vaticaanstad tickets

Vaticaanstad in Rome bezoeken? Handige informatie en tips

Ben je benieuwd naar het kleinste land ter wereld? Dan hoef je niet meer verder te zoeken. Vaticaanstad is namelijk het kleinste land dat je ter wereld kunt vinden. Vaticaanstad is een enclave die je kunt vinden in Rome. Binnen de Rooms-katholieke kerk is dit een heilige plaats. Toeristen die naar Rome komen, verlaten de stad vaak niet zonder een bezoekje gebracht te hebben aan Vaticaanstad. Vaticaanstad is interessant om meerdere redenen. Vanwege de rijke geschiedenis, ontzettend veel bezienswaardigheden en de belangrijke plek binnen de katholieke kerk is Vaticaanstad een ontzettende populaire bestemming voor toeristen. Ben jij van plan om Vaticaanstad te bezoeken? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over deze bijzondere enclave binnen Rome.

Waar ligt Vaticaanstad?

Vaticaanstad is een enclave. Om te kunnen begrijpen waar deze kleinste stad van de wereld ligt, is het goed om even uit te leggen wat een enclave precies is. Een enclave is een gebied dat helemaal is omringd door grondgebied dat van een andere partij is. Vaticaanstad ligt als enclave in Rome. Officieel heet Vaticaanstad dan ook Staat Vaticaanstad. In het Italiaans wordt Vaticaanstad officieel Stato della Città del Vaticano genoemd. De Heilige Stoel vertegenwoordigd volkenrechtelijk de stad en de staatshoofd is de paus. Hij woont officieel in het schitterende Apostolisch Paleis. De Vaticaanstad geschiedenis is erg interessant. Vaticaanstad heeft namelijk een enorm rijke geschiedenis. Vaticaanstad is in 1929 ontstaan. Het Verdrag van Lateranen werd ondertekend door Benito Mussolini en paus Pius XI. De stad is geen lid van de EU. Ze nemen als staat echter wel vaak deel aan internationale organisaties. Op deze manier laten ze zichzelf wel steeds zien. Vaticaanstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier staat ze al vanaf 1984 in opgenomen.

Bezienswaardigheden Vaticaanstad

Als je een bezoek brengt aan Vaticaanstad, dan hoef jij je in ieder geval geen moment te vervelen. In de stad valt er namelijk ontzettend veel te zien. De bezienswaardigheden van deze stad zijn adembenemend en zeker de moeite waard om te bezoeken. Je kunt hier onder andere een bezoek brengen aan de populaire Sint-Pieterbasiliek. De kerk uit de 16de eeuw heeft de vorm van een kerk en bevat ontzettend veel kunstwerken. Als je een kunstliefhebber bent, is het zeker interessant om hier eens binnen te kijken. Veel toeristen komen ook speciaal naar Vaticaanstad om de Sixtijnse Kapel te bezoeken. Deze kapel hoort bij het Apostolisch Paleis, hier woont de regerende paus. In deze kapel kun je kunstwerken bekijken van de grootste kunstenaars. Denk hierbij aan kunstenaars zoals Botticelli, Michelangelo en Cosimo Roseli. Bekijk het schitterende Apostolisch Paleis waar de paus woont en ook het Vaticaanse Musea beschikt over een enorme kunstverzameling. In de stad kun je een grote bibliotheek vinden met een indrukwekkende collectie en als jij je met een boek even wilt terugtrekken, dan kun je dit doen bij de mooie Vaticaanse Tuinen. Deze tuinen zijn vooral erg aantrekkelijk om te bezoeken tijdens de warme zomer. De bomen zorgen voor een koele plek om te ontspannen. In de stad, op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad kun je een enorme obelisk van 40 meter hoog vinden. Deze obelisk werd pas in 37 na Christus verhuisd naar Rome.

De Paus in Vaticaanstad

In Vaticaanstad is de paus de staatshoofd. Op het Sint-Pieterplein houdt de paus elk jaar zijn populaire toespraken vanaf zijn balkon. Deze toespraken zijn ontzettend populair en worden altijd druk bezocht. Het hele plein stroomt tijdens deze toespraken vol. Miljoenen mensen zijn dan aanwezig in de stad om een glimp op te vangen van de paus.

Het weer in Vaticaanstad

Vaticaanstad heeft een Mediterraan klimaat. Dit klimaat wordt beïnvloed door de Middellandse Zee. Je komt in Vaticaanstad dan ook bijna geen extreme weersomstandigheden tegen. In de zomer kan het wel warmer worden dan dertig graden. De wind heeft weinig invloed op Vaticaanstad omdat de stad bijna geheel is bebouwd. De zomer kan hierdoor wel heet worden. In de winter is het in Vaticaanstad koel, maar het is er ook dan niet echt heel koud. Vaticaanstad is daarom een leuke bestemming om te bezoeken gedurende het hele jaar. In de zomer én winter is Vaticaanstad interessant om te bezoeken.

Vaticaanstad bezoeken tips

Als je Vaticaanstad wilt bezoeken, dan zijn bepaalde zaken erg handig om te weten. Allereerst is het goed om te weten dat Vaticaanstad ontzettend populair is. Om deze reden is het goed om te weten dat je in ieder geval ontzettende veel drukte in de stad kan verwachten. Ook de bezienswaardigheden in de stad zullen voorzien zijn van lange wachtrijen. Een bezoek aan Vaticaanstad betekent dat ook dat je engelengeduld bij je zal moeten hebben. De stad is het uiteindelijk helemaal waard, het is dan ook niet voor niets dat het zo ontzettend druk is in de stad. De stad heeft ook een eigen postkantoor. Ook de mensen in de stad vinden het belangrijk om post te kunnen versturen en te ontvangen. Als je een vakantiekaartje wilt versturen, dan kun je dit dus ook doen vanuit Vaticaanstad.

Vaticaanstad Rome : rondleiding inclusief gids

Als je een bezoek brengt aan Vaticaanstad, dan komt er ontzettend veel op je af. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor een rondleiding inclusief ervaren gids. In de stad is er namelijk ontzettend veel te zien en te beleven, als je niet op de hoogte bent van de geschiedenis van de stad, dan is het mogelijk dat je niet alles optimaal meekrijgt over de stad. Als je deelneemt aan een georganiseerde rondleiding, dan betekent dit vaak ook dat je niet meer in de rij hoeft te staan. De organisatie is vaak bekend in de stad en hebben op sommige plekken zelfs voorrang.

Vaticaanstad tickets

Als je hier naartoe wilt reizen, dan ben je natuurlijk benieuwd naar de toegangsprijzen Vaticaanstad. Een gouden tip is om de Vaticaanstad tickets online te bestellen. Door de tickets Vaticaanstad online te bestellen, kun je veel geld én tijd besparen. Online kun je namelijk profiteren van de laagste prijzen. Met enkele klikken kun je ervoor zorgen dat je op deze manier bij de bezienswaardigheden ook niet meer in de rij hoeft te wachten om een ticket te kopen. Vaticaanstad tickets Sint Pieter of andere bezienswaardigheden kopen? Doe dit online en reis vervolgens zorgeloos naar je bestemming.

Ontdek Rome: nog veel andere bezienswaardigheden

Als je Vaticaanstad hebt bezocht in Rome, dan ben je nog lang niet klaar. In deze stad kun je namelijk ontzettend veel bezienswaardigheden vinden die de moeite waard zijn. Bekijk de Top 17 bezienswaardigheden in Rome om te bekijken hoe jij je stedentrip verder kunt invullen. Rome is geschikt voor iedereen, of je nu een liefhebber bent van kunst, historie of cultuur, in deze stad kun je alles vinden. Bekijk de bezienswaardigheden en plan een onvergetelijke reis naar Rome.

Plaats een reactie