bunkers del carmel

Bunkers Del Carmel beschermen Barcelona tijdens Spaanse burgeroorlog

Als je op zoek bent naar het mooiste uitzicht over de stad Barcelona, dan moet je bij de Bunkers Del Carmel zijn. Deze bijzondere bunkers zijn gebouwd tijdens de Spaanse burgeroorlog. Als je de bunkers wilt bezoeken, dan moet je hiervoor naar de heuvel Turó de la Rovira. De bunkers liggen namelijk bovenop deze heuvels. Het geweldige 360 graden uitzicht vanaf dit punt staat bekend als een adembenemend uitzicht over de stad. Wil jij een bezoek brengen aan Bunkers Del Carmel? In dit artikel lees je er alles over.

Over Bunkers Del Carmel

In het district Horta-Guinardó, kun  je een bezoek brengen aan de Bunkers Del Carmel. Je zou deze plek misschien niet zo snel bezoeken, maar het is de moeite helemaal waard. Bovenop de heuvel Turó de la Rovira is het uitzicht namelijk schitterend. Als je een bezoek brengt aan de Bunkers Del Carmel, dan zit je op 250 meter boven zeeniveau. Vanaf dit punt kun je 360 graden om je heen kijken over de stad Barcelona. Voordat je aankomt bij de Bunkers Del Carmel, moet je wel even doorzetten, maar als je er eenmaal bent, zal je zeker geen spijt krijgen.

De geschiedenis van Bunkers Del Carmel

Op de Turó de la Rovira werd er in de Spaanse burgeroorlog een militair kamp gevestigd. Ook kwam hier een luchtafweergeschut. Vanaf 1936 en 1939 was het doel om Barcelona te beschermen tegen de vliegtuigen die de stad bombardeerden. Toen de Spaanse burgeroorlog voorbij was, werd veel weggehaald, maar de bunkers onder de grond bleven nog intact. Toen er in Barcelona rond 1939 en 1975 armoede heerste, kwamen veel arme mensen in deze bunkers wonen. De bunkers waren erg verwaarloosd tot 2011. Het Museu d’Historia de Barcelona (MUHBA) hield een groot project om de bunkers te herstellen en toegankelijk te maken voor bezoekers. Speciaal voor de bezoekers die benieuwd zijn naar de bunkers gedurende de oorlog en daarna, is er een interessant museum geopend in deze bunkers. Deze is niet altijd geopend, maar zeker wel de moeite waard om eens te bekijken als je hier bent.

Bunkers Del Carmel: wat kun je hier doen?

Behalve genieten van een goed uitzicht, kun je uiteraard meer doen bij de bunkers Del Carmel. Het is aan te raden om een heerlijke picknick mee te nemen, want het gebied bij de bunkers Del Carmel is hier zeer geschikt voor. Het is goed om te weten dat je in de buurt van de bunkers geen plekken hebt waar je eten en drinken kunt kopen. Je kunt bij de bunkers een gratis rondleiding reserveren waarbij je veel waardevolle informatie krijgt over de geschiedenis van de bunkers. Daarnaast is het ook goed om te weten dat er een museum is die je gratis kunt bezoeken. Het gebied rondom de bunkers is zeer geschikt voor een mooie wandeling.

Bunkers Del Carmel bezoeken: handige tips

Als je een bezoek wilt brengen aan de Bunkers Del Carmel, dan zijn er bepaalde tips die jouw reis een stuk efficiënter kunnen maken, hieronder informeren wij je graag:

  • Het museum is niet de gehele week geopend. Je kunt hier terecht op de woensdag tussen 10.00 en 14.00 uur en op de zaterdag en zondag tussen 10.00 en 15.00 uur.
  • Het is aan te raden om comfortabele schoenen te dragen als je de heuvel Turó de la Rovira beklimt.Ben je slecht ter been? Dan is het verstandig om goed na te denken over deze wandeltocht.
  • Het district Horta-Guinardó is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Om daadwerkelijk bij de bunkers te komen, zal je wel de Turó de la Rovira moeten beklimmen.
  • Als je een bezoek brengt aan de Bunkers Del Carmel, neem dan een kwalitatieve zonnebrandcrème mee om verbranding te voorkomen.

In dit artikel heb je meer gelezen over Bunkers Del Carmel in Barcelona. Wil je meer interessante bezienswaardigheden in Barcelona bezoeken? Denk hierbij aan CaixoForum, Port Aventura World en Placa de Catalunya. Bekijk dan de Top 18 bezienswaardigheden in Barcelona om de rest van je reis in te plannen.

Plaats een reactie