nelson

Nelson, het zonnestraaltje van Nieuw-Zeeland

Als je in Nieuw-Zeeland op zoek bent naar de stad met de meeste zonuren, dan moet je bij de stad Nelson zijn. Dit is namelijk het zonnestraaltje van Nieuw-Zeeland.  De locatie van deze stad is heerlijk centraal, namelijk precies in het midden van Nieuw-Zeeland. Het heerlijke weer in combinatie met de prachtige stranden en nationale parken maken Nelson tot een geweldige vakantiebestemming. Ik vertel je graag alles over deze bijzondere stad in Nieuw-Zeeland.

De historie van Nelson

In 1842 werd de stad Nelson door de New Zealand Company gesticht. Nelson heeft meer dan 59.000 inwoners. Nelson beschikt over een grote populaire haven, ook wel de Port Nelson genoemd. Nelson heeft daarnaast ook een vruchtbare grond. Hier maken de mensen in Nelson ook dankbaar gebruik van. Er wordt volop fruit, maar ook tabak verbouwd.

Mooie nationale parken in Nelson

In Nelson trekt het weer veel toeristen aan. Het klimaat is er namelijk heerlijk. In dit gebied kun je ook drie nationale parken vinden die zeker behoren tot de mooiste nationale parken van Nieuw-Zeeland. De drie nationale parken die je hier kunt vinden zijn Nelson Lakes National Park, Kahurangi National Park en het Abel Tasman National Park. Dit zijn drie nationale parken die zeker een bezoekje waard zijn gedurende je reis in Nieuw-Zeeland. Wijnliefhebbers zullen zich in deze stad ook goed kunnen vermaken, in dit gebied kun je namelijk een bezoek brengen aan de mooiste wijngaarden van Nieuw-Zeeland. Het is erg bijzonder om zo’n wijngaard eens met eigen ogen te mogen zien.

Avontuur in Nelson

Echte avonturiers kunnen zich goed vermaken in de stad Nelson. Hier kun je namelijk deelnemen aan diverse activiteiten. Hier kun je geweldig kajakken op zee en kun je ook erg goed raften. Daarnaast heb je voor de grote avonturiers ook activiteiten zoals parachutespringen. Deze activiteiten zullen in ieder geval zorgen voor een grote avontuurlijke ervaring in Nelson. Daarnaast kun je natuurlijk ook goed wandelen en fietsen in de omgeving van Nelson. Je kunt in Nelson ook diverse wandeltochten maken. Denk aan hele ruige wandelingen voor reizigers met meer ervaring, maar er zijn ook genoeg wandeltochten te vinden die reizigers zonder enige ervaring kunnen lopen. Het is in ieder geval een geweldige manier om de omgeving van Nelson te ontdekken.

Nelson is een bruisende stad

Dat Nelson een stad is die van alle markten thuis is, blijkt ook uit het bruisende uitgaansleven die je kunt vinden in dit gebied. Je kunt hier bijvoorbeeld naar de mooiste galerieën. Hier heb je in Nelson namelijk genoeg van. Nelson wordt namelijk door de meeste mensen ook wel de kunst hoofdstad van Nieuw-Zeeland gevonden. In deze stad wonen meer dan 300 verschillende soorten kunstenaars. Ben je in de maanden september of juli in Nelson? Dan is het zeker leuk om deel te nemen aan de festivals die hier dan plaatsvinden. In de maand september wordt dan het Nelson Art Festival gehouden en het Winter Festival vindt plaats in de maand juli. Wil je graag iets leren van de vele kunstenaars die hier wonen? Dan kun je ervoor kiezen om gedurende je verblijf in Nelson diverse workshops te volgen.

Mis je Nederland? Ga naar de Hollandse winkel in Nelson

Een heel leuk weetje is dat je in Nelson Nieuw-Zeeland een geweldige Nederlandse winkel kunt vinden. Ben je voor langere tijd in Nieuw-Zeeland? Dan is het zeker leuk om hier je favoriete broodbeleg even te kopen of een stuk kaas. Deze Nederlandse winkel in Nelson heet de ‘Amsterdam Cheese Shop’. Voor toeristen die hier komen is dit een leuke manier om kennis te maken met echte Hollandse producten.

Bezienswaardigheden Nelson: dit mag je niet missen

Als je in Nelson bent, dan zijn er bepaalde plekken en dingen die je gezien moet hebben. Omdat het niet gemakkelijk is om deze bezienswaardigheden zelf op te zoeken, heb ik dit voor jou gedaan. Hieronder kun je de populairste bezienswaardigheden van Nelson vinden:

Nelson Market

Nelson heeft in het weekend een markt die zeker een bezoekje waard is. Deze markt kun je vinden aan de Montgomery Square. Deze markt heeft alles wat je zoekt. Denk bijvoorbeeld aan eco-groente, verse koffie en allerlei heerlijke exotische fruitsoorten. Wat ik zelf erg bijzonder vond, is dat je hier zelf Nederlandse oliebollen kunt proeven. Deze worden gemaakt door echte Nederlanders die in Nelson terecht zijn gekomen. Deze markt is ook erg populair onder kunstenaars, zij komen naar deze markt om hun spullen te verkopen. Dit maakt deze markt een bijzondere locatie om heerlijk rond te lopen en al het moois te bekijken. Denk aan prachtige beschilderde glaswerken, geweven doeken en kunstwerken van bijzondere markten. Nelson Market zal zeker zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Harbourcruise Nelson

De stad Nelson kun je vinden aan de Tasman Bay. Dit is dus de perfecte plek om een schitterende boottocht te maken. Als je hier aankomt, dan zijn er veel organisaties die je een geweldige cruise op het water kunnen aanbieden. Het is zeker een aanrader om deel te nemen, de omgeving van Nelson is namelijk prachtig. De diverse cruises hebben elk een thema. Kies een thema die goed past bij je eigen persoonlijke interesses. Er zijn bijvoorbeeld cruises met het thema mosselen, zeedieren of picknicken.

Founders Historic Park

Dit is een kleine openluchtmuseum die je alles vertelt over de historie van Nelson. Gebouwen uit het verleden zijn nagemaakt en je leest er van alles over Nelson. Als je hier bent, dan merk je al gauw dat Nelson niet echt een rijke geschiedenis heeft. Het is daarom ook aan te raden om maar een uurtje uit te trekken om dit park te bezoeken. Wat wel leuk is om te bezoeken daarna, is het Miyazu Japanese Gardens. Dit is een park met prachtige Japanse bloemen en vijvers.

South Street Nelson

De South Street Nelson is de historische buurt van Nelson. Je kunt hier enkele woningen vinden die tussen 1863 en 1867 zijn opgezet. Ik vond dit zelf een hele gezellige buurt om een hapje te eten en te drinken. Je hebt hier veel keuze, van vegetarische restaurantjes tot restaurantjes waar je allerlei soorten vis kunt eten.

World of WeareableArt Museum (WOW)

Dit is een geweldig museum in Nelson waar kleding centraal staat. De kleding die je hier kunt vinden is bizar en kunstzinnig. Allerlei kunstwerken zijn zo opgezet, dat ze nog steeds draagbaar blijven als kleding. Als je de kans krijgt om hier een bezoekje te brengen, dan is het zeker een aanrader om dit te doen. Dit museum zal namelijk zeker zorgen voor een WOW-reactie. Ook autoliefhebbers kunnen hier prachtige klassieke auto’s bekijken.

Forelvissen in Nelson

Nelson is een gebied waar je veel forellen kunt vinden vanwege het droge en warme klimaat. Je kunt hier diverse bijzondere soorten forellen vinden, denk aan de bruine forel en de regenboogforel. Wil je graag vissen? Dan zijn de rivieren Travers River, Gowan River en Waitau River zeer geschikt. De kans dat je hier een forel vangt is zeer groot.

Nelson is een stad die van alle markten thuis is. In deze stad die bekend staat als het zonnestraaltje van Nieuw-Zeeland, kun je heerlijk genieten van het klimaat en de stranden. Daarnaast kun je hier drie populaire nationale parken vinden en is het mogelijk om deel te nemen aan diverse avontuurlijke activiteiten. Kunstliefhebbers zullen zich hier zeker niet vervelen, omdat hier meer dan 300 kunstenaars te vinden zijn die ook galeries hebben die voor het grote publiek geopend zijn. Nelson is een geweldige stad om te ontdekken.

 

Plaats een reactie