yukon canada

Yukon Canada: Bezienswaardigheden, prachtige bergen en blauwe meren

In het meest noordwestelijke deelgebied van Canada kun je de Yukon vinden. De Yukon is een territorium die je kunt vinden in Canada en wordt vaak samen genoemd met Alaska. Het hele gebied is ongeveer twaalf keer zo groot als Nederland en heeft in totaal maar 33.000 inwoners. In dit gebied kun je ongekende natuurlijke schoonheid vinden. De adembenemende uitzichten, bijzondere bergen en blauwe meren zorgen ervoor dat je nóg langer in dit gebied wilt blijven. Ik vertel je graag alles over Yukon in Canada.

Yukon Canada: geschiedenis

De Westerse kolonisten maakten in 1750 al kennis met dit gebied. Ze kwamen in dit gebied omdat ze op zoek waren naar bont. Toen er in 1896 goud werd gevonden in Bonanza Creek werd Yukon een heel populair gebied. Elk jaar kwamen er veel goudzoekers om te kijken of ze meer konden vinden.  In deze periode steeds het aantal inwoners van Dawson City naar circa 40.000. In 1898 werd Yukon Territory opgericht, hiermee werd Yukon een zelfstandig deelgebied. De regering heeft toen uiteindelijk in 2003 de naam veranderd naar Yukon. Toen er in dit gebied geen goud meer werd gevonden, daalde het aantal inwoners aanzienlijk. Momenteel heb je circa 2000 mensen die wonen in Dawson City. De hoofdstad van Yukon is Whitehorse en kun je vinden in het zuiden van de provincie. De oorspronkelijker bewoners kun je momenteel nog steeds vinden in dit gebied. Ze wonen in Alaska of in Yukon. De kunst, gewoontes en geschiedenis die ze hebben kun je bewonderen in enkele First Nations Centres.

Yukon Canada: klimaat en beste reistijd

Het is aan te raden om Yukon in de zomer te betreden. In de winter zijn namelijk veel wegen niet meer geschikt om op te rijden. Indien je in de zomer reist naar Yukon, dan is het aan te raden om alsnog een auto te huren met een vierwielaandrijving. Yukon kun je goed vergelijken met Alaska. Het gebied lijkt qua natuur en wild heel erg op elkaar. Ook in september is het prachtig om in dit gebied te zijn. Op dat moment zijn de bladeren van de bomen namelijk oranje en heb je al sneeuw. Ook kun je gedurende deze periode het noorderlicht zien. Yukon is voorzien van erg veel daglicht omdat het een noordelijke ligging heeft. Als je in juni een bezoek brengt aan Yukon dan zal je iets heel bijzonders ervaren, in grote delen van het gebied wordt het dan namelijk helemaal niet donker.

Yukon Canada: vanuit Nederland reizen naar Yukon?

Als je naar Yukon wilt in Canada, is het niet mogelijk om direct vanuit Nederland rechtstreeks te vliegen naar dit gebied. Het is noodzakelijk om minimaal een enkele keer een overstap te maken. Als je de acties en aanbiedingen in de gaten houdt van reisbureaus, is het mogelijk om met een mooie korting een ticket te kopen. Op deze manier kun je groots genieten voor een kleine prijs.

Yukon Canada: wat kun je hier zien en doen?

Als je reist naar Yukon Canada, dan heb je te maken met een bijzonder gebied. Je zal namelijk op een gegeven moment de poolcirkel passeren en kennis maken met de cultuur die je in het noorden kunt vinden. Het landschap bestaat uit bergen, gletsjers en schitterende wilde rivieren. Ook dierliefhebbers kunnen zich goed vermaken in dit gebied, omdat je te maken hebt met diverse landschappen, kom je hier ook veel verschillende soorten dieren tegen. Wandelliefhebbers kunnen hier een geweldige tijd beleven, omdat er te voet veel is te ontdekken in dit gebied. Vooral het Ivvavik National Park trekt jaarlijks veel wandelliefhebbers.

Grote aanrader: Ivvavik National Park

In het noorden van Yukon kun je het Ivvavik National Park vinden. Hier kun je maar liefst 10.000 km² vinden aan natuurlijke schoonheid. In dit gebied kom je veel bijzondere dieren tegen, denk hierbij aan wolven, grizzly beren, valken en buizerds. In dit park kun je hoge bergen van soms wel 1700 meter hoog. De meren en rivieren die je hier kunt vinden zijn ook schitterend, dit komt omdat de natuur grotendeels ongerept is.

Grote aanrader: Vuntut National Park

Ten noorden van het Ivvavik National Park kun je dit schitterende park vinden in Yukon. Het betekent letterlijk tussen de meren. Als je met de auto of camper reist, dan zal je hier goed op moeten letten. Je hebt hier namelijk wegen die niet zo makkelijk begaanbaar zijn. Kajakkers en wandelaars kunnen zich in dit gebied helemaal uitleven, dit gebied is namelijk het best te ontdekken te voet.

Yukon Canada: hoe kun je reizen door het gebied?

Er zijn allerlei manieren waarop je Yukon kunt verkennen. Als je een auto huurt, dan kun je genieten van een grote gevoel van  vrijheid. Je kunt namelijk gaan en staan waar en wanneer je maar wilt. Ook is het fijn dat je op deze manier ook meer spullen mee kunt nemen. Je hebt ook de mogelijkheid om een camper te huren, dit is nog fijner, omdat je op deze manier altijd een plek hebt waar je kunt overnachten. Als je met de auto of camper Yukon gaat verkennen, dan is het aan te raden om regelmatig te stoppen om de omgeving goed te bekijken. Er is namelijk ontzettend veel interessants te zien in dit gebied.

Yukon Canada: neem deel aan een georganiseerde reis

Er zijn veel reisorganisaties die je een speciaal Yukon arrangement kunnen aanbieden. Voor een vast bedrag nemen zij je enkele weken mee op reis en ontdek je samen het prachtige Yukon.  Als je liever niet in een groep reist, dan kun je hier ook goed terecht voor individuele reizen. Je hebt ook de mogelijkheid om een persoonlijke reis samen te stellen, deze kun je helemaal aanpassen aan je wensen, budget en andere voorkeuren. Op deze manier kun je op een ontspannen en passende manier kennis maken met Yukon in Canada.

Yukon is een erg interessant gebied om te bezoeken als je in Canada bent. Bekijk hier de wildste rivieren, prachtige bergen en de grootste gletsjers die je ooit hebt gezien. Als je naar dit gebied gaat heb je zeker meerdere dagen nodig om een goed beeld te krijgen van dit adembenemende gebied. Neem hier ook de tijd voor zodat je een geweldige ervaring me

Plaats een reactie