puerto de mogan

Puerto de Mogan: een charmante vissersdorpje aan de zuidwestkust van Gran Canaria

Ben je klaar om een bijzondere plek te ontdekken? Puerto de Mogan is een charmante vissersdorpje. Deze prachtige plek wordt ook vaak het Venetië genoemd van de Canarische Eilanden. Het is hier namelijk net zo mooi en sfeervol. Er heerst een romantische sfeer in de lucht en overal is het adembenemend mooi. In dit artikel kun je alles lezen over het prachtige dorpje aan de zuidwestkust van Gran Canaria.

Over Puerto de Mogan in Gran Canaria

Aan de zuidkust van Gran Canaria kun je Puerto de Mogan vinden. Dit plaatsje ligt midden in een schitterende vallei omringd met bergen en kloven. De schattige visserswoningen hebben kozijnen in mooie kleuren zoals rood, geel en blauw wat Puerto de Mogan een vrolijke look geeft. Hoogbouw en drukte? In Puerto de Mogan zal je dat niet meemaken. Hier kun je heerlijk ontspannen en tot rust komen.

Puerto de Mogan: een havenplaats

Puerto de Mogan is een havenplaats. Via leuke grachten zijn de vissers en jachthaven met elkaar verbonden. Deze grachten geven Puerto de Mogan een romantische look. Je kunt er veel leuke bruggetjes vinden zodat je het water veilig kunt oversteken. Doet het je denken aan Venetië? Het lijkt er in ieder geval wel erg op, dezelfde romantische sfeer heerst hier ook. Alleen al een lange wandeling door deze plaats is al erg leuk. Je komt er prachtige planten en palmbomen tegen, schattige huisjes en de mensen in de omgeving zijn ook erg vriendelijk.

Puerto de Mogan: wat kun je er doen? Bezienswaardigheden en activiteiten

Als je een bezoek brengt aan Puerto de Mogan, dan is het fijn om te weten wat je hier allemaal kunt ondernemen en zien. Om deze reden kun je hieronder een handig overzicht vinden van de leukste bezienswaardigheden en activiteiten in Puerto de Mogan.

Tijd voor een wandeling in Puerto de Mogan

Puerto de Mogan is zeer geschikt voor een fijne wandeling. Door de bijzondere omgeving zal jij je ogen uitkijken naar al dat moois. De natuur, de bebouwing: in Puerto de Mogan is het allemaal schitterend.

Snorkelen in het water van Puerto de Mogan

Het water van Puerto de Mogan is zo helder dat je de visjes er gewoon in ziet zwemmen. In het water zitten allerlei soorten bijzondere visjes. Het is dan ook zeker een aanrader om je snorkelspullen mee te nemen. Hier kun jij je namelijk prima vermaken in het water.

Excursies maken vanuit Puerto de Mogan

Vanuit de jachthaven van Puerto de Mogan, is het mogelijk om diverse leuke excursies te maken. Ben je geïnteresseerd in de onderwaterwereld van Puerto de Mogan? Dan heb je de kans om een tocht te maken in een onderzeeër, de Yellow Submarine. Een hele bijzondere tocht waarbij je nader kennis kunt maken met een schitterende onderwaterwereld. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om de veerboot te nemen naar leuke plaatsjes zoals Puerto Rico waar je een kijkje kunt nemen.

Verse vis eten in restaurants

Als je naar Puerto de Mogan gaat en vis lust, dan zit je hier helemaal goed. Als je zin hebt in verse vis, dan is het aan te raden om naar de jachthaven te gaan. In de buurt van de haven kun je veel restaurants vinden die verse vis serveren. De vis die je hier eet, is vaak dezelfde dag nog gevangen. Verser kan het haast niet en dat kun je proeven. De vis smaakt hier namelijk heerlijk.

Drankje en feestje in Puerto de Mogan

Ben je klaar voor de Spaanse gezelligheid? In Puerto de Mogan heb je veel barretjes waar je een hele leuke tijd kunt beleven. De hele nacht kan het in sommige barretjes levendig zijn.

Bijkomen op het Playa Mogan

Een vakantie is voor de meeste mensen geen vakantie als ze niet op een strand hebben gelegen. Ook in Puerto de Mogan is er een schitterende goudgele zandstrand aanwezig waar je terecht kunt om heerlijk te zonnen en te ontspannen gedurende je vakantie. Playa Mogan is cirkelvormig en is circa 400 meter. Op het strand heb je de mogelijkheid om een parasol en een bedje te huren zodat je een extra fijne tijd kunt beleven op het strand.

Bezoek strand boulevard

Als je naar Playa Mogan bent gegaan om een dag te ontspannen, is het zeker een te raden om eens het boulevard te bezoeken in de buurt van het strand. Hier kun je veel leuke restaurants en winkeltjes vinden. Heb je zin in een verkoelende ijsje of drankje? Je kunt hier ijssalons en cafés vinden waar ze heerlijke ijs en drankjes hebben.

In dit artikel heb je veel gelezen over het charmante dorp Puerto de Mogan. Het is een romantische en gezellige bestemming voor groot en klein. In Puerto de Mogan valt er genoeg te zien en te beleven zodat jij een onvergetelijke vakantie kunt beleven.

Plaats een reactie