tuinen van villa borghese in rome

Tuinen van Villa Borghese: het groene hart van Rome

Als je in Rome graag wilt ontspannen, dan is het een aanrader om naar de Tuinen van Villa Borghese te gaan. Villa Borghese is een geweldige plek om te fietsen, wandelen of te hardlopen. Het is een plek in Rome waar jij je terug kunt trekken van alle drukte en heerlijk kunt ontspannen in een mooie omgeving. Ben je met kinderen op vakantie? Dan is het zeker een aanrader om hier gedurende je tijd in Rome naar toe te gaan. Wil je naar de Tuinen van Villa Borghese in Rome? In dit artikel lees je er alles over.

De Tuinen van Villa Borghese in Rome

Als je aankomt bij Villa Borghese, dan zijn er verschillende manieren om de omgeving te verkennen. Je kunt er voor kiezen om te gaan wandelen, maar je hebt hier ook de mogelijkheid om skelters, fietsen en karren te huren. Op deze manier kun je een stuk sneller door de omgeving fietsen en rijden. Je hebt op deze manier ongeveer 60 minuten nodig om de gehele omgeving te zien. Als je liever niet actief bezig bent, dan heb je ook de mogelijkheid om mee te rijden met de trein die door dit park rijdt. Op deze manier kun je op een ontspannen manier van de omgeving genieten. Hieronder kun je op een rijtje vinden wat je in dit park allemaal kunt doen:

  • Wandelen door het gebied
  • Fietsen door het gebied
  • Met de trein door het gebied rijden
  • Een bezoek brengen aan de dierentuin
  • Op de grasvelden picknicken en zonnen
  • Met een roeiboot varen over het water
  • Musea bezoeken

De schitterende omgeving van Villa Borghese

Villa Borghese is een prachtige park. Precies in het hart van Villa Borghese kun je een mooie vijver vinden. In deze vijver kun je een stukje land vinden. Op dit stukje land staat een prachtige Romeinse tempel. Deze Romeinse tempel trekt direct de aandacht van alle bezoekers die een kijkje komen nemen bij de vijver. Kinderen kunnen zich in Villa Borghese erg goed vermaken. Ze kunnen hier heerlijk rennen en fietsen. Daarnaast zijn er ook veel speeltuinen en leuke speeltoestellen waar zij zich helemaal kunnen uitleven. In dit park is er zelfs een dierentuin waar gezinnen zich uren kunnen vermaken. Ook als je geen kinderen hebt, kun je in dit park een geweldige tijd beleven. Je kunt diverse soorten musea bezoeken in het park en daarnaast zijn er ook veel beelden en fonteinen die je hier kunt bewonderen.

Een park met een rijke geschiedenis

De geschiedenis van Villa Borghese gaat een hele tijd terug. De familie Borghese had in 1580 een kleine wijngaard. Het landgoed die we nu kennen als Villa Borghese werd dus eerst gebruikt als wijngaard. Rond 1605 werd het landgoed langzamerhand aangelegd door kardinaal Scipione Borghese Caffereli. Deze kardinaal was familie van paus Paulus V. Hij begon met bouwen op de heuvel van Piniciano. Er gingen jaren voorbij en de familie was gedurende deze tijd actief bezig om het landgoed uit te breiden. Ze kosten steeds stukjes grond waardoor het landgoed groter werd. Rond 1633 werd de Villa Borghese gebouwd. Casino Nobile kon je precies naast deze Villa vinden, dit kennen we tegenwoordig beter als Galleria Borghese. De familie Borghese wilde dit gebruiken voor al hun kunst bezittingen. De staat heeft in 1901 Villa Borghese gekocht. De staat heeft er vervolgens voor gezorgd dat het landgoed voor iedereen toegankelijk werd.

Wat kun je bewonderen in Galleria Borghese

Als je een bezoek brengt aan Galleria Borghese, dan hoef jij je geen moment te vervelen. Als je een liefhebber bent van kunst uit de Renaissance, dan zit je hier helemaal goed. Het museum bestaat uit drie verdiepingen waar je een kijkje kunt nemen. Alle schilderijen uit die periode kun je vinden op de derde verdieping. Op de tweede verdiepingen kun je de mooiste beelden uit de Renaissance bewonderen en op de begaande grond kun je de praktische zaken van het museum vinden. Hier kun je terecht voor een hapje en drankje in het restaurant, souverniertjes kopen bij het winkeltje en naar het toilet. Er is ook een kassa aanwezig waar je een ticket kunt kopen of je digitale voucher kunt laten omwisselen voor een geldige ticket. In het museum kun je zo af en toe ook moderne kunst bewonderen in exposities. De kunstwerken in Galleria Borghese zijn zeker de moeite waard, maar het is ook zeker een aanrader om hier goed om je heen te kijken. Het gebouw waar je de kunstwerken in kunt bekijken zijn namelijk ook schitterend gedecoreerd en een feest om te zien. In het park zijn er ook andere musea waar je een kijkje kunt nemen. In dit park kun je namelijk ook Galleria Nazionale d’Arte Moderna en Villa Giulia vinden.

Villa Borghese in Rome: tickets kopen

Als je een bezoek wilt brengen aan Villa Borghese en Galleria Borghese, dan is het aan te raden om je ticket al online te kopen. Het kopen van je tickets online, brengt meerdere voordelen met zich mee. Je zal er namelijk veel tijd én geld mee besparen. Je zal veel geld besparen omdat je online vaak kunt profiteren van de laagste prijzen. Daarnaast hoef je niet meer in de rij te staan om een kaartje te bemachtigen. Hierdoor bespaar je veel tijd omdat je direct kunt doorlopen. Als je een bezoek wilt brengen aan Galleria Borghese, dan moet je rekening houden met de openingstijden. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag. Je kunt hier terecht vanaf 9.00 uur tot en met 19.00 uur. Na vijf uur mag je het museum niet meer betreden. Als je namelijk een ticket hebt gekocht, dan mag je twee uur lang in het museum blijven. Neem je kinderen mee? Dan is het goed om te weten dat kinderen onder zes jaar het museum gratis mogen betreden. Het adres is Piazzale del Museo Borghese 5, Rome.

Ontdek Rome: nog veel andere bezienswaardigheden

Als je de Tuinen van Villa Borghese hebt bezocht in Rome, dan ben je nog lang niet klaar. In deze stad kun je namelijk ontzettend veel bezienswaardigheden vinden die de moeite waard zijn. Bekijk de Top 17 bezienswaardigheden in Rome om te bekijken hoe jij je stedentrip verder kunt invullen. Rome is geschikt voor iedereen, of je nu een liefhebber bent van kunst, historie of cultuur, in deze stad kun je alles vinden. Bekijk de bezienswaardigheden en plan een onvergetelijke reis naar Rome.

Plaats een reactie