hamleys londen

Hamleys in Londen bezoeken

Hamleys is de grootste speelgoedwinkel die je ter wereld kunt vinden. Behalve de grootste speelgoedwinkel, is het daarnaast ook eens de oudste speelgoedwinkel die je kunt bezoeken. Hamelys is voor jong en oud erg leuk om te bezoeken. Elk jaar komen er ruim vijf miljoen mensen naar Hamleys om even rond te kijken. Want of je hier nu iets koopt of niet, het bezoeken van deze winkel is een ervaring die je niet mag missen. Wil jij een bezoek brengen aan Hamelys in Londen? In dit artikel lees je er alles over.

Hamleys: een speelgoedparadijs voor groot en klein

Hamleys is niet alleen maar leuk voor kinderen, veel volwassenen komen hier ook graag een kijkje nemen. Hamleys heeft zeven verdiepingen waar je de mooiste speelgoeditems kunt bekijken. In totaal beschikt Hamleys over meer dan 50.000 speelgoed artikelen. Het speelgoed dat je hier kunt vinden, staat mooi gesorteerd per categorie. Op deze manier kun je als bezoeker alles snel en gemakkelijk vinden. Wil jij graag een speelgoeditem in werking zien? Dat vind het personeel geen enkel probleem. Zij demonstreren graag het speelgoed dat ze verkopen. Om deze reden komen hier ook ontzettend veel toeristen die de winkel als een attractie zien. Meer dan vijf miljoen mensen per jaar komen hier een kijkje nemen. In de winkel kun je ook veel andere bijzondere dingen doen. Heb je altijd een eigen teddybeer willen ontwerpen? Bij Hamleys kun je een eigen persoonlijke teddybeer laten maken. Zo beschik jij over een knuffel die niemand anders heeft.

De geschiedenis van Hamleys

De geschiedenis van Hamleys gaat ver terug in de geschiedenis. In 1760 is de speelgoedwinkel opgericht door William Hamley. Deze speelgoedwinkel heeft niet altijd Hamleys geheten. De naam van de speelgoedwinkel was eerst Noah’s Ark en had een andere locatie dan de huidige locatie aan de Regent Street. Pas in 1881 vond de grote verhuizing plaats naar Regent Street. De winkel is vanaf deze locatie uitgegroeid tot de grootste en populairste speelgoedwinkel ter wereld. De winkel heeft een oppervlakte van ruim 54.000 vierkante meter. Speelgoedwinkel Hamleys is erg interessant voor iedereen omdat het speelgoed heeft in alle prijsklasses. Je kunt hier dus terecht voor hele dure speelgoedartikelen, maar ook de wat minder prijzige artikelen.

Speelgoedwinkel Hamleys bezoeken: praktische zaken

Als je een bezoek wilt brengen Hamleys, dan is het goed om op de hoogte te zijn van bepaalde zaken. Het adres van Hamleys is Regent Street 188-196 in Londen. De speelgoedwinkel is de gehele week geopend. Van maandag tot en met vrijdag kun je hier terecht van 10.00 tot 20.00 uur. Zaterdag kun je hier extra lang winkelen, namelijk van 9.00 tot 20.00 uur. Zelfs zondag kun je hier terecht. Dan is het geopend van 12.00 tot en met 18.00 uur. Je kunt de speelgoedwinkel gemakkelijk bereiken met het openbaar vervoer. Als je hier wilt komen met het openbaar vervoer, dan is de beste manier om met de metro te komen. Neem metrohalte Piccadilly Circus.

In dit artikel heb je meer gelezen over Hamleys in Londen. Plan deze interessante bezienswaardigheid gedurende de dagen dat je in Londen bent. Bekijk de Top 14 bezienswaardigheden in Londen om de rest van je reis in te plannen.

Plaats een reactie