noorderlicht canada

Bekijk het noorderlicht in Canada: het feest van de dansende lichten

Ben jij ook benieuwd naar het noorderlicht: een feest waarbij je dansende gekleurde golven ziet aan de hemel. Als je geïnteresseerd bent in een reis naar Canada, dan kan het zijn dat deze droom werkelijkheid gaat worden. IJsland en de noordelijke delen van Scandinavië worden vaak in één zin genoemd met het noorderlicht. Het noorderlicht kun je echter toch het beste bekijken in Canada. Ik vertel je alles over het noorderlicht in Canada.

Noorderlicht Canada: waarom in Canada bekijken?

Je zal je misschien afvragen waarom je het noorderlicht het beste kunt bekijken in Canada. Dit komt omdat Canada in feite meer dan 80% beslaat van het land dat valt onder de ovaal van het poollicht. Om deze reden kun je in Canada het noorderlicht het beste bekijken. Indien je een reis maakt naar Canada is het dan ook zeker een must om dit eens te zien.

Noorderlicht Canada: wat is het?

Als je het noorderlicht niet hebt gezien, dan is het ook lastig om je hier iets bij voor te stellen. Als je het noorderlicht ziet, dan zien wij deze energie in de vorm van lichtgroene dansende golven aan de hemel. Deze golven kunnen daarna van kleur veranderen. Soms worden ze rood, dan weer blauw en soms ook paars. Het noorderlicht kan soms maar enkele minuten te zien zijn, maar de kans bestaat ook dat het zo enkele uren duurt. Dit zorgt natuurlijk voor een hele bijzondere ervaring omdat dit één van de enige plekken is op de wereld waar je dit effect kunt bewonderen. De golven ontstaan omdat er uitbarstingen op de zon plaatsvinden. De deeltjes de geladen zijn, komen vervolgens langs de aarde. Als deze deeltjes in aanraking komen met gassen in de dampkring, dan ontstaat het noorderlicht.

Noorderlicht Canada: wat moet je locatie in Canada zijn om het goed te zien?

Canada is een groot land. Als je het noorderlicht graag wilt zien, is het daarom fijn om te weten naar welke stad of gebied je het beste kunt reizen om het noorderlicht te zien. De beste steden om het noorderlicht te zien zijn de steden Whitehorse, Churchill en Yellowknife. Het gaat er in ieder geval om dat je ver in het noorden zit. Hoe noordelijker, hoe beter je het noorderlicht kunt zien.

Noorderlicht Canada: wanneer kun je het zien?

Als je het noorderlicht in Canada graag eens wilt zien, dan is het aan te raden om hier te zijn gedurende de maanden oktober, november, december, januari, februari en maart. Gedurende deze maanden is het noorderlicht namelijk het sterkst. Gedurende de andere maanden kun je het noorderlicht ook zien, maar niet zo goed. Je kunt het beste naar het noorderlicht kijken als het tussen 21:00 uur en 01:00 uur is.

Noorderlicht Canada: tips en adviezen

Als je het noorderlicht in Canada wilt bekijken, zijn er nog enkele andere tips en adviezen die je hierbij kunnen helpen.

 • Hulp van een reisorganisatie
  Informeer bij reisorganisaties naar de mogelijkheden voor een Noorderlichtreis. Deze reizen zijn er helemaal op ingesteld om het noorderlicht om de beste manier te ervaren. Als je naar Canada gaat voor deze ervaring, is het zeker een aanrader om dit te doen. Een noorderlichtreis maak je altijd met een ervaren gids die je informeert over alles wat je moet weten over het noorderlicht.
 • Tips noorderlicht fotograferen
  Het noorderlicht zorgt vaak voor een explosie aan kleuren in de lucht. Zorg ervoor dat jij je camera niet vergeet, het zal namelijk zorgen voor prachtige kiekjes. Veel fotograven geven je handige tips zodat je goede foto’s kunt maken. Enkele tips zijn bijvoorbeeld dat jij je camera het beste vast kunt zetten op een statief en in kan stellen op een groot diafragma. Het liefst zo groot mogelijk.
 • Zorg ervoor dat het donker is
  Het Noorderlicht kun je alleen in het donker zien. Ook is het noorderlicht niet van alle punten goed te zien. Je moet dus echt op het juiste moment op de juiste locatie zijn.
 • Nooit een garantie
  Als je naar Canada reist om het Noorderlicht te zien, dan kunnen er echter nog geen garanties worden gegeven dat je het ook daadwerkelijk gaat zien. Het blijft een natuurverschijnsel en dat heb je helaas nooit in de hand.
 • Hotelmedewerkers mogen je wekken
  Verblijf je in een hotel in een gebied waar je het noorderlicht kunt zien? Dan kun je kenbaar maken bij het personeel dat je graag gewekt wilt worden indien je het noorderlicht te zien is.
 • Blijf laat op
  Als je er helemaal klaar voor zit, is het belangrijk om lang op te blijven als je wilt genieten van het mooiste uitzicht. Hoe later hoe beter, in het donker kun je het noorderlicht namelijk het beste zien.
 • Ga kamperen voor het beste uitzicht
  Mensen die in Canada zijn geweest geven aan dat het noorderlicht het mooist is als jij je ook daadwerkelijk in de natuur begeeft als het zichtbaar is. Veel mensen kamperen dan in de omgeving zodat ze het noorderlicht beter kunnen zien. Als je vanuit je hotel naar buiten kijkt, is de kans dat het noorderlicht niet goed te zien is vanwege het licht in de omgeving.

Het noorderlicht in Canada is een bijzonder verschijnsel. Als je naar Canada reist gedurende de maanden oktober tot en met maart, dan is het zeker aan te raden om eens een kijkje te nemen. Je zal namelijk niet vaak de kans hebben om dit mee te maken. Zorg voor de juiste voorbereidingen en ervaar in Canada het bijzondere en spectaculaire noorderlicht.

 

Plaats een reactie