leicester square londen

Leicester Square in Londen bezoeken

Leicester Square is een populaire plein die je kunt vinden in West End, Londen. Het plein is altijd levendig en wordt vaak gebruikt als ontmoetingsplek voor toeristen en de bewoners uit de buurt. Aan dit plein kun je ook genieten van een stukje groen. In de buurt van dit plein kun je namelijk een park vinden waar je kunt ontspannen. In dit park kun je het beroemde beeld vinden van William Shakespeare. Aan Leicester Square kun je ook enkele grote bioscopen vinden. Wil je ook een bezoek brengen aan Leicester Square? In dit artikel lees je er alles over.

Leicester Square in Londen: interessant voor iedereen

Een bezoek aan Leicester Square in Londen is geschikt voor iedereen. Jong en oud kunnen hier terecht voor een onvergetelijke ervaring. Leicester Square is één van de bekendste pleinen die je kunt vinden in Londen. Het plein is alleen maar te voet te bereiken. Met de auto mag je hier namelijk niet komen.Dit plein is vernoemd naar de tweede graaf van Leicester. Deze graaf heette Robert Sidney. Robert kocht hier een stuk land en liet een enorm huis bouwen, dit gebeurde in 1635. Tegenwoordig staat dit plein in het teken van entertainment. Daarnaast kun je hier ook heerlijk eten en drinken. Er zijn veel restaurants en terrasjes waar je terecht kunt voor een gezellige tijd. Wil je alleen maar wat drinken? Dan zijn de Engelse pubs hier natuurlijk zeer geschikt voor.

Leicester Square park in Londen bezoeken

Bij dit beroemde plein in Londen kun je een prachtige park vinden. Dit park kun je in het midden van Leicester Square vinden. Je kunt hier veel schitterende beelden vinden. Bewonder in dit park bijvoorbeeld een beeld van William Shakespeare, beelden van Isaac Newton, Joshua Reynolds en William Hogarth. In dit park heerst een ontspannen sfeer, mensen zitten op het gras te genieten van het weer of van een goed boek. Dit is een geweldige plek in Londen om je even terug te trekken uit de drukte van de stad.

Premies populaire films bij Leicester Square

Aan Leicester Square kun je enkele grote bioscopen vinden waar je terecht kunt voor een goede film. In totaal zijn er vier grote bioscopen die je kunt bezoeken Bij deze bioscopen vinden ook altijd de premières plaats. De populaire films van Harry Potter zijn hier allemaal in première gegaan. Aan dit plein kun je ook de bekende radiostations van de UK vinden. Loop je op dit plein en denk je een beroemdheid gezien te hebben? Dan zou het zomaar kunnen dat dit ook echt klopt. Leicester Square is namelijk ook bekend onder filmsterren en andere beroemdheden.

Leicester Square: voordelige tickets kopen

Als je graag een bezoek wilt brengen aan de bioscoop of theater in de buurt van dit plein, is het aan te raden om online al een ticket aan te schaffen. Op deze manier kun je namelijk profiteren van de allerlaagste prijzen. Bekijk online welke voorstellingen en/of films er draaien en kies er een die past bij je persoonlijke wensen. Je kunt online betalen en het enige wat je nog moet doen is genieten als je de film/voorstelling gaat bezoeken gedurende je tijd in Londen. Heb je online geen kaartje kunnen aanschaffen? Dan kun je aan Leicester Square ook ticket kiosken vinden. Deze kiosken verkopen ook tickets voor voorstellingen en films die draaien in de theaters en bioscopen. Als de voorstelling/show nog op dezelfde dag is, dan worden de tickets vaak met een korting van circa 50% verkocht.

In dit artikel heb je meer gelezen over Leicester Square in Londen. Plan deze interessante bezienswaardigheid gedurende de dagen dat je in Londen bent. Bekijk de Top 14 bezienswaardigheden in Londen om de rest van je reis in te plannen.

Plaats een reactie