science museum londen

Science Museum in Londen bezoeken

In South Kensington kun je het interessante Science Museum vinden. Vooral als je met kinderen in Londen bent, is dit één van de beste bezienswaardigheden die je met het gezin kunt bezoeken. Het museum is ontzettend populair vanwege inspirerende tentoonstellingen en historische collecties. Elk jaar zijn er weer meer dan 3 miljoen bezoekers die naar het Science Museum komen om een interessante tijd te beleven. Wil jij een bezoek brengen aan dit museum in Londen? In dit artikel lees je er alles over.

Over Science Museum Londen

Het Science Museum in Londen is een museum waar je ontzettend veel kunt zien en leren over wetenschappelijke uitvindingen van de laatste 300 jaar. Het Science Museum in Londen trekt elk jaar weer meer dan drie miljoen bezoekers. Het is daarmee ook één van de grootste wetenschapsmusea die je ter wereld kunt vinden. In 1857 is het Science Museum opgericht. Dit is in eerste instantie gedaan als onderdeel van het South Kensington Museum. Meer dan 50 jaar  is het museum hier onderdeel van geweest. In 1909 kwam hier verandering in, het museum werd onafhankelijk.

Science Museum Londen: het gebouw

Het gebouw van het Science Museum in Londen is erg groot. Het museum bestaat uit maar liefst meer dan 40 zalen. Er zijn circa 2.000 tentoonstellingen die hier bezocht kunnen worden. Als je als bezoeker het museum betreedt, dan weet je niet wat er op je af komt. Je komt allereerst in The Welcome Wing. Deze vleugel bestaat uit meerdere verdiepingen waar je exposities kunt bekijken die voornamelijk met je identiteit te maken hebben. Je kunt hier onder andere:

  • Verander van geslacht. Erg leuk als je altijd heb willen weten hoe het is om van het andere geslacht te zijn.
  • Het is mogelijk om jezelf in circa 30 seconden, 30 jaar ouder te zien
  • Je kunt een eigen identiteitsprofiel maken
  • Er is een tentoonstellingen waar je kunt bekijken hoe de wetenschap er waarschijnlijk uit zal zien in de toekomst. Deze tentoonstelling wordt ‘In Future’ genoemd.
  • Mensen kunnen erg verschillen van elkaar, maar ze lijken ook wel erg op elkaar. In de tentoonstelling ‘Who Am A’ leer je hier alles over. Ook komt hier aan bod wat voor invloed moderne wetenschap heeft op onze intelligentie.
  • Voor kinderen van 5 tot 8 jaar oud kun je de Pattern Pod vinden. De Pattern pod is een aanraaktentoonstelling. Zintuiglijke tentoonstellingen worden hier gebruikt om kinderen te laten zien hoe wetenschappers tegenwoordig te werk gaan. Kinderen leren hier om de wereld rustig te ontdekken. Gezinnen kunnen zich hier erg goed vermaken.

Science Museum Londen: wat kun je hier doen?

In het Science Museum in Londen valt er ontzettend veel te beleven. In dit museum leer je veel over de geschiedenis van de wetenschap. Je krijgt veel informatie, maar je krijgt ook de gelegenheid om meerdere objecten te bewonderen. Je kunt in dit museum bijvoorbeeld de oudste stoomlocomotief ter wereld vinden. Vooral voor kinderen kan het erg indrukwekkend zijn om hier rond te lopen. In dit museum kun je ook de Apollo tien capsules vinden. In 1969 zijn de capsules gebruikt om rond te maan te vliegen. Een bezoekje aan dit museum zal nooit saai zijn, omdat je naast de vaste collectie ook vaak tijdelijke tentoonstellingen kunt bezoeken in het museum. Vaak gaan deze interessante tentoonstellingen over de hedendaagse wetenschap en de wetenschap zoals we die in de toekomst verwachten. Je hoeft hier zeker ook niet stil te staan. In het museum worden namelijk ook proefjes en interactieve programma’s aangeboden zodat je zelf aan de slag kunt met de materie en de kennis die je hier hebt opgedaan. Voor groot én klein is dit museum erg leuk om te bezoeken.

Science Museum Londen bezoeken

Als je een bezoek wilt brengen aan het Science Museum in Londen, dan is het belangrijk om van bepaalde zaken op de hoogte te zijn. Allereerst is het fijn om te weten dat je voor dit museum geen ticket hoeft te kopen. Vanaf 2001 is dit museum namelijk geheel gratis te bezoeken. Je kunt het Science Museum in Londen vinden aan de Exhibition Road. Aan deze kant kun je meerdere musea vinden. Je kunt hier onder andere het Victoria and Albert Museum en het History Museum vinden. Je kunt het museum bezoeken van maandag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur. In de schoolvakanties kun je langer genieten van het museum, het museum is dan namelijk geopend tot en met 19.00 uur. Ben je hier gedurende de kerstperiode, dan is het goed om te weten dat het museum van 24 december tot en met 26 december gesloten is.

In dit artikel heb je meer gelezen over het Science Museum in Londen. Wil je meer interessante musea in Londen bezoeken? Bekijk dan de Top 20 interessante musea in Londen om de rest van je reis in te plannen.

Plaats een reactie