canada reizen

Naar Canada reizen zorgt voor een spectaculaire en onvergetelijke ervaring

Maak in Canada kennis met het avontuurlijke wildlife en verbaas je over een adembenemende natuur. Canada staat wereldwijd bekend als een prachtige vakantiebestemming en dat is zeker niet zonder reden. De mensen zijn er vriendelijk en er staat je veel ongerepte natuur te wachten. Dit is het land van de wilde beren en the Rocky Mountains. In dit artikel vertel ik je precies waarom je in ieder geval één keer in je leven naar Canada moet reizen om een geweldige reis te ervaren.

Naar Canada reizen is uniek

Een reis naar Canada is er uniek. Wat je hier tegenkomt is anders dan wat je gezien hebt bij je andere reisbestemmingen. Allereerst is het goed om te weten dat Canada één van de grootste landen is die je ter wereld kunt vinden. Na Rusland is Canada het grootste land ter wereld. Je kunt Canada op diverse manieren ontdekken, of je nu veel wilt wandelen of juist een gave campertocht wilt maken, in Canada kan het allemaal.

Reizen naar Canada: beste reistijd en klimaat

De beste periode om te reizen naar Canada is gedurende de maanden maart tot en met oktober. Tijdens deze maanden kun je genieten van aangename temperaturen en is de natuur op haar best. In de winter is het niet zo verstandig om een rondreis te maken, in Canada kan het dan namelijk erg koud zijn en soms sneeuwt het er tot meters. Indien je gaat voor een wintersportvakantie, is het dan natuurlijk wel aan aanrader. In november tot en met mei is het winter in Canada. In Canada heb je voornamelijk een landklimaat, in de winter houdt dit in dat het erg koud kan zijn. Indien je deze periode Canada bezoekt, is het zeker verstandig om een dikke winterjas mee te nemen.

Naar Canada reizen voor een adembenemende natuur

Canada is ontzettend groot en dat betekent dat je ook veel kunt verwachten van de flora en fauna. Je kunt hier genieten van prachtige ongerepte natuur en daarnaast heb je ook te maken met allerlei wilde dieren. Denk hierbij aan enorme elanden en bruine beren.

Naar Canada reizen voor de mooiste bezienswaardigheden

In Canada zijn er veel bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn. Omdat het land ontzettend groot is, is het fijn om te weten wat jij gedurende je reis in ieder geval absoluut niet mag missen. Hieronder heb ik de hoogtepunten van Canada voor je opgesomd:

De Niagara Watervallen

Dit prachtige wereldwonder is iets wat iedereen eens gezien moet hebben. De watervallen zijn circa 60 meter hoog en het water valt in grote hoeveelheden neer. De watervallen zijn circa 1,6 kilometer breed. Als je hier aankomt zijn er veel organisaties die je een boottocht aanbieden langs de watervallen. Als je deze kans krijgt, is het zeker leuk om dit te doen. Je komt namelijk erg dicht bij de watervallen in de buurt wat zorgt voor een hele spectaculaire ervaring.

Maak kennis met dieren in Canada

In Canada heb je de mogelijkheid om de meest bijzondere dieren te bewonderen. Je kunt in Canada bijvoorbeeld orka’s, ijsberen en walvissen spotten. Dit zorgt natuurlijk voor een hele bijzondere ervaring. Sommige dieren kun je enkel goed spotten gedurende bepaalde maanden. Als je een orka wilt zien, is het verstandig om in mei tot en met september een kijkje te komen nemen. IJsberen laten zich vooral zien gedurende oktober en november en walvissen zijn er volop in juli en augustus. Behalve deze dieren kun je in Canada ook veel andere dieren spotten. De bekendste dieren die je in Canada tegenkomt zijn de beren en elanden. De beren in Canada lijken lief, maar als je er eentje ziet, dan is het aan te raden om toch uit de buurt te blijven. De elanden in Canada zijn ontzettend groot, soms wel tot twee meter.

Banff National Park

Als je naar een nationale park wilt in Canada, is dit park zeker een goede keuze. In het westen van Canada kun je dit bijzondere park vinden die voorzien is van prachtige rivieren, gletsjers en bergen. Het Banff National Park hoort bij de Rocky Mountains. Het heeft maar liefst een oppervlakte van 6.641 km². Veel reizigers brengen speciaal een bezoek aan Canada om dit park eens te kunnen ervaren. Jaarlijks komen er meer dan 8 miljoen mensen de schoonheid van dit gebied bewonderen. Als je hier bent is het ook erg leuk om een bezoek te brengen aan het plaatsje Banff. Hier kun je leuke souvenirs kopen, maar het is ook erg leuk om hier eens een ontspannende bad te nemen in de Upper Hot Springs Bron. Je zal Banff heerlijk ontspannen verlaten.

Vancouver

Als je een bezoek brengt aan Canada, is het zeker leuk om eens deze bijzondere stad te bezoeken. Vancouver is niet zomaar een stad, het staat ook wel bekend als één van de mooiste steden die je ter wereld kunt vinden. Veel toeristen komen de stad bezoeken omdat je het kunt vinden naast de Rocky Mountains. De ligging van de stad is dan ook helemaal perfect. Hier kun je lekker winkelen en uitrusten op de vele terrasjes. Dit is een bruisende stad waar je lekker kunt genieten onder de mensen. Je kunt hier heerlijk eten bij de restaurants en daarnaast is ook het uitgaan in dit gebied geweldig. Ben je een echte wandelliefhebber? Dan zal jij je hier zeker niet vervelen. Vancouver heeft namelijk 180 parken waar je terecht kunt voor een fijne wandeling.

National Gallery of Canada

De echte musea liefhebbers kunnen Canada niet verlaten zonder dit museum bezocht te hebben. Het is namelijk één van de populairste musea die je kunt vinden in Canada. In dit museum heb je allerlei bijzonder populaire kunstwerken hangen van bekende kunstenaars zoals Monet, Picasso en Andy Warhol. Behalve schilderijen, kun je hier ook prachtig beelden en foto’s vinden.

Zoals je kunt lezen is naar Canada reizen geen slecht idee. Je hebt hier de kans om te genieten van ongerepte natuur en daarnaast zijn er zo veel interessante bezienswaardigheden dat er voor iedereen wel wat leuks bij zit. Als je de acties en aanbiedingen in de gaten houdt bij reisbureaus, kun je voor een hele mooie prijs reizen naar dit bijzondere land. Zo kun je groots genieten zonder veel kosten te maken.

Plaats een reactie