rome kortingskaarten

Rome kortingskaarten: de stad zo voordelig mogelijk ontdekken

Als je op reis gaat naar Rome, dan staat je een geweldige tijd te wachten. In de stad valt er ontzettend veel te doen en te beleven. Als je op reis gaat met een bepaald budget, dan is het natuurlijk fijn om te weten hoe je zoveel mogelijk op deze reis kunt besparen. Om het ontdekken van de stad zo goedkoop mogelijk te maken, zijn er Rome kortingskaarten in het leven geroepen. Deze kortingskaarten zorgen ervoor dat je bepaalde bezienswaardigheden in Rome extra voordelig kunt bezoeken. Op deze manier kan je geld besparen om andere leuke dingen te doen in de stad. Wil jij Rome ook zo voordelig mogelijk bezoeken? In dit artikel lees je er alles over.

Waarom een Rome kortingskaart?

Als je op reis gaat naar Rome, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk zien van deze mooie stad. Bezienswaardigheden bezoeken en deelnemen aan activiteiten in Rome kost natuurlijk geld. Omdat de kosten voor een reis al gauw oplopen, wil je natuurlijk zo weinig mogelijk betalen om veel te zien in deze stad. Speciale toeristenkaarten zorgen ervoor dat je voor weinig geld, veel kunt zien van de stad. Vaak betaal je een vast bedrag voor de kortingskaart. Met de kortingskaart kun je vervolgens bepaalde musea en attracties in Rome gratis bezoeken. Tijdens enkele feestdagen in Italië valt er ook genoeg te beleven. Er zijn verschillende kortingskaarten die je in Rome kunt gebruiken. Hieronder kun je meer lezen over de verschillende kortingskaarten die je kunt aanschaffen.

Roma Pass: alles wat je moet weten

Als toerist kun je de Roma Pass aanschaffen. Dit is een kortingskaart die speciaal bedoeld is voor toeristen uit andere landen. Deze kaart is vaak 2/3 dagen geldig en zorgt ervoor dat je voor een vast bedrag meerdere bezienswaardigheden en attracties in Rome kunt bezoeken. Het gaat hierbij om de populairste attracties en bezienswaardigheden van Rome. Voor toeristen is dit erg interessant omdat deze bezienswaardigheden vast en zeker al op hun to do list staan. Op deze manier kun je als toerist veel geld besparen. Het zou namelijk een stuk duurder zijn als je voor elke bezienswaardigheid of attractie een losse tickets zou moeten halen. Een ontzettend mooi voordeel van de Roma Pass, is dat je met deze kaart ook gratis gebruik mag maken van het openbare vervoer in Rome op de dagen dat de kortingskaart geldig is. Zo kun je kosteloos naar de bezienswaardigheden en attracties reizen met het openbaar vervoer. Met de Roma Pass kun je onder andere gratis een bezoek brengen aan Villa Borghese, het Colosseum en het Forum Romanum.

Rome City Pass: alles wat je moet weten

De Rome City Pass is anders dan de Roma Pass, bij deze kortingskaart kun je namelijk zelf aangeven welke attracties en bezienswaardigheden jij wilt bezoeken met de kortingspas. De Rome City Pass is in het leven geroepen door Ticketbar en wordt jaarlijks ontzettend veel gebruikt. Je kunt met de Rome City Pass onder andere gratis een bezoek brengen aan het Colosseum, en de St. Pieters basiliek in Rome. Daarnaast krijg je met deze kortingspas ook een dagticket voor een hop-on-hop-off bus in Rome zodat je de stad verder kunt verkennen. Ook hoef je met deze kortingspas niet te betalen om naar het vliegveld te reizen, je krijgt met deze kortingspas namelijk een gratis airport transfer. Wil je daarnaast nog andere musea en attracties in Rome bezoeken? Dan kun je met de Rome City Pass 20% korting krijgen op de ticketprijs. Je kunt ook deelnemen aan avontuurlijke rondvaarten en interessante excursies met deze 20% korting. De Rome City Pass is alleen maar verkrijgbaar via het internet. Je hoeft de kortingspas niet af te drukken, je kunt deze namelijk gemakkelijk via je smartphone laten zien indien dit nodig is.

Reiskaart Rome & Vaticaan: alles wat je moet weten

Deze kortingspas heeft de focus op transport binnen Rome. Als je gratis gebruik wilt maken van het openbaar vervoer dan is deze reiskaart zeer geschikt. De reiskaart Rome & Vaticaan zorgt er daarnaast ook dat je gratis in de Sightseeing Hop on Hop off bus kunt. Als toerist is dat erg interessant omdat je dan in anderhalf uur langs de populairste plekjes van Rome rijdt. Zo kun je in korte tijd ontzettend veel van deze bijzondere stad zien. In totaal heb je de mogelijkheid om bij 11 haltes uit te stappen. Hier kun je dan stoppen om de bezienswaardigheid van dichtbij te bekijken en te ervaren. Het uit- en instappen kun je onbeperkt doen. Je kunt kiezen voor een kaart die 1 dag of 3 dagen geldig is. Deze bustour is extra interessant omdat er ook een audioguide aanwezig is. De kans dat er een taal is die jij verstaat is groot, het is namelijk beschikbaar is 8 populaire talen. Met de reiskaart kun je daarnaast ook kosteloos reizen door de stad met het openbaar vervoer Dit betekent dat je kosteloos gebruik kunt maken van de trein, tram, metro en bus in Rome. Reis je met kinderen naar Rome? Dan hoef je voor kinderen tot en met 9 jaar niks te betalen om te reizen met het openbaar vervoer. In Rome moet je wel een kaart kunnen laten zien, dus zorg ervoor dat je de kaart voor de kinderen ook mee bestelt. Wil je gratis toegang tot bepaalde attracties? Dan is het goed om te weten dat je deze mogelijkheid niet hebt bij deze kortingspas. Hiervoor zal je één van de andere kortingspassen moeten kopen.

Omnia Card: alles wat je moet weten

Als je de Roma Card interessant vindt, maar graag iets meer wilt, dan kun je kiezen voor de Omnia Card (Vaticaan & Rome). De Omnia Card lijkt erg veel op de Roma Card, maar kan je net iets meer bieden. De toeristenbus, Roma Cristiana Open Bus, mag je met deze kortingspas onbeperkt gebruiken. Het prettige aan deze bus is dat er een audioguide bij in zit begrepen. Op deze manier krijg je alle relevante informatie over de bezienswaardigheden die je bezoekt. Op de dagen dat de Omnia Card geldig is, mag je ook onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in Rome. Dit is erg fijn, omdat je op deze manier geen vervoer meer hoeft te regelen naar de verschillende bezienswaardigheden. Dankzij deze regeling zal je ook veel geld besparen. Als je kiest voor de Omnia Card, dan kun je gratis een bezoek brengen aan de de Sint-Pietersbasiliek, Sixtijnse Kapel, de Vaticaanse Musea, de Basiliek Sint-Jan van Lateranen en de Gevangenis van Sint-Pieter. Als je hebt gekozen voor de 72-uurskaart, dan heb je nog meer voordelen. Je kunt daarmee namelijk ook nog eens twee andere interessante bezienswaardigheden bezoeken. Je kunt hierbij onder andere kiezen uit veel interessante musea. Wil je zo veel mogelijk zien van Rome en ben je van plan om meer dan twee extra bezienswaardigheden te bezoeken? Ook dan kun je geld besparen omdat je bij alle andere plekken kunt profiteren van 50% korting op de ticketprijs. Al met al zal de Omnia Card ervoor zorgen dat je erg veel geld kunt besparen tijdens je reis in Rome.

In dit artikel heb je meer gelezen over de verschillende Rome kortingskaarten. Deze kortingskaarten zorgen ervoor dat je goedkoop kunt genieten van een ontzettende mooie stad. Zorg voor een goede voorbereiding en haal een kortingskaart in huis die past bij jouw wensen en situatie zodat je een geweldige reis kunt ervaren. Bekijk de beste reisperiode Rome om gedurende je reis te kunnen genieten van gunstige weersomstandigheden. Bekijk de Top 17 bezienswaardigheden in Rome die je niet mag missen om je reis in te plannen en de 27 beste Rome tips.

Plaats een reactie