piazza navona in rome

Piazza Navona in Rome bezoeken? Dit moet je weten

Als je de bewoners van Rome vraagt wat het mooiste plein is van Rome, dan zullen ze waarschijnlijk kiezen voor Piazza Navona. Piazza Navona is een hele levendige plein in Rome. Dit sfeervolle plein in Rome is voorzien van drie mooie fonteinen en een schitterende witte kerk. Dagelijks zijn er ontzettend veel bezoekers die hier een kijkje komen nemen. Om deze reden is Piazza Navona ook een populaire plek voor kunstenaars om inspiratie op te doen. Ze komen hier om te schilderen en verkopen hun werk op dit plein. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Piazza Navona in Rome.

Piazza Navona in Rome

Als je een bezoek brengt aan Piazza Navona in Rome, dan kun je een sfeervolle plein verwachten.Keizer Domitianus heeft 86 na Christus opdracht gegeven om dit bijzondere plein aan te leggen. Dit plein heeft een langwerpige vorm. De functie van dit plein was oorspronkelijk een stadion voor de atletiek. Er waren tribunes aanwezig waar in totaal 20.000 mensen konden kijken. Toen het Romeinse Rijk viel, werden de tribunes weggehaald om huizen te bouwen. Het plein is altijd blijven bestaan in oorspronkelijke vorm. Als je hier komt, dan is het interessant om te weten dat het plein een rijke geschiedenis heeft. Waarschijnlijk valt de witte kerk je direct op als je dit pleintje oploopt. Dit is de Sant’Agnese in Agone. Bij deze kerk kun je veel barok elementen ontdekken. Deze kerk is gewijd aan de heilige Agnes. Agnes is overleden op de plek waar de kerk is gebouwd. Zij is overleden aan een nare dood, ze is namelijk gemarteld. In 1653 werd de kerk gebouwd. Rainaldi is begonnen aan deze kerk, hierna zijn er meerdere mensen geweest die een rol hebben gespeeld bij de verdere bouw van de kerk. De kerk trekt op dit plein veel aandacht. Bezoekers van het plein nemen graag een kijkje in deze kerk.

Schitterende fonteinen op Piazza Navona

Piazza Navona is voorzien van schitterende fonteinen. Je kunt er in totaal drie fonteinen vinden. De vierstromen fontein, ook wel La Fontana dei Quattro genoemd, is de grootste fontein die je op Piazza Navona kunt vinden. Daarnaast kun je hier ook het Fontana del Moro, de morenfontein, vinden. Deze fontein is in 1576 gemaakt door Della Porta. In het jaar 1654 heeft Bernini de moor toegevoegd aan deze bekende fontein. De naam van de fontein komt hier ook vandaan. Tot slot kun je hier ook de Neptunusfontein vinden. Deze fontein wordt ook wel Fontana del Nettun genoemd in Rome. Deze fontein werd in 1547 al gebouwd. Dit gebeurde door Giacomo Della Porta. 300 jaar was de fontein niet af, pas na 300 jaar werden de beelden aan de fontein toegevoegd. Antonio della Bitta was uiteindelijk de persoon die de fontein afmaakte met de beelden.

Piazza Navona: de geschiedenis van Rome

Als je een bezoek brengt aan Piazza Navona, dan hoef jij je geen moment te vervelen. Er is hier namelijk ontzettend veel te doen en te beleven. Als je hier bent, is het ook aan te raden om een bezoek te brengen aan Palazzo Braschi. Dit is namelijk het paleis waar je ook Museo di Roma kunt vinden. Het is een grote aanrader om dit interessante museum in Rome te bezoeken. In dit museum kun je veel leren over de geschiedenis van Rome. Je kunt er schitterende foto’s, tekeningen, keramiek en boeken vinden die je alles leren over de geschiedenis van Rome.

Piazza Navona: vier kerst in Rome

Als je gedurende de kerstperiode in Rome bent, dan mag een bezoekje aan deze gezellige kerstmarkt niet ontbreken. Van begin december tot januari kun je hier een markt bezoeken die leuk is voor groot en klein. Je kunt er heerlijk winkelen, lekkere chocolademelk drinken en luisteren naar kerstmuziek. Dit is één van de gezelligste kerstmarkten van Rome.

Ontdek Rome: nog veel andere bezienswaardigheden

Als je Piazza Navona hebt bezocht in Rome, dan ben je nog lang niet klaar. In deze stad kun je namelijk ontzettend veel bezienswaardigheden vinden die de moeite waard zijn. Bekijk de Top 17 bezienswaardigheden in Rome om te bekijken hoe jij je stedentrip verder kunt invullen. Rome is geschikt voor iedereen, of je nu een liefhebber bent van kunst, historie of cultuur, in deze stad kun je alles vinden. Bekijk de bezienswaardigheden en plan een onvergetelijke reis naar Rome.

Plaats een reactie