afstand oost naar west canada

Alles over de afstanden en reizen van Oost-Canada naar West-Canada

Canada trekt jaarlijks ontzettend veel reizigers en backpackers die van de sfeer willen proeven in dit adembenemende land. Heb je al een mooie planning gemaakt voor je geweldige rondreis door het avontuurlijke Canada? Dan is het goed om je planning eens onder de loep te nemen om te bekijken of je planning wel realistisch is. Canada is namelijk een enorm land en dat is iets waar veel reizigers geen rekening mee hebben gehouden. De afstanden die je moet afleggen als je wilt rondreizen door Canada zijn dan ook enorm. Op de kaart lijkt het misschien of je een heel klein stukje moet rijden om van bestemming A naar bestemming B te gaan, maar in de realiteit valt dit vies tegen. Hoeveel kilometer moet je eigenlijk afleggen om van Oost-Canada naar West-Canada te rijden? Ik vertel je in dit artikel alles over de afstand van Oost-Canada naar West-Canada.

Afstand Oost- naar West-Canada: een enorm land

Van Oost-Canada naar West-Canada is de grootste afstand die je kunt vinden 5514 kilometer.  Om de afstanden in Canada beter te kunnen begrijpen, is het goed om te weten dat Canada een erg groot land is. Na Rusland is het zelfs het grootste land die je kunt vinden ter wereld. Op de kaart lijkt het misschien een klein stukje rijden om in een andere stad te komen, maar in de realiteit duurt dit soms zelfs enkele dagen. Als jij je bewust bent van de grote afstanden is het gemakkelijker om een goede en realistische planning te maken voor je rondreis in Canada.

Afstand Oost- naar West-Canada: weersomstandigheden spelen een grote rol

De reistijd om van Oost-Canada naar West-Canada te rijden wordt ook mede bepaald door het weer. Als het zomer is en er sprake is van een aangenaam temperatuur, is het fijn om te rijden en schiet het lekker op. Als het winter is, en je wilt deze afstand afleggen, dan is er sprake van een hele andere situatie. In Canada kan er soms meters sneeuw vallen en dat kan het verkeer ontzettend belemmeren. Ook als het niet sneeuwt, maar vriest, kan het onderweg erg glad zijn. Dit betekent dat je voorzichtig moet zijn en rustig moet rijden. Hierdoor zal je veel langer onderweg zijn.

Afstand Oost- naar West-Canada: kies voor de grotere snelwegen

Als je van Oost-Canada naar West-Canada wilt rijden, zal je in ieder geval veel tijd en moeite besparen door te kiezen voor de grotere snelwegen. Als je kiest voor de kleinere wegen, dan kan een rit van enkele honderd kilometers soms zo ontzettend veel uren duren. Je moet er voor de zekerheid altijd rekening mee houden dat je langer onderweg bent dan dat je in Nederland qua tijd kwijt bent voor dezelfde afstand.

Afstand Oost- naar West-Canada: voorbereiding weer en verkeersnieuws

Als je een grote afstand gaat afleggen in Canada, dan is het altijd verstandig om van te voren altijd te controleren of er nog interessante verkeersnieuws is die jouw reisduur kan beïnvloeden. Als blijkt dat bijvoorbeeld bepaalde wegen zijn afgesloten in verband met een verkeersongeluk, dan kun jij hier nog op inspringen door je reisroute aan te passen. Op deze manier ontloopt jij een lange file en kun je ten minste doorrijden richting je bestemming. Ook is het aan te raden om de weersvoorspellingen te bekijken, het zou namelijk jammer zijn als je uren door sneeuw moet rijden terwijl je het gemakkelijk had kunnen voorkomen door een andere kant op te rijden. Door een goede voorbereiding kun je voorkomen dat je terecht komt in een vervelende situatie.

Afstand Oost- naar West-Canada: verschil Canada en Nederland

Er zijn diverse factoren die ervoor zorgen dat je in Canada veel langer doet over een bepaalde afstand dan in Nederland. Dit heeft met diverse zaken te maken:

  • De wegen in Canada kun je niet vergelijken met die van Nederland
    Allereerst is het goed om te weten dat je de wegen van Nederland niet kunt vergelijken met de wegen die je hebt in Nederland. De wegen in Nederland zijn goed gangbaar waardoor je ook erg kunt opschieten. De kwaliteit en efficiëntie van de wegen in Canada zijn een stuk minder. In sommige gebieden kunnen sommige wegen zelfs wegvallen waardoor je ineens moet rijden door een stuk modderpoel. Dit zorgt ervoor dat je veel vertraging oploopt.
  • Maximumsnelheden niet hetzelfde als in Nederland
    De snelheid die je mag rijden op de snelwegen zijn niet hetzelfde als in Nederland. Wil je tijdens het rijden je navigatie instellen, dan moet je goed oppassen. In Canada komt het namelijk vaak voor dat reizigers bekeurd worden als ze tijdens het rijden een navigatiesysteem instellen. Je maakt je namelijk op deze manier schuldig aan het ‘distracted driving’ en dat is niet toegestaan. Je moet er rekening mee houden dat je recht moet tijdens en ook links moet inhalen. Voor reizigers die hier weinig ervaring mee hebben, is het sowieso relevant om goed op te passen. De snelheid die je mag rijden op de snelwegen, de highways, kunnen verschillen. De snelheden variëren van 90 tot 120 km per uur.
  • Je bent onbekend met de wegen in Canada
    Als je naar Amsterdam moet rijden vanuit het Oosten van ons land, dan weet je waarschijnlijk precies welke wegen je moet nemen en welke je moet voorkomen omdat daar ‘altijd wel iets’ is. In Canada weet je dat als reiziger niet en hierdoor kun je ook veel tijd verliezen. Een verkeerde afslag nemen is al snel gebeurd en dat is iets waar je als reiziger ook rekening mee moet houden. Door in ieder geval te accepteren dat er iets mis kan gaan, is het gemakkelijk om straks de teleurstelling op te vangen als inderdaad blijkt dat je helemaal de verkeerde kant bent opgereden.

In dit artikel heb je meer geleerd over de afstand die je moet afleggen van Oost-Canada naar West-Canada. Je hebt ook gelezen hoe het komt dat je in Canada langer dan in Nederland doet over dezelfde afstand. Door hier al rekening mee te houden, kom je gedurende je reis door Canada niet voor verrassingen te staan.

Plaats een reactie