tower of londen

Bezoek Tower of Londen tijdens je reis in Londen

Ben je altijd al benieuwd geweest naar de kroonjuwelen van het Britse koningshuis? Dan is een bezoek aan Tower of Londen zeker de moeite waard als je in Londen bent. De Tower of Londen is een museum waar je de koninklijke kroonjuwelen kunt bewonderen en andere oude voorwerpen. Denk hierbij aan oude harnassen en martelwerktuigen.De Jewel House heeft meer dan 24.000 edelstenen in de Koninklijke collectie zitten. Kate, de hertogin van Cambridge, draagt regelmatig juwelen die uit deze collectie komen. De Tower of Londen staat tegenwoordig bekend als de belangrijke historische plek van Londen. Je kunt dit prachtige gebouwencomplex vinden aan de rivier de Theems. Wil jij ook een bezoek brengen aan de Tower of Londen? In dit artikel lees je er alles over.

Tower of Londen: een rijke geschiedenis met verschillende functies

De Tower of Londen heeft in de loop van de jaren veel functies gehad. Het is gebruikt als staatsgevangenis, koninklijk paleis, museum en zelfs als fort. De besturing van dit fort wordt gedaan door de ‘Constable of the Tower’. De Constable of Tower zorgt ervoor dat de medewerkers, de gebouwen en grond goed bestuurd worden. De benoeming hiervoor is voor 5 jaar.Tegenwoordig is Tower of Londen een historisch museum waar je onder andere de kroonjuwelen van het Britse koningshuis kunt bewonderen. In het museum kun je ook meerdere voorwerpen uit voorgaande eeuwen bekijken. Denk hierbij aan eeuwenoude kamers, wapens en harnassen.

Raven in de Tower of Londen

Een eeuwenoude legende vertelt dat Engeland veilig is van invallen zolang er raven in de Tower wonen. Karel II heeft eens de waarschuwing gekregen dat het goed mis zou gaan met het koninkrijk als de raven uit de Tower gehaald zouden worden. Hier schrok Karel II van en hij heeft er vanaf dat moment voor gezorgd dat er altijd een populatie raven in de Tower te vinden was. Deze legende wordt al eeuwenlang in leven gehouden door raven in de Toren te houden. De raven worden aan één kant geknipt aan de vleugels. Hierdoor vliegen ze niet stabiel en blijven ze in de Tower. De Tower of Londen heeft in totaal 9 raven. Deze negen raven hebben allemaal een unieke gekleurde ring. Op deze manier zijn de raven direct te herkennen. De raven die in de Tower of Londen komen wonen, worden allemaal officieel ingeschreven bij de Royal Army. Er is een raaf geweest die de leeftijd van 44 jaar heeft bereikt in de Tower of Londen.

Tower of Londen: online ticket kopen

Als je een bezoek wilt brengen aan de Tower of Londen, dan is het aan te raden om je tickets hiervoor online te kopen. Als jij je tickets online koopt, dan kun  je profiteren van de laagste prijzen. Daarnaast is het ook fijn om in ieder geval in bezit te zijn van een kaartje. Gedurende de zomermaanden bestaat de kans dat je te maken krijgt met hele lange wachtrijen. Door je tickets al op tijd in huis te halen, voorkom je lange wachtrijen om een kaartje te kopen. Een ticket voor Tower of Londen zal ongeveer 28 euro kosten voor een volwassene. Kinderen van 5 tot 16 jaar kosten circa 13 euro en kinderen onder de 5 jaar mogen de Tower of Londen gratis betreden. De kans is groot dat je aan de deur een hogere prijs moet betalen. Koop op tijd je ticket online zodat je profiteert van de laagste prijs en wachtrijen voorkomt.

In dit artikel heb je meer gelezen over Tower of Londen. Plan deze interessante bezienswaardigheid gedurende de dagen dat je in Londen bent. Bekijk de Top 14 bezienswaardigheden in Londen om de rest van je reis in te plannen.

Plaats een reactie