port aventura world

Port Aventura World: grootste pretpark van Spanje en één van de populairste pretparken van Europa

PortAventura World is het grootste pretpark van Spanje. Als je een liefhebber bent van attractieparken, dan mag je PortAventura in Barcelona zeker niet overslaan. PortAventura is daarnaast ook één van de tien populairste pretparken die je in Europa kunt vinden. PortAventura is interessant voor jong en oud. Het pretpark beschikt namelijk over een schitterend themapark, mooie hotels, golfbanen en een populair waterpark. Bezoekers hoeven zich hier geen moment te vervelen. Wil jij een bezoek brengen aan Port Aventura in Barcelona? In dit artikel lees je er alles over.

Over PortAventura World

PortAventura is het grootste pretpark van Spanje. Je kunt het park vinden in de provincie Tarragona. Het park opende haar deuren officieel in 1995. Als je in Barcelona bent, dan moet je ongeveer 1,5 uur rijden om bij dit pretpark te komen. Het pretpark is vooral erg interessant, omdat het opgedeeld is in zes verschillende thema’s. De verschillende thema’s zorgen ervoor dat je constant het gevoel hebt dat jij je in een ander werelddeel begeeft. De volgende zes verschillende thema’s kun je bezoeken:

 1. Mediterrània: het Middellandse Zeegebied
  In Mediterrània kun je in één van de snelste attracties die je in Europa kunt vinden, heb je de mogelijkheid om een rondvaart te maken en is er ook een oude locomotief aanwezig waar je een ritje in kunt maken.
 2. Polynesië: een tropische eiland in de Stille Oceaan
  Dit deel van het pretpark is voorzien van de leukste waterattracties.
 3. SésamoAventura: Sesamstraat
  Als je jonge kinderen hebt, dan is deze zone helemaal bedoeld voor jullie. Hier komen de kinderen de bekendste sprookjesfiguren tegen en is er zelfs een Magische Boom waar kinderen in kunnen klauteren.
 4. Mexico: maak kennis met het oude Mexico en geniet van het heerlijke eten
  Deze zone laat je van alles zien van Mexico. Je kunt hier kennis maken met de geschiedenis en daarnaast is er ook veel aandacht voor de Mexicaanse keuken. Hier kun je genieten van de lekkerste nacho’s.
 5. China: bewandel de Chinese Muur en geniet van de mooiste bonsaibomen
  Heb je altijd al een keer de Chinese Muur willen bewandelen? Dan is het zeker een aanrader om deze zone te bezoeken. Hier heb je namelijk de mogelijkheid om alvast te oefenen. Als je hier komt, dan heb je even het gevoel dat je echt in China bent. Overal zie je de mooiste bonsaibomen en kun je kleurrijke shows bewonderen.
 6. Far West: het wilde westen
  In deze zone is er een Amerikaans dorp nagebouwd en zijn er ontzettend veel cactussen te vinden.

PortAventura World: de populairste attracties

Het pretpark heeft enkele attracties die erg populair zijn. Hieronder kun je een overzicht vinden van de populairste attracties die je in PortAventura kunt vinden:

Canoes Dit is een avontuurlijke kano achtbaan, bedoeld voor kinderen
Dragon Khan Deze bijzondere attractie zorgt voor een groot avontuur.
Deze achtbaan maakt namelijk in een
kleine 70 seconden maar liefst acht loops.
Estació del Nord Maak een ritje in een geweldige oude locomotief
Kontiki Deze attractie is niet bedoeld voor bezoekers die snel misselijk worden,
Kontiki is een enorm schommelschip.
Port de la Drassana Maak een ontspannen rondvaart in deze prachtige boot
Tutuki Splash Vooral in de zomer is dit één van de populairste attracties van het pretpark.
Tutuki is namelijk een geweldige waterattractie.
Furius Baco Wil je in een snelle attractie? Sneller dan de Furius Baco kun je haast niet krijgen.
Furius Baco behoort namelijk tot de snelste achtbaan die je in Europa kunt vinden.
Hurakan Condor De Hurakan Condor is de hoogste attractie die je in dit pretpark kunt vinden.
Ben jij niet bang voor een vrije val van maar liefst 96 meter?
Dan moet je zeker in deze attractie.
Magische Boom De jongste kinderen hebben de mogelijkheid om in de magische boom te klimmen.
Als ze eenmaal boven zijn, dan kunnen ze genieten van een prachtig uitzicht.

PortAventura World waterpark

PortAventura heeft ook een waterpark die het hele jaar door te bezoeken is. Vooral in de zomer wordt dit waterpark ontzettend goed bezocht. In het waterpark zijn er waterattracties en is er voldoende gelegenheid voor de bezoekers om te ontspannen. Er is ook een kinderzwembad waar de allerkleinsten zich kunnen vermaken.

PortAventura World: Ferrariland

Ben je een grote liefhebber van Italie én Ferrari’s? Dan is het een grote aanrader om een bezoek te brengen aan Ferrariland. In het park is er veel aandacht voor de bezienswaardigheden die je in Italie tegenkomt. Daarnaast is er ook een bijzondere 3d simulator die zorgt voor een levensechte Ferrari ervaring.

Halloween in PortAventura

Een feest die in PortAventura ontzettend groot wordt gevierd, is Halloween. Halloween wordt van oktober tot en met half november uitgebreid in dit pretpark gevierd. Alles in PortAventura staat dan in het teken van Halloween. Tijdens deze periode is er elke avond een parade. Tijdens deze periode komen er veel bezoekers speciaal om deze parade te zien.

Ticket PortAventura World kopen: praktische zaken

Als je een bezoek wilt brengen aan PortAventura World, dan zal je hiervoor een ticket moeten kopen. Het is aan te raden om je ticket van tevoren online te kopen. Op deze manier is het namelijk mogelijk om te profiteren van de laagste ticketprijs. Je hoeft met een online ticket niet meer in de wachtrij te staan en dat bespaart je ook nog eens erg veel tijd. Via veel websites heb je de mogelijkheid om gecombineerde tickets te kopen. Dit is een stuk voordeliger.

 • Als je een bezoek wilt brengen aan het waterpark, dan betaal je hier ongeveer 29 euro per persoon voor. Kinderen van 4 tot 10 jaar betalen een ticketprijs van 25 euro per persoon.
 • Dagelijks gaat het pretpark open om 10.00 uur. In november, december en januari heb je te maken met gewijzigde openingstijden.
 • Het park is goed te bereiken met het openbaar vervoer. PortAventura beschikt over een eigen treinstation, dus met de trein kun je hier gemakkelijk komen. Je kunt op het station een treinticket kopen. Ook met de auto is het pretpark goed te bereiken.Het is wel goed om te weten dat je onderweg wel tol moet betalen.

In dit artikel heb je meer gelezen over Port Aventura World in Barcelona. Wil je meer interessante bezienswaardigheden in Barcelona bezoeken? Denk hierbij aan de hoge heuvel Tibidabo, Montserrat en Las Ramblas. Bekijk dan de Top 18 bezienswaardigheden in Barcelona om de rest van je reis in te plannen.

Plaats een reactie