puerto rico gran canaria

Puerto Rico, een rustige en charmante havenplaats in Gran Canaria

Puerto Rico op Gran Canaria is een rustige en charmante havenplaats met een gunstige ligging. Omdat Puerto Rico aan de zuidkust ligt, heb je bijna niet te maken met wolken en regenbuien. De havenplaats kent dan ook bijna geen slecht weer. Voor jou als toerist is dat natuurlijk ideaal. Je kunt ongestoord heerlijk genieten van zon, zee en strand. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Puerto Rico in Gran Canaria.

Puerto Rico, Gran Canaria: zon, zee en strand

De toeristen die naar Puerto Rico komen, doen dit niet vanwege ontzettend veel bezienswaardigheden of andere bijzondere activiteiten. De meeste toeristen komen naar Puerto Rico voor een fijne strandvakantie. Puerto Rico is hier zeer geschikt voor. Het dorpje heeft een mooie zandstrand waar je heerlijk in het zonnetje kunt liggen, een verkoelende duik kunt nemen in het water. Ook is er altijd gelegenheid om een hapje en drankje te nemen bij de vele terrasjes in de buurt. Als je op het strand bent, is het ook erg leuk om in de buurt een wandeling te maken. Het is een aanrader om een wandeling te maken naar Playa Amadores. Je zal zien dat dit strand langzaam overloopt naar de zee. Met kinderen kun je ook zonder zorgen gaan zwemmen in de zee. Een groot voordeel aan het strand van Puerto Rico, is dat deze liggen tussen de pieren. Om deze reden is er bijna geen golfslag in het water van de zee. Kinderen kunnen hier dus veilig genieten van het zwemmen.

Puerto Rico, Gran Canaria: ‘Rijke Haven’

De naam Puerto Rico heeft een bijzondere betekenis, namelijk ‘Rijke Haven’. De haven van Puerto Rico is dan ook zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Deze haven is een geweldige startpunt voor veel interessante excursies. Je kunt vanuit de haven van Puerto Rico met een lijnboot varen naar Arguineguin of Puerto de Mogan. Heb je altijd al een walvis willen zien? Dan is het ook zeker een aanrader om vanuit Puerto Rico een walvistocht te maken. Je maakt dan een tocht van circa 2,5 uur om zoek naar deze gigantische waterzoogdieren. Als je eenmaal in hun leefgebied bent, is de kans groot dat je hier een walvis spot. Puerto Rico is daarnaast ook een geschikte bestemming om eens lekker te gaan vissen. Aan de haven zijn er veel mensen die je aanbieden om naar de beste visplekjes te brengen. De kans dat je hier een goede vangst hebt is groot. Aan de haven maken ze hier echt een show van, ze laten zien hoeveel vis er is gevangen en laten je zien hoe ze hun vis schoonmaken.

Puerto Rico, Gran Canaria: geschikt voor gezinnen

Als je op vakantie gaat naar Gran Canaria, dan is Puerto Rico zeker een geschikte vakantiebestemming. Als je Puerto Rico vergelijkt met Playa del Inglés, dan is Puerto Rico een heel stuk rustiger. Voor kinderen is dat vaak wat prettiger dan een hele drukke vakantiebestemming. Heb je als gezin een rustige vakantie, maar wil je de drukte toch een beetje opzoeken? Dan is het een goed idee om een bezoek te brengen aan het centrum van Puerto Rico. Je hebt hier veel gezellige winkeltjes en er is ook een McDonald’s aanwezig.

In dit artikel heb je meer gelezen over Puerto Rico in Gran Canaria. Het is een rustige, charmante havenplaats met geweldige zandstranden. Vanwege de rust en ontspanning die je hier kunt krijgen, is Puerto Rico vooral een populaire bestemming voor gezinnen met jonge kinderen. Als je in Gran Canaria bent, is het zeker leuk om hier eens een kijkje te nemen.

Plaats een reactie