tasmanie

Alles over de bezienswaardigheden, vakanties en klimaat van Tasmanië

Schitterende regenwouden, interessante koloniale dorpen en parelwitte stranden kun je hier in overvloed vinden. In het zuidoosten van Australië kun je het schitterende Tasmanië vinden. Dit gebied staat bekend om de prachtige natuur en de vele activiteiten die je hier kunt doen. Wil je meer weten over de eilandstaat die bekend staat als één van de mooiste plekken van Australië? Ik vertel je alles wat je moet weten over Tasmanië.

Hoe reis je naar Tasmanië?

Als je naar Tasmanië wilt voor een reis, dan heb je al gauw de vraag hoe je hier vanuit Nederland naar toe moet. Als eerste is het relevant dat je vliegt naar het vasteland van Australië. Vaak kom je dan aan in Melbourne of Sydney. Brisbane is ook mogelijk. Als je hier aankomt, kun je weer met een binnenlandse vlucht doorreizen naar Tasmanië. Je kunt er voor kiezen om een directe vlucht te nemen naar het vliegveld in de hoofdstad van Tasmanië, Hobart. Je hoeft je geen zorgen te maken over de overnachtingen in Tasmanië. Je kunt hier namelijk veel appartement vinden en ook hotels zijn er in overvloed. De leukste manier om de omgeving van Tasmanië beter te leren kennen, is door te gaan kamperen. Omdat veel gebieden nationale parken zijn waar dit is toegestaan, is dit een leuke manier om de flora en fauna van dichtbij te ervaren.

Tasmanië staat voor een vijfde deel op de Werelderfgoedlijst

Wat Tasmanië erg bijzonder maakt, is dat het voor maar liefst een vijfde deel op de Werelderfgoedlijst staat. De flora en fauna is hier schitterend. Alles in Tasmanië is bijzonder, de grond is bijvoorbeeld ook erg vruchtbaar waardoor ze eersteklas landbouwproducten kunnen verbouwen. De wijn die je hier kunt proeven is één van de lekkerste ter wereld. Ook wordt er gezegd dat er bijna nergens anders op aarde de lucht zo zuiver is als die van Tasmanië.

Hobart, de hoofdstad van Tasmanië

De mooiste bestemming van je reis in Tasmanië is de hoofdstad Hobart. Deze sfeervolle stad kun je vinden aan het water en is voorzien van een groot vliegveld. Om deze reden is deze stad voor de meeste toeristen het begin en eindpunt van hun reis in Tasmanië. De haven van deze stad is erg belangrijk. Heb je meer tijd om Hobart te ontdekken? Dan is het zeker aan te raden om de markt in de wijk Salamanca te bezoeken. Vaak is deze markt op zaterdag en het is er op z’n zachts gezegd ongelooflijk. Je hebt er honderden kraampjes waar je lekker kunt rondkijken. Je kunt er lekkere streekproducten kopen en de vele handgemaakte spullen bekijken. Denk hierbij aan keramiek, maar ook aan handgemaakte sieraden en houtwerk. Het is erg indrukwekkend om te zien waar de locals zich mee bezig houden.

Launceton in Tasmanië één van de oudste steden in Australië

In het noorden van Tasmanië kun je de indrukwekkende stad Launceton vinden. Na Hobart is dit de belangrijkste stad van Tasmanië. Het is één van de alleroudste steden die je kunt vinden in Australië. Je hebt hier een leuke pretpark die je kunt bezoeken met de naam Penny Royal world. Ook is het leuk om hier in één van de vele wijnmakerijen eens te bekijken hoe dit lekkere drankje nu precies gemaakt wordt. De oude Victoriaanse huizen nemen je eventjes terug in de tijd. Niet alleen de stad is indrukwekkend, de natuur die je hier omheen kunt vinden is nog mooier. Je kunt er onder andere de prachtige ravijn Cateract Gorge vinden, Tamar Valley en een mooie nationale park Ben Lomond. Je kunt deelnemen aan diverse activiteiten om de natuur beter te leren kennen in dit gebied, denk hierbij aan mooie wandelingen, kajakken en abseilen.

Freycinet National Park

Een geweldig natuurgebied aan de oostkust van Tasmanië zal je laten zien hoe mooi en puur de natuur kan zijn. Dit gebied is voorzien van de mooiste bergen en sneeuwwitte stranden. Neem je wandelschoenen mee, want hier kunt je prachtig wandelen. Dit gebied is ook zeer geschikt om te kajakken en bergen te beklimmen. Je hebt hier ook The Hazards. Klimmers die meer ervaring hebben kunnen deze rotsen van soms wel 300 meter beklimmen. Een leuke en unieke ervaring.

De mooiste stranden in Tasmanië

In Tasmanië kun je de meest schitterende stranden vinden. De mooiste stranden zijn toch wel de Wineglass Bay en Bay of Fires. Hier kun je genieten van heldere blauwe water en hagelwitte stranden. Voor duikers is dit een heerlijk gebied om eens kennis te maken met de onderwaterwereld van Tasmanië. Dit is ook een mooi gebied om te gaan zeilen of te kajakken.

Wandelroute Overland Track

Er is een populaire wandelroute met de naam Overland Track. Deze bekende route is al gebruikt door duizenden toeristen en zeker de moeite waard. Als je deze wandelroute volgt, dan zie je de mooiste delen van de ongerepte natuur in Tasmanië. De wandelroute zal je 6 dagen kosten en heeft een lengte van circa 65 kilometer. Het is aan te raden om deze route te volgen gedurende de zomer. Je hebt dan te maken met lekker weer en de dagen zijn lekker lang waardoor je langer kunt doorlopen. Dit is een mooie manier om de wildernis van dit gebied beter te leren kennen.

Ontdek Tasmanië met de auto

Ook met de auto kun je de mooiste plekjes van Tasmanië ontdekken. Dit kun je doen door een auto te huren en met de auto de Heritage Highway te volgen. Deze loopt namelijk precies door het hart van Tasmanië. Deze reis door Tasmanië geeft je veel vrijheid, je beslist namelijk zelf wanneer en waar je naar toe gaat. Een geweldige manier om de gezellige dorpjes, diverse landschappen en bloemenvelden beter te leren kennen. Door gedurende je reis ook even de tijd te nemen om met de locals te praten, leer je veel over Tasmanië zelf. De cultuur en geschiedenis van dit gebied zijn namelijk zeer interessant. In sommige dorpjes kun je namelijk zelfs bouwwerkjes vinden van de 19de eeuw.

Ben je klaar om de zuiverste lucht ter wereld in te ademen? Dan is een reis naar Tasmanië zeker alle moeite waard. Plan je reis en vertrek naar één van de mooiste steden van Australië om een geweldige tijd te beleven.

Plaats een reactie