Marlborough Sounds

Het schitterende Marlborough Sounds in Nieuw-Zeeland

Als je om je heen kijkt zie je een doolhof van bergen, bossen en water. Boven je vliegen de mooiste vogels, het is een groot feest om door dit gebied te mogen wandelen. In het noorden van het Zuidereiland kun je de prachtige Marlborough Sounds vinden van Nieuw-Zeeland. De Marlborough Sounds zijn in principe een combinatie van prachtige eilanden, zeearmen, bergkammen en de mooiste baaien. In combinatie met het warme en tropische weer is dit een geweldig gebied om een prachtige tijd te beleven. Ik vertel je graag meer over de Marlborough Sounds in Nieuw-Zeeland.

Wat zijn de Marlborough Sounds en hoe kom je hier?

De sounds moet je eigenlijk zien als grote inhammen die overstroomd zijn. Van een afstand lijken de Marlborough Sounds zelfs op een rij met bergruggen. Het niveau van de zee is gedurende de eeuwen erg veranderd en de bewegingen hebben gezorgd voor landmassa’s. Dit zorgt voor een sprookjesachtige omgeving in Nieuw-Zeeland die zeker een bezoekje waard is. Je kunt de Marlborough Sounds het beste bereiken met de boot. Het is aan te raden om dit te doen vanuit Picton. Met de ferry steek je over van het Noordereiland naar het Zuidereiland. Dit is de beste manier om de Marlborough Sounds snel en gemakkelijk te bereiken. Het leukste is om hier naar toe te reizen als het licht is, onderweg zal je namelijk al veel moois kunnen zien.

Marlborough Sounds een interessante plek voor toeristen

Je kunt de Marlborough Sounds vinden aan de Cook Strait. Dit is het water dat je kunt vinden tussen het Noordeiland en het Zuidereiland. Marlborough Sounds is in principe een schitterende maritiem park. Het is er immens groot, het heeft namelijk een oppervlakte van 960 vierkante kilometer. Je kunt hier zoveel prachtigs vinden dat het zó jammer is als je dit gebied weer moet verlaten. Wat kun je hier allemaal vinden?:

  • In dit gebied komen honderden vogelsoorten voor. Als je een wandeltocht gaat maken is het daarom zeker leuk om eens te bekijken welke vogels je allemaal ziet in dit gebied.
  • Je hebt hier veel interessante wandelpaden, de wandelpaden lopen langs bergen en mooie riviertjes en als je goed oplet kom je hier prachtige tropische planten en bloemen tegen.
  • Hier kun je heerlijk ontspannen en genieten van de zon op de goudgele stranden.
  • Als je historieliefhebber bent, dan kun jij je goed vermaken in dit gebied. Je hebt hier namelijk veel historische plaatjes waar je eens een kijkje kunt nemen.
  • In dit gebied bestaat de kans dat je dolfijnen en pinguïns tegenkomt, probeer je ogen dus goed open te houden want dit is natuurlijk een prachtige ervaring.

De grootste fjorden van Marlborough Sounds

Marlborough Sounds beschikt over prachtige grote fjorden. De grootste fjorden die je hier kunt vinden zijn de Kenepuru Sound, de Pelorous en de Queen Charlotte. Je kunt op diverse manieren bij de fjorden komen. Maak gebruik van een watertaxi of neem deel aan een avontuurlijke zeilexcursie. De beste activiteit die je hier kunt ondernemen is waterkajakken. Door het landschap is dit een zeer geschikte activiteit. Ook zeilen is een grote geliefde activiteit om in dit gebied te ondernemen.

Een populaire wijngebied in Marlborough Sounds

Wijnliefhebbers kunnen gedurende deze reis hun hart ophalen. In de omgeving van Picton en Blenheim kun je namelijk meedoen aan diverse wijntours. Dit gebied van Nieuw-Zeeland staat bekend als een populaire Sauvignon Blanc gebied. In dit gebied kunnen deelnemers zien hoe de wijn wordt gemaakt en natuurlijk moet er geproefd worden.

Hoe reis je door Marlborough Sounds?

Als je een bezoek wilt brengen aan dit gebied, dan vraag jij je waarschijnlijk af hoe je het best kunt reizen door dit gebied. Het is goed om te weten dat je hier vooral veel onverharde wegen hebt, dus als je een auto huurt, dan is het goed om te weten dat je te maken krijgt met een hobbelige rit door het gebied. Als vervoersmiddel wordt hier vaak de watertaxi gebruikt. Dit is de beste manier om de eilanden in de omgeving te bezoeken. Dit is een relatief goedkope manier om naar de eilanden te reizen.

Wandelliefhebbers hebben een geweldige tijd

Er is een populaire wandeltocht die je kunt vinden op de Marlborough Sounds. Deze tocht is zo schitterend dat wandelliefhebbers hiervoor speciaal naar de Marlborough Sounds reizen. De naam van deze tocht is de Queen Charlotte Track. In totaal ga je 71 kilometer wandelen en deze wandeltocht is geschikt voor bezoekers van allerlei soorten niveaus. Je hoeft dus zeker geen ervaren wandelaar te zijn om deze tocht te kunnen lopen. Als je deze tocht wandelt, kom je langs de mooiste omgevingen. Groene bossen, bergen en baaien: deze tocht heeft alles in huis.

Waar kun je het beste overnachten in Marlborough Sounds?

Als je een bezoek brengt aan de Marlborough Sounds, is het goed om te weten waar je het beste kunt overnachten in dit gebied. In de Sounds zijn er veel interessante mogelijkheden om te overnachten. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om met je auto of bus gebruik te maken van een camping. Hier kun je er in dit gebied genoeg van vinden. Het is alleen aan te raden om eerst te bekijken of je hier met je vervoersmiddel kunt komen. Sommige campings zijn namelijk vanwege een smalle of steile weg niet toegankelijk. Wil je geen camping maar liever iets met een schitterend uitzicht? Dan kun je naar onder andere de Queen Charlotte Sound in Picton. Hier kun je huisjes huren met een geweldig uitzicht. Deze huisjes hebben goede faciliteiten en zelf een tuin waar je lekker kunt ontspannen gedurende je tijd in dit gebied. Op de Marlborough Sounds kun je ook genoeg hostels vinden. Je hebt er in Marlborough Sounds totaal zo’n 120. De meeste hostels liggen in gebieden waar je ook lekkere restaurants en leuke bars hebt waar je kunt ontspannen. Hier kun je ook kennis maken met andere reizigers en wie weet kun je samen een leuke tijd beleven op de Marlborough Sounds.

Een bezoek aan Marlborough Sounds zorgt voor een adembenemende reis. Het gebied is hier zó mooi dat je eigenlijk alleen maar wilt genieten van de prachtige uitzichten. Hier kom je veel natuurlijke schoon tegen en staan honderden vogelsoorten je te wachten.

Plaats een reactie