placa de catalunya barcelona

Plaça de Catalunya in Barcelona

Plaça de Catalunya wordt wereldwijd gezien als het hart van Barcelona. Plaça de Catalunya zorgt ervoor dat enkele belangrijke wijken en winkelstraten samensmelten. Op deze plek komen ontzettend veel toeristen, omdat je er twee populaire winkelcentra kunt vinden. Plaça de Catalunya staat bekend om haar schitterende fonteinen, standbeelden en de duiven die overal rondlopen. Wil jij een bezoek brengen aan Plaça de Catalunya in Barcelona? In dit artikel lees je er alles over.

Over Plaça de Catalunya

Plaça de Catalunya is een plek waar je vooral veel reizende locals en toeristen tegenkomt. De reizende locals hebben vaak hun werk/woning als bestemming. Vanaf Plaça de Catalunya heb je de mogelijkheid om op verschillenden manier te reizen met het openbaar vervoer. Je kunt de bus, metro of trein nemen. Wil je liever een taxi? Dan kun je deze hier ook zeker genoeg vinden. Als je hier voor het eerst bent, is het aan te raden om naar het informatiepunt voor toeristen te gaan. Deze kun je bijna niet missen op Plaça de Catalunya. Hier kun je veel informatie krijgen over de omgeving en zijn er ook voldoende stadskaarten te verkrijgen.

Plaça de Catalunya bezoeken: hoogtepunten

Als je een bezoek brengt aan Plaça de Catalunya, dan zijn er veel plekjes die je niet mag missen. Hieronder informeren wij je graag over enkele hoogtepunten:

  • Wil je genieten van een mooi uitzicht? Dan moet je hiervoor zeker bij El Corte Inglés zijn. Op de bovenste verdieping heb je een restaurant waar je terecht kunt voor een hapje en drankje. Het uitzicht vanaf dit punt is adembenemend.
  • Als je een liefhebber bent van winkelen, dan is Plaça de Catalunya the place to be. Hier kun je twee enorme winkelcentra vinden met beroemde winkelketen. Veel toeristen én locals vinden het heerlijk om hier rond te kijken.
  • Als je een bezoek brengt aan Plaça de Catalunya, dan zal je al gauw opvallen hoeveel standbeelden hier staan. In totaal zijn er zestien standbeelden geweest die hier stonden. Op dit moment zijn er circa acht van deze standbeelden nog te bekijken op Plaça de Catalunya.
  • De fonteinen die je op Plaça de Catalunya kunt vinden, zijn vooral in de avond de moeite waard. De fonteinen worden namelijk in het donker verlicht wat zorgt voor een geweldige sfeer. Overdag kun je rondom de fonteinen ontzettend veel schitterende duiven vinden. Dit is een heerlijke plek op Plaça de Catalunya om even te ontspannen.
  • Een hele beroemde café aan Plaça de Catalunya is Café Zurich. Veel toeristen komen hier om te lunchen of te ontbijten. Dat is dan ook zeker een aanrader als je hier in de buurt bent.
  • Als je een bezoek brengt aan Plaça de Catalunya, dan kun je het gebouw Casa Pich i Pon bijna niet missen. Dit prachtige gebouw is ontworpen door de beroemde Josep Puig i Cadafalch.

Plaça de Catalunya: handige tips

Als je een bezoek brengt aan Plaça de Catalunya , dan is het goed om te weten dat het hier ontzettend druk is. Vanwege de drukte is het erg belangrijk om te letten op zakkenrollers. Deze maken namelijk regelmatig misbruik van deze drukke situatie om een buit binnen te halen. Stop waardevolle spullen niet in een rugzak waarvan de rits gemakkelijk los te krijgen is.

In dit artikel heb je meer gelezen over Placa de catalunya in Barcelona. Wil je meer interessante bezienswaardigheden in Barcelona bezoeken? Denk hierbij aan de hoge heuvel Tibidabo en Las Ramblas. Bekijk dan de Top 18 bezienswaardigheden in Barcelona om de rest van je reis in te plannen.

Plaats een reactie