sixtijnse kapel tickets

Alles over de Sixtijnse Kapel in Rome

De Sixtijnse kapel is één van de bekendste kerken van Rome. De Sixtijnse Kapel staat in Vaticaanstad. Vaticaanstad is een enclave binnen Rome. Jaarlijks komen er ontzettend veel bezoekers naar dit kapel om de schitterende kunstwerken te bewonderen. De Sixtijnse Kapel heeft hier niet altijd gestaan. Op de plek waar de kapel nu staat, stond vroeger de Cappella Maggiore. Deze werd uiteindelijk afgebroken. Paus Sixtus gaf opdracht om een nieuwe kapel te bouwen. Hij gaf Baccio Pontelli de opdracht om de Sixtijnse Kapel te bouwen. De kapel hoort bij de Vaticaanse musea. De kapel kan bezocht worden door een bezoek te brengen aan het museum. Wil je ook graag een bezoek brengen aan de Sixtijnse Kapel in Rome? In dit artikel lees je er alles over.

De Sixtijnse Kapel in Rome

Baccio Pontelli kreeg van Paus Sixtus de opdracht om te werken aan de Sixtijnse Kapel. De Sixtijnse Kapel is daarom ook vernoemd naar haar opdrachtgever paus Sixtus. De bouw van de kapel is begonnen in 1473. Uiteindelijk was de kapel helemaal af in 1481. De kapel heeft een rechthoekige vorm. De lengte van de kapel is 40,23 meter, 13,41 meter breed en meer dan 20 meter hoog. De Sixtijnse kapel heeft een eigen koor die tijdens diensten zingen. De kapel wordt gebruikt voor liturgische vieringen die relevant zijn.

Kunst in de Sixtijnse Kapel in Rome

Kunstliefhebbers hoeven zich in de Sixtijnse Kapel geen moment te vervelen. Je kunt hier namelijk kunstwerken bewonderen van hele grote kunstenaars. Er waren meerdere bekende kunstenaars gevraagd om de kapel van binnen te decoreren. De bekende kunstenaars Michelangelo, Perugino, Ghirlandaio en Botticelli zijn aan de slag gegaan om de kapel schitterend te versieren. Je kunt de fresco’s van binnen verdelen in drie tijdperiodes:

  1. De periode voorafgaand aan Mozes die de 10 geboden in ontvangst nam
  2. De periode tussen Mozes en Christus
  3. De periode na Christus

De kunstwerken die je van binnen kunt vinden zijn wereldberoemd geworden. Elke dag komen er weer ontzettend veel bezoekers een kijkje nemen in deze bijzondere kapel. Michelangelo heeft hier één van zijn bekendste fresco’s geschilderd, de schepping. Bijna iedereen kent het detail van het kunstwerk van de vingers die elkaar bijna raken. In zijn werk van de Sixtijnse Kapel kun je meer dan 300 diverse soorten Bijbelse figuren bewonderen. De negen taferelen van Genesis is hierbij als uitgangspunt genomen. Ook het laatste oordeel in de Sixtijnse Kapel is ontzettend populair.

Overleg nieuwe paus in Sixtijnse Kapel

Als er een nieuwe paus wordt gekozen, dan komt er overleg in de Sixtijnse Kapel. Dit wordt in de praktijk ook wel Conclaaf genoemd. Aan de schoorsteen kunnen de mensen uit de omgeving zien of er een nieuwe paus is gekozen. Als er zwarte of grijze rook uit de schoorsteen komt, dan weet iedereen dat er nog geen paus is gekozen. Komt er witte rook uit de schoorsteen? Dan is het feest! Er is dan een nieuwe paus gekozen.

sixtijnse kapel bezoeken tips

Als je een bezoek brengt aan de Sixtijnse Kapel, is het goed om te weten dat het Vaticaan strenge kledingeisen stelt. Ga voor kleding waarbij je schouders en knieën bedekt zijn. Doe je dit niet? Dan bestaat de kans dat je de kapel en ook andere kerken niet mag betreden. De toegang mag je geweigerd worden. Daarnaast is het ook verstandig om te zorgen voor fijne schoeisel. Op deze manier kun je comfortabel door de kapel heen lopen om alles goed te bekijken.

Sixtijnse kapel tickets

Als je een bezoek wilt brengen aan deze kapel, dan ben je waarschijnlijk benieuwd hoe het zit met de Sixtijnse kapel entree. Het is aan te raden om de tickets Sixtijnse Kapel online aan te schaffen. Door de tickets online te kopen, kun je profiteren van meerdere voordelen. Online kun je allereerst profiteren van de laagste prijs. Op deze manier kun je dus ook erg veel geld besparen op je ticket. Daarnaast zal je er ook veel tijd mee besparen. In Rome hoef je namelijk niet meer in de rij te staan als je een bezoek wilt brengen aan de kapel. De ticket kun je online kopen, vervolgens zal je de online ticket direct in je mailbox ontvangen. De Sixtijnse kapel is interessant en het is daarom een grote aanrader om te kiezen voor een tour met ervaren gids. Deze gids kan je alles overtellen over de kapel en de bekende kunstwerken die je hier kunt bewonderen. Voor een tourticket zal je circa 46 euro per persoon betalen. Deze ticket zal er ook voor zorgen dat je niet in de wachtrij hoeft te staan, je mag direct doorlopen en genieten van deze mooie kapel. De groepen worden klein gehouden zodat je optimaal kunt genieten van de tour door de Sixtijnse Kapel.

Ontdek Rome: nog veel andere bezienswaardigheden

Als je de Sixtijnse Kapel hebt bezocht in Rome, dan ben je nog lang niet klaar. In deze stad kun je namelijk ontzettend veel bezienswaardigheden vinden die de moeite waard zijn. Bekijk de Top 17 bezienswaardigheden in Rome om te bekijken hoe jij je stedentrip verder kunt invullen. Rome is geschikt voor iedereen, of je nu een liefhebber bent van kunst, historie of cultuur, in deze stad kun je alles vinden. Bekijk de bezienswaardigheden en plan een onvergetelijke reis naar Rome.

Plaats een reactie