bezienswaardigheden in londen

Top 14 bezienswaardigheden in Londen die de moeite waard zijn

De bruisende hoofdstad van Engeland is een veelbezochte stad met interessante bezienswaardigheden. Je kunt in Londen genieten van cultuur, oude erfgoed, winkelen en heerlijk eten. De stad staat vol met interessante gebouwen, musea en schitterende paleizen. Ga je ook naar Londen en wil je een overzicht hebben van de interessantste bezienswaardigheden van de stad? In dit artikel lees je meer over de top 14 bezienswaardigheden in Londen.

1. St. Paul’s Cathedral : decor huwelijk prins Charles & Diana

De St. Paul’s Cathedral kun je vinden in de binnenstad van Londen. Het gebouw zal direct je aandacht trekken met haar enorme koepel. De kathedraal is meer dan 100 meter hoog als je de koepel en lantaarn meetelt. De St.Paul’s Cathedral was het decor toen prins Charles en Diana trouwden in 1981. Je kunt in de koepel de Golden Gallery vinden. Het uitzicht dat je vanuit hier hebt over de omgeving is adembenemend. Voordat je kunt genieten van het uitzicht moet je wel eerst hard werken, je moet namelijk 271 treden beklimmen. De beloning die je hiervoor krijgt is zeker de moeite waard.

2. Hamleys : het grootste speelgoedparadijs ter wereld

In Regent Street Londen kun je een prachtige winkel bewonderen die zeker de moeite waard is. Hamleys is een speelgoedparadijs met maar liefst 5 verdiepingen en een kelder. Hamleys is een plek waar kinderen zich uren, misschien wel dagen kunnen vermaken. De kans is groot dat dit de grootste speelgoed winkel ter wereld is en ook het assortiment is enorm. Als ze een bepaald product hier niet hebben, dan hebben ze het waarschijnlijk bij andere winkels in Londen ook niet. Per etage is alles overzichtelijk gesorteerd. Of je nu op zoek bent naar speelgoed voor een baby, een peuter of een tiener, dit is een winkel die je niet met lege handen zult verlaten.

3. Palace of Westminster en klokkentoren Big Ben

Palace of Westminster is een locatie in Londen waar je bijna niet omheen kunt. Je kunt dit parlementsgebouw vinden aan de Thames. Het gebouw heeft een hele centrale ligging en je zal hier vanzelf uitkomen als je door Londen loopt. Palace of Westminster is een sprookjesachtige paleis met een rijke geschiedenis. Al vanaf dag één wordt het Verenigde Koninkrijk bestuurd vanuit dit gebouw. Wil je weten hoe groot het gebouw ongeveer is? Om je een beeld te geven, het gebouw heeft meer dan 1.100 enorme kamers. Ook is het gebouw voorzien van meerdere klokkentorens. Één van deze klokkentorens is de Elizabeth Tower en de grootste klokkentoren is de Big Ben. De Big Ben is ook razend populair en wordt vaak gebruikt als decor voor een typische Londen foto.

4. Shaftesbury Avenue: kloppende hart van de entertainment

In Londen kun je de mooiste theatershows bezoeken. Als je een theatershow wilt bijwonen, dan kom je al gauw bij Shaftesbury Avenue uit. Shaftesbury Avenue kun je vinden tussen Oxford Street en Piccadilly Circus. Hier kun je ook een begin vinden van Chinatown. Goedbezochte theaters die je hier kunt vinden zijn:

  • Queen’s Theatre
  • Gielgud Theatre
  • Lyric Theatre
  • Apollo Theatre

5. Leicester Square: bruisende plein in Londen

Het Leicester Square is een bruisende plein in Londen. Je kunt het vinden in de wijk West End. Deze wijk staat bekend in Londen als een levendige uitgaanswijk. Je kunt in de buurt van dit plein meerdere bioscopen vinden waar de nieuwste films, maar ook veel klassiekers draaien. Veel toeristen komen hier om te ontspannen in het schitterende park. In dit park kun je ook een mooi beeld bewonderen van William Schakespeare. Het is zeker interessant om hier even rond te lopen of een theatershow bij te wonen.

6. Harrods: een chique warenhuis

Een bezoek aan Harrods zorgt voor een geweldige ervaring. De binnen én buitenkant van dit warenhuis is namelijk één en al luxe. Je kunt Harrods vinden in de wijk Knightbridge. Dit warenhuis bestaat al sinds 1834 en ze hebben zelfs leden van het koningshuis onder hun klanten. Wil je gaan voor de ultieme beleving? Dan moet je Harrods bezoeken gedurende de kerstdagen. De afdelingen zijn dan schitterend versierd wat zorgt voor een bijzondere winkelervaring.

7. Covent Garden: een grote overdekte markt

Covent Garden is een hele populaire markt in Londen. Wat ooit begon als groente- en fruitmarkt, is tegenwoordig een goed bezochte markt geworden voor toeristen. Je kunt hier veel kunstenaars vinden en winkelen in de leuke boetiekjes. De restaurants en terrasjes die je hier vaak kunt vinden zitten vaak vol. Vooral gedurende de weekenden is Convent Garden erg goed bezocht. Als je de kans krijgt om hier even rond te lopen, is het zeker een aanrader om dit te doen. Je kunt er veel straatartiesten vinden wat zorgt voor een gezellige sfeer tijdens je bezoek.

8. Westminster Abbey: kerk waar de koninklijke huwelijken, begrafenissen en kroningen plaatsvinden

De Westminster Abbey is een wereldberoemde kerk. Dit is namelijk de kerk waar bijna altijd de huwelijken, begrafenissen en kroningen plaatsen vinden van het koningshuis. De kerk komt uit de dertiende eeuw en is gebouwd door Henrik III. De kerk is enorm en heeft een gotische stijl. De kerk komt vaak gedurende vrolijke en verdrietige momenten in de media. De begrafenis van prinses Diana werd in deze kerk gehouden en daarnaast zijn hier natuurlijk ook meerdere koninklijke huwelijken voltrokken. Ben je een kunstliefhebber? Ook dan is het zeker de moeite waard om de Westminster Abbey te bezoeken. Er is hier namelijk vaak beeldhouwkunst uit de 12de eeuw te bewonderen.

9. Piccadilly Circus: een bijzondere ontmoetingsplek

Piccadilly Circus kun je vinden in West End. Dit is het levendigste stukje van Londen, ook wel bekend als het uitgaansgebied. Je kunt dit mooie plein vinden op een kruispunt. Ditzelfde kruispunt brengt je naar meerdere belangrijke straten van Londen. Denk hierbij aan straten als Shaftesbury Avenue, Regent Street en Picadilly. Piccadilly Circus is voor veel mensen, toeristen én de inwoners van Londen zelf een belangrijke ontmoetingsplek. Wil je hier graag naartoe? Dan is het een aanrader om tijdens de avonduren te gaan. De lichtreclame is in het donker zo aanwezig dat er eigenlijk geen verlichting meer nodig is. Piccadilly Circus is een levendige plek die zeker de moeite waard is om eens te bezoeken.

10. Buckingham Palace

Het Britse koningshuis is wereldwijd geliefd. Het is namelijk één van de oudste monarchieën ter wereld die nog steeds bestaat. De leden van het koningshuis trekken wereldwijd dan ook de aandacht. Waarschijnlijk ken ook jij het verhaal van prins Charles die trouwde met Diana Spencer, een burgermeisje. Zij overleed in 1997 aan een tragische auto ongeluk. William en Harry zijn de zoons van Charles en Diana. Ook Harry is getrouwd met een burgermeisje, Meghan Markle. Toeristen komen graag een kijkje nemen bij Buckingham Palace omdat dit de officiële residentie is van de Britse monarch. Het paleis is schitterend en heeft een omvang van meer dan 77.000 vierkante meter. In totaal zijn er meer dan 770 kamer en 78 badkamers te vinden in het Buckingham Palace.

11. Tower of London: historische kasteel

In Londen kun je ook veel interessante historische bezienswaardigheden vinden. Tower of Londen is hier zeker een mooi voorbeeld van. Dit historische kasteel kun je vinden in het centrum van Londen. De Tower Of Londen heeft in de loop van de jaren meerdere functies gehad. Het is gebruikt als staatsgevangenis, een fort, als Koninklijke residentie en uiteindelijk zelfs als schatkamer van de Koninklijke Juwelen. Tegenwoordig komen veel toeristen om hier een kijkje te nemen. Er zijn veel interessante zaken die je hier van dichtbij kunt bekijken. Denk hierbij aan de Britse kroonjuwelen en een helm van Prince Charles. Dit bezoekje zal je even mee terug nemen in de tijd.

12. London Eye: een schitterend uitzicht vanuit dit reuzenrad

Als je op zoek bent naar de populairste attractie van Londen, dan hoef je niet meer verder te zoeken. De London Eye is een reuzenrad die je kunt vinden aan de rivier Thames. De London Eye is 135 meter hoog en is zelfs één van de grootste reuzenraden die je ter wereld kunt vinden. De reuzenrad heeft 32 capsules die helemaal gesloten zijn, hier passen ongeveer 25 personen in. Elke dag komen er ontzettend veel toeristen een ritje maken in deze top attractie. Een ritje duurt circa 30 minuten, in totaal maak je maar één rondje. Het uitzicht vanuit de Londen Eye is schitterend en helemaal de moeite waard.

13. Hyde Park: groen in Londen

Als je in Londen genoeg gebouwen hebt gezien, is het tijd om een bezoek te brengen aan Hyde Park. Hyde Park is een schitterend groen stukje van Londen. Hyde Park is een Koninklijk park van circa 140 hectare. De koninklijke familie heeft de park opengesteld voor iedereen in Londen. Het park is ontzettend levendig, je ziet veel mensen ontspannen en sporten. Ook worden hier regelmatig concerten gehouden.

14. Tower Bridge: een adembenemende brug over de Theems

Naast de Tower of Londen kun je de Tower Bridge vinden in Londen. De Tower bridge kun je vinden over de rivier de Theems. In totaal is de brug maar liefst 224 meter lang. De brug wordt goed gebruikt door Londen, elke dag passeren meer dan 40.000 mensen de brug. Om de schepen lang te laten varen, moet de brug worden geopend. Elk jaar gebeurd dit circa 900 keer. Dit is de populairste brug die over de Theems loopt.

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 14 Bezienswaardigheden in Londen. Bekijk welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesses, maak een planning en bezoek ze gedurende je tijd in Londen. Een goede voorbereiding staat op deze manier garant voor een succesvolle reis.

Plaats een reactie