het pantheon rome

Pantheon in Rome bezoeken? Alles wat je moet weten

Het schitterende Pantheon in Rome is een oude tempel. Deze tempel komt uit de tweede eeuw na Christus. Deze bijzondere tempel is gewijd aan alle goden. De naam van deze tempel zegt het al, pas betekent elke en theos betekent god. Het Pantheon is wereldwijd bekend en wordt jaarlijks bezocht door ontzettend veel mensen. In de zevende eeuw werd dit gebouw omgebouwd tot kerk. Dit was in de tijd dat langzaamaan het Katholieke geloof opkwam. Het is uiteindelijk één van de populairste kerken van Rome geworden. Dankzij deze nieuwe functie, is de oorspronkelijke tempel Pantheon zo goed bewaard gebleven. De dak van het gebouw is tot heden erg populair. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het Pantheon in Rome.

Het Pantheon Rome

Keizer Hadrianus heeft het Pantheon laten bouwen. Dit deed hij tussen 118 en 125 na Christus. De keizer besloot om dit te doen, omdat het oude Pantheon door een brand was verwoest. Aan de voorkant van de tempel kun je een Latijnse tekst vinden. Er staat M. AGRIPPA.L.F.COSTERTIUM.FECIT. Dit betekent dat M. Agrippa, zoon Lucius, derde maal consul, dit bouwwerk heeft laten bouwen. Dit was erg bijzonder, omdat de keizer er normaal gesproken niet voor koos om zijn naam ergens op te zetten. Het Pantheon was anders dan alle andere tempels die je kon vinden in Rome. Bij Het Pantheon was namelijk niet direct duidelijk welke god werd aanbeden in de tempel. Het Pantheon is volgens veel verhalen bedoeld om meerdere goden te aanbidden. Op het moment dat in Rome het Katholieke geloof erg populair werd, verdwenen langzamerhand veel tempels. Dit was ook het moment dat er werd besloten om het Pantheon te veranderen naar een kerk. 608 na Christus koos de keizer ervoor om de tempel als geschenk te geven aan Paus Boniface IV. Sinds dat moment staat Maria en de Martelaren centraal in het Pantheon en wordt het gebruikt als kerk. In deze kerk werden ook meerdere belangrijke mensen in Italie begraven. Enkele voorbeelden van deze bekendheden zijn Rafael Santi en Victor Emanuelle II. Victor Emanuelle II was de eerste koning die Italië heeft gekend.

Het Pantheon Rome: een bijzondere vormgeving

Het Pantheon Rome staat bekend om haar vormgeving. De vormgeving is uniek ten opzichte van andere bouwwerken. Het Pantheon heeft een bijzondere dak met een groot gat. Deze gat zorgt allereerst in de tempel voor een bijzonder magisch effect. Deze gat creert namelijk een schitterende lichtinval in de tempel waardoor er een sfeervolle lichtendans ontstaat. Dit gat is niet alleen maar bedoeld om sfeer te creeren in de tempel. Dit gat zorgt er ook voor dat de tempel/kerk beschermd wordt als er sprake is van een aardbeving. De gat zorgt ervoor dat de koepel van het gebouw op deze manier soepel blijft en dus niet instort.Deze koepel was vroeger zelf helemaal van koper. Tegenwoordig kun je geen koperen koepel meer bewonderen. Paus Urbanus VIII heeft ervoor gezorgd dat het koper is weggehaald. Het koper van deze koepel is uiteindelijk gebruikt voor het graf van Petrus in de sint Pieters Basiliek. Het gebouw heeft in principe een ronde vorm, maar de voorgevel is alles behalve rond. De populaire voorgevel is namelijk juist rechthoekig. Het beeld van deze rechthoekige voorgevel is wereldberoemd geworden en doen de meeste mensen wereldwijd direct denken aan Italië.

Het Pantheon Rome: een grote inspiratiebron

Het oorspronkelijke Pantheon gebouw is van Rome. Het Pantheon is echter een grote inspiratiebron voor andere populaire bouwwerken. In Italië, maar ook in andere landen ter wereld kom je veel uiterlijke kenmerken tegen van het Pantheon in bouwwerken. Een voorbeeld hiervan is het Pantheon in Frankrijk. In Parijs kun je een schitterende Pantheon vinden die erg lijkt op Het Pantheon in Rome. De Fransen zijn geïnspireerd door het bouwwerk in Rome en zijn zelf ook aan de slag gegaan om een dergelijk bijzonder bouwwerk te bouwen.

Pantheon Rome entreeprijs en andere praktische zaken

Als je op zoek bent naar Pantheon Rome tickets, dan is het fijn om te weten hoeveel een ticket ongeveer kost. Als je een bezoek brengt aan het Pantheon, maar ook graag meer informatie wilt krijgen over de interessante geschiedenis, is het aan te raden om te kiezen voor een tour met audioguide. Op deze manier krijg je meer te weten over de rijke geschiedenis van dit bijzondere bouwwerk. Een ticket met audiotour zal je niet veel kosten, de Pantheon Rome entreeprijs voor deze tour is al vanaf 5 euro. Deze tour zal iets meer dan een half uur in beslag nemen. Als je deze tour hebt gedaan, dan weet je precies hoe dit bijzondere gebouw uiteindelijk een kerk is geworden. Het is ook praktisch om te weten hoe het zit met de Pantheon Rome openingstijden. Het adres van het Pantheon Rome is Piazza della Rotonda. Je kunt deze kerk dagelijks bezoeken van 9.00 tot 19.30 uur.

Pantheon Rome entreeprijs: koop je ticket online

Als je een bezoek wilt brengen aan het Pantheon in Rome, dan is het aan te raden om je ticket hiervoor online te boeken. Het online kopen van je ticket zorgt ervoor dat je kunt profiteren van veel voordelen. Je zal namelijk veel tijd én geld besparen. Online profiteer je van de laagste ticketprijzen en in Rome hoef jij in ieder geval niet meer in de rij te staan. Als je online je ticket hebt gekocht, dan zal je deze direct in je e-mail ontvangen. Je kunt ervoor kiezen om deze digitale ticket uit te printen, maar ook de mobiele voucher zal bij het Pantheon worden geaccepteerd. Als je kiest voor deze optie, is het wel aan te raden om ervoor dat zorgen dat je een opgeladen smartphone bij je hebt.

Ontdek Rome: nog veel andere bezienswaardigheden

Als je het Pantheon hebt bezocht in Rome, dan ben je nog lang niet klaar. In deze stad kun je namelijk ontzettend veel bezienswaardigheden vinden die de moeite waard zijn. Bekijk de Top 17 bezienswaardigheden in Rome om te bekijken hoe jij je stedentrip verder kunt invullen. Rome is geschikt voor iedereen, of je nu een liefhebber bent van kunst, historie of cultuur, in deze stad kun je alles vinden. Bekijk de bezienswaardigheden en plan een onvergetelijke reis naar Rome.

Plaats een reactie