rondreis canada

Een rondreis Canada: één van de beste manieren om Canada te ontdekken

Canada is een erg aantrekkelijk land om te bezoeken voor reizigers. Of je nu van plan bent om beren en elanden te spotten of de Rocky Mountains te bekijken, voor iedereen is er wel wat interessants te vinden in dit land. De beste manier om Canada te ontdekken is door het maken van een mooie rondreis. Omdat Canada erg groot is, kun je veel diverse omgevingen zien. Het land grenst aan drie kanten aan de prachtige Oceaan en heeft maar liefst zes tijdzones. Het land is verdeeld in 10 provincies en in elke provincie valt er weer wat anders te beleven. Het zou juist erg zonde zijn om op één enkele locatie te verblijven. Een rondreis maken is de beste manier om Canada te leren kennen, ik vertel je hier graag alles over.

Rondreis Canada: waarom?

Als je naar Canada reist, dan kun je er ook voor kiezen om in een enkele stad te blijven. Het is echter een stuk interessanter als je besluit om een rondreis Canada te gaan doen. Canada is een enorm land. Na Rusland is het zelfs het grootste land ter wereld. Heel Canada is maar liefst circa 242 keer groter dan Nederland. Dat laat wel zien dat we te maken hebben met een enorm land. Als je besluit om van het oosten naar het westen te reizen van Canada, dan moet je maar liefst 6500 kilometer maken. Je kunt in Canada veel soorten landschappen bekijken gedurende je rondreis. Bewonder in het Zuidoosten van Canada de Appalachen waar je de mooiste bergen kunt vinden. In het zuiden kun je weer veel meren en laagland bekijken. Hier kun je ook schitterende watervallen bekijken, moerassen en ook prachtige rotsformaties. In het westen en aan de grens van Alaska kun je de Rocky Mountains vinden. Hier heb je de mogelijkheid om de Mount Logan te bekijken. Dit is de allerhoogste berg die je kunt vinden in Canada. Deze berg is maar liefst 5956 meter hoog en een echt plaatje om te zien.

Rondreis Canada: welk vervoersmiddel kies jij?

Je kunt op diverse manieren door Canada reizen. Hieronder vertel ik je meer over de verschillende mogelijkheden:

Met de auto Canada verkennen

Het huren van een auto zal zorgen voor een gevoel van vrijheid. Je kunt namelijk gemakkelijk rijden naar je bestemming. Dit kun je doen waar en wanneer je maar wilt. Je bent niet gebonden aan tijden, maar stapt gewoon in de auto en rijdt weg. Op deze manier kun je ook zelf het tempo bepalen van je rondreis. Daarnaast is het ook erg fijn dat je een ruimte hebt waar jij je bagage en spullen in kwijt kunt, erg fijn omdat je op deze manier niet constant met een zware tas hoeft te lopen. Je hebt veel organisaties waar je een auto kunt huren, bekijk de diverse mogelijkheden zodat je goed op de hoogte bent.  De prijzen voor het huren van een auto kunnen erg verschillen per bedrijf. Je hebt auto’s die je goedkoop kunt huren, maar deze bevatten ook niet veel luxe. Indien je een auto wilt met airco, verwarming en een ingebouwde navigatiesysteem, dan zal je ook wat meer moeten betalen. Uiteindelijk is dit een investering die je al gauw kunt terugverdienen omdat je er veel comfort voor terugkrijgt gedurende je rondreis. Als je een auto wilt huren in Canada, dan moet je naast een Nederlandse rijbewijs, ook een internationaal rijbewijs kunnen laten zien. Deze is te verkrijgen bij de ANWB in Nederland.

Met de camper Canada verkennen

Een nog fijnere manier is het huren van een camper gedurende je tijd in Canada. Een groot voordeel is dat je op deze manier een huis met wielen bij je hebt. Je hoeft niet meer per se op zoek naar een hotel of accommodatie om te overnachten, maar je kunt gemakkelijk slapen in de camper. Ook is het fijn dat je gedurende je reis alles bij je hebt. De kosten voor het huren van een camper lijken veel, maar als je uiteindelijk ziet hoeveel andere kosten je bespaard, dan valt het heel erg mee. Er zijn veel bedrijven die campers verhuren, bekijk de mogelijkheden goed voordat je dit doet. Vooral als je met meerdere personen reist kan dit een interessante optie zijn, de kosten voor de camper kun je dan gemakkelijk delen. Je moet er wel rekening mee houden dat je de camper op een bepaalde punt ook weer moet inleveren. Je moet je route door Canada dan wel zo uitstippelen dat je hier uiteindelijk ook eindigt.

Met het openbaar vervoer Canada verkennen

Een andere goede en leuke manier is het reizen met de bus. Je kunt gedurende een busrit veel zien van het land en ontmoet op deze manier ook veel andere reizigers. Er zijn diverse busmaatschappijen waar je gebruik van kunt maken. Sommige maatschappijen hebben lijnen in enkel een bepaalde regio, maar er zijn ook lijnen die het hele land doorrijden. Als je het land wilt doorreizen met de bus, dan kun je kiezen voor de Greyhound-bus. Deze busmaatschappij brengt de kosten op een efficiënte manier in rekening. Je schaft namelijk een buspas aan, dit pasje houdt bij hoeveel kilometers je reist zodat je op elk gewenst moment kan uitstappen.

Reizen met de vliegtuig

Omdat Canada zo’n groot land is, is het ook mogelijk in binnen het land te reizen met de vliegtuig. Hiermee bespaar je veel tijd, maar deze mogelijkheid kost vaak ook een stuk meer. De prijs die je moet betalen voor een ticket verschilt erg per aanbieder. Ook zal de prijs afhankelijk zijn van de periode waarin je reist. Indien je reist in het hoogseizoen, dan zijn de prijzen ook een stuk hoger.

Jaarlijks bezoeken ontzettend veel toeristen Canada. Dit is zeker niet zonder reden. In Canada valt er namelijk veel te zien en te beleven. Er is zoveel te bekijken dat je soms niet meer zo goed weet wat je moet bezoeken. Om deze reden heb ik de absolute hoogtepunten van Canada voor je opgesomd zodat je in ieder geval weet welke bezienswaardigheden jij absoluut niet mag missen:

  • Banff National Park voor een schitterende omgeving
  • De Rocky Mountains voor de mooiste bergen
  • De stad Calgary voor de beste wintersportmogelijkheden
  • Het bruisende Montreal voor cultuurliefhebbers
  • Niagara Falls voor de mooiste watervallen
  • De hoofdstad van Canada, Ottawa
  • De stad Quebec voor fantastische architectuur
  • Vancouver Island als je veel wilde dieren wilt zien

Zoals je kunt lezen is het maken van een rondreis door Canada de beste manier om het land te ontdekken. Je heb gelezen dat je een auto of camper kunt huren of gemakkelijk de bus kunt nemen. Een rondreis door het land zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk kunt proeven van de sfeer in Canada.

Plaats een reactie