hyde park londen

Hyde Park in Londen bezoeken

Als je de drukte van de stad Londen even wilt ontlopen, is het een goed idee om een bezoek te brengen aan Hyde Park. Hyde Park voelt aan als een groene paradijs in de drukke en toeristische stad. Hyde Park is een koninklijk park en heeft een oppervlakte van maar liefst 142 hectare. De sfeer in dit park is ontspannen en gezellig. Hier kun je even rustig zitten om te genieten van de omgeving. Je ziet er veel mensen lezen, sporten en wandelen. Wil je ook een bezoek brengen aan Hyde Park in Londen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten.

Hyde Park in Londen: geschiedenis

Koning Henry VII heeft het gebied van Hyde Park in 1536 gekocht. Destijds gebruikte hij dit gebied als jachtterrein. In de periode hierna heeft koning Charles I het park verder uitgebreid. In 1637 werd ervoor gekozen om dit koninklijke park ook voor het groot publiek open te stellen. Tegenwoordig is Hyde Park één van de grootste en populairste parken van Londen. Hyde Park maakt nog steeds deel uit van de Royal Parks en is een goed bezochte bestemming onder toeristen maar ook de bewoners van Londen.

Hyde Park in Londen: sporten en ontspannen

Als je een bezoek brengt aan Hyde Park, dan zal jij je geen moment vervelen. De kans dat je weinig mensen tegenkomt in dit park is erg klein, vooral tijdens warme zomeravonden en in het weekend is het heerlijk druk in het park. In dit park komen veel mensen om te fietsen, wandelen, hardlopen en skateboarden. Voor groot en klein is dit een leuk park om te bezoeken. Voor de kinderen zijn er speciale speelvelden waar ze gezellig kunnen spelen.

Hyde Park: evenementen bezoeken

In Hyde park worden er ook veel evenementen georganiseerd. Vooral in de zomer kun je hier de leukste concerten, sportevenementen en culturele evenementen bezoeken. Ook in de winter valt er genoeg te beleven in Hyde Park. In de winter kun je hier namelijk Hyde Park Winter Wonderland vinden. In Hyde Park kun je dan een gezellige grote kerstmarkt vinden en er wordt ook jaarlijks een reuzenrad en ijsbaan geplaatst waar heerlijk geschaatst kan worden. De kans dat jij je verveelt in dit park is erg klein.

Hyde Park attracties: wat is er allemaal te doen?

In het park zijn er meerdere attracties die je in het park kunt bezoeken. In het park kun je bijvoorbeeld een herdenkingsfontein voor prinses Diana vinden, Serpentine Lake en een bijzondere boog. Hieronder lees je hier meer over.

Herdenkingsfontein prinses Diana

In het park kun je een herdenkingsfontein voor prinses Diana vinden. Dit fontein is te vinden in het zuiden van Serpentine Lake. Het is een moderne fontein die symbool staat voor haar prachtige persoonlijkheid en haar liefde voor kinderen. Architect Katryn Gustafson heeft dit monument ontworpen. Graniet uit Cornwall vormt een cirkel, het gaat om bijna 545 stukken graniet. Deze fontein is het hele jaar gratis te bezoeken. Van boven stroomt het water uit de fontein naar beneden in een kleine vijver. Het fontein straalt rust uit en is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Zwemmen in Serpentine Lake

Serpentine Lake is een meer dat kunstmatig is aangelegd. Je kunt Serpentine Park precies in het midden van Hyde Park vinden. Dit meertje is aangelegd in 1730 en is sindsdien al ontzettend populair. Vooral in de zomer komen de bewoners van Londen én toeristen naar dit meer toe om een verfrissende duik te nemen, te waterfietsen of te roeien. Wil je even bijkomen na al die inspanning op het water? Naast Serpentine Lake kun je een terras vinden waar je terecht kunt voor een heerlijk drankje. In de buurt van het meer krijg je ook de kans om roeiboten te huren.

Marble Arch, toegangspoort tot Buckingham Palace

In Hyde Park kun je de Marble Arch vinden. Je kunt deze schitterende boog vinden in het noordoosten van het park. De boog was in 1827 gebouwd als toegangspoort voor Buckingham Palace. Uiteindelijk is de boog verhuisd naar Hyde Park en kun je deze daar bewonderen.

Speakers Corner: deel je mening

Naast de Marble Arch, kun je de Speakers Corner vinden. De Speakers Corner is zeer geschikt voor mensen die hun mening over een bepaald onderwerp willen delen met het groot publiek. Vaak vinden de zeepkist toespraken plaats op de zondag. Heb je iets te vertellen? Dan kun je hier op de zondag komen en op een kist gaan staan om je mening te delen met iedereen. Het onderwerp maakt niet uit, het mag gaan over religie, politiek, maar ook over het houden van huisdieren. Veel bewoners en toeristen vinden het interessant om hier te komen om te luisteren.

In dit artikel heb je meer gelezen over Hyde Park in Londen. Plan deze interessante bezienswaardigheid gedurende de dagen dat je in Londen bent. Als je interesse hebt in meer groene gebieden in Londen, dan is Leicester Square Park ook een goede tip. Bekijk de Top 14 bezienswaardigheden in Londen om de rest van je reis in te plannen.

Plaats een reactie