national gallery londen

National Gallery in Londen bezoeken: met werk van Da Vinci en Van Gogh

De National Gallery kun je vinden aan Trafalgar Square in Londen. De National Gallery is een hele populaire museum voor schilderkunst die jaarlijks ontzettend goed bezocht wordt. In het museum kun je vooral schilderkunst uit West-Europa bewonderen. De meeste kunstwerken in dit museum komen uit 1250-1900. Het museum bevat kunstwerken van hele grote kunstenaars. Wil jij een bezoek brengen aan de National Gallery in Londen? In dit artikel lees je er alles over.

Museum met een opvallende ontwerp

Als je op het Trafalgar Square plein in Londen bent, dan is dit prachtige museum bijna niet te missen. De National Gallery heeft een opvallend ontwerp en valt daardoor erg op. In 1838 is de bouw van dit museum begonnen. Architect Wiliam Wilkins heeft het gebouw ontworpen. Vervolgens is het museum in 1991 met de Sainsburry Wing uitgebreid.

De collectie van National Gallery

Dit kunstmuseum is wereldwijd populair vanwege bepaalde beroemde kunstwerken die het museum in haar verzameling heeft. In totaal zijn hier maar liefst 2.300 schilderwerken te bewonderen. Al deze schilderwerken komen uit 7 verschillende periodes. De kunstwerken zijn hier op chronologische volgorde gesorteerd per afdeling. Hieronder lees je meer over de afdelingen in de National Gallery:

 • Sainsybury Wing
  Op deze afdeling kun je de oudste kunstwerken van de National Gallery vinden.
 • West Wing
  Op deze afdeling kun je schilderijen uit de 16de eeuw vinden. Hier kun je veel renaissance stukken vinden.
 • North Wing
  Op deze afdeling kun je schilderijen uit de 17de eeuw vinden. Hier kun je onder andere veel kunstwerken van Rembrandt vinden.
 • East Wing
  Hier kom je enkele van de populairste schilderwerken van het museum tegen. Hier kun je onder andere de Zonnebloemen van Van Gogh bewonderen.

Een wereldberoemde kunstverzameling

Als je een liefhebber bent van schilderkunst, is dit een museum die je echt niet mag missen. De National Gallery beschikt namelijk over één van de mooiste verzameling West-Europese schilderijen. Het gaat hierbij om kunstwerken van beroemde kunstenaars zoals Vincent van Gogh, Johannes Vermeer, Leonardo da Vinci en William Turner. Toeristen én locals komen hier dan ook graag een kijkje nemen. Hieronder lees je meer over enkele absolute trekpleisters van de National Gallery.

 • De waterlelievijver van Claude Monet
 • Het Wilton tweeluik
 • The virgin of the Rock van Leonardo da Vinci
 • Zonnebloemen van Vincent van Gogh
 • The Hay Wain van John Constable
 • Het feest van Belsassar van Rembrandt
 • De graflegging van Michealangelo
 • De slag bij San Romano van Paulo Uccello
 • Venus en Mars van Sandro Botticelli
 • Een regatta op het Canal Grande van Canaletto

Maak gebruik van de plattegrond

Bovenstaande kunstwerken zijn slechts een greep uit de geweldige kunstverzameling van het museum. Als je dit museum binnenkomt, dan zal je gelijk een plattegrond ontvangen. In deze folder staat een looproute en de absolute hoogtepunten van het museum. Het is aan te raden om deze folder goed te bewaren. Bezoekers die je voor zijn gegaan geven aan het dat museum enorm is waardoor je snel kunt verdwalen. Hierdoor bestaat de kans dat je een groot deel van de collectie misloopt. Het beste is om dit te voorkomen door gebruik te maken van de plattegrond.

National Gallery Londen: ticket kopen

Als je een bezoek wilt brengen aan dit interessante museum voor schilderkunst, dan is het goed om van bepaalde zaken op de hoogte te zijn. Je hoeft geen ticket aan te schaffen om dit museum te bezoeken, de toegang tot het museum is namelijk gratis. Op sommige momenten van het jaar kun je hier bijzondere tentoonstellingen vinden van kunstenaars. De kans bestaat dat je voor deze tentoonstellingen wel moet betalen. Als je hier bent en er is een speciale tentoonstelling, is het verstandig om dit even na te vragen. Als je grote interesse hebt in de kunstwerken van dit museum, is het zeker een aanrader om een rondleiding National Gallery te boeken. Onder begeleiding van een ervaren gids ga je op stap om de National Gallery te ontdekken. Tijdens deze rondleiding krijg je veel informatie en gelegenheid om vragen te stellen. Voor een rondleiding ticket betaal je circa 17,50 euro. Het is aan te raden om je ticket online te kopen. Op deze manier kun je namelijk profiteren van de laagste prijs en voorkom je wachtrijen in Londen.

National Gallery Londen: praktische zaken

Het museum is elke dag te bezoeken van 10.00 tot en met 18.00 uur. Op de vrijdag kun je het museum extra lang bezoeken, namelijk tot 21.00 uur. De National Gallery in Londen is elk jaar op vier dagen gesloten, namelijk op 24 december, 25 december, 26 december en 1 januari. De National Gallery is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Vanwege de gunstige locatie aan het populaire Trafalgar Square, kun je dit museum op verschillende manieren bereiken. De beste reismethode om hier te komen is met de metro. Er zijn meerdere metrostations waar je kunt uitstappen om bij het museum te komen. Als je uitstapt bij de halte Charing Cross of Leicester Square, dan hoef je maar enkele minuten te lopen. Als je graag met de bus naar het museum wilt, dan kun je meerdere lijnen nemen. De lijnen 176, 3, 6, 9, 11, 13, 15, 23, 24, 87, 91 en 139 rijden allemaal naar deze populaire plein in Londen.

In dit artikel heb je meer gelezen over National Gallery in Londen. Wil je meer interessante musea in Londen bezoeken? Bekijk dan de Top 20 interessante musea in Londen om de rest van je reis in te plannen. Het Design Museum en het Imperial War Museum zijn grote aanraders.

Plaats een reactie