poble espanyol

Poble Espanyol in Barcelona bezoeken: een openluchtmuseum met bouwstijlen Spaanse regio’s en provincies

Poble Espanyol is een populaire openluchtmuseum in Barcelona die vaak ook wel het Spaanse Dorp wordt genoemd. Elk jaar komen er meer dan één miljoen bezoekers een kijkje nemen in dit schitterende ‘dorp’. Het is dan ook terecht één van de populairste bezienswaardigheden van Barcelona. In Poble Espanyol staat de architectuur uit de diverse Spaanse regio’s en provincies centraal. Toeristen komen hier graag om de verschillende bouwstijlen te bewonderen. Wil jij een bezoek brengen aan Poble Espanyol? In dit artikel lees je er alles over.

Over Poble Espanyol

Poble Espanyol betekent in het Catalaans letterlijk Spaans Dorp. Poble Espanyol is een openluchtmuseum waar je op een interessante manier de verschillende Spaanse bouwstijlen kunt bewonderen. Je kunt de dorp vinden op een bijzondere locatie, namelijk op de heuvel Montjuïc. In 1929 vond de Wereldtentoonstelling plaats. Ter ere van deze gelegenheid werd deze bijzondere dorp aangelegd. Architecten Puig i Cadafalch, Francesc Folguera en Ramon Reventós hebben een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van Poble Espanyol. Ook de Xavier Nogúes, een populaire schilder, en kunstcriticus Miquel Utrillo hebben veel bijgedragen. Poble Espanyol heeft een schitterende oppervlakte van maar liefst 49.000 vierkante meter. Je kunt er onder andere prachtige replica’s bewonderen van Spaanse regio’s en de populairste bouwwerken in deze gebieden. Met uitzondering van Canarische Eilanden en La Rioja, is elke Spaanse regio hier vertegenwoordigd. Als je een liefhebber bent van architectuur, dan is het zeker een must om hier eens een kijkje te nemen. Poble Espanyol zorgt ervoor dat elke bezoeker het museum verlaat met een duidelijk beeld van de regio’s en Spaanse cultuur.

Poble Espanyol: wat is er te zien?

In Poble Espanyol kun je meer dan 117 schitterende replica’s bewonderen. Het gaat dan voornamelijk om replica’s van gebouwen uit de Spaanse regio’s die zijn vertegenwoordig en de regio’s zelf. Naast dit geweldig stukje architectuur, is er in het museum ook genoeg gelegenheid om heerlijk wat te eten en te drinken. Je kunt er gezellig winkelen en kennis maken met ambachtelijke Spaanse producten. De bezoektijd van dit Spaanse dorp, kan per bezoeker erg verschillen. Als je enkel komt om de replica’s te bekijken, dan ben je al gauw klaar in ongeveer 1 tot 2 uur. Er is echter in het dorp genoeg te zien en te doen om je een hele dag te vermaken. Hieronder kun je meer lezen over de  hoogtepunten van Poble Espanyol:

Schitterende replica’s in Poble Espanyol

Hieronder lees je meer over enkele bijzondere replica’s in het Spaanse dorp:

 • Besalú
  Dit is één van de mooiste dorpjes die je in Catalonië kunt vinden.
 • Vallei van Roncal
 • Paleis van Álava-Esquivel
 • Plaza Mayor (Dit is het centrale plein van Poble Espanyol)
 • Calle Arcos (Dit dorpje geeft een geweldig beeld van Zuid-Spanje)
 • Casa del Águila
 • Gemeentehuis van Valderrobres en Sigüenza 

Museum en Sculpturentuin in Poble Espanyol

In Poble Espanyol kun je een interessante museum bezoeken. Deze museum is in 2001 geopend en bevat items van kunstverzamelaar Francisco Daurella. Bekijk hier meer dan 300 kunstwerken van meer dan 80 verschillende soorten kunstenaars. De sculpturentuin werd in 2004 aangelegd. Dit kwam omdat er in het museum te weinig ruimte was voor de gehele collectie

Ateliers en winkels: ambachtelijke producten in Poble Espanyol

In het dorp kun je meer dan 20 ambachtslieden vinden die in hun winkels en ateliers spullen verkopen die ze helemaal zelf maken. Deze winkels zijn het gehele jaar geopend en dus altijd te bezoeken.

Uitgaan in Poble Espanyol

Je zal je misschien afvragen of je inderdaad echt goed kunt uitgaan in Poble Espanyol, en dat kan zeker. In het Spaanse dorp worden namelijk vaak concerten en festivals gehouden. Festival Sonar en het feest Brunch in the City zijn zeker de moeite waard om eens te bezoeken als je gedurende deze periode in het dorp bent. Er is ook een discotheek, La Terrazza, en een club, Sala Upload, aanwezig.

Spaanse gerechten in Poble Espanyol

Ben jij gek op de Spaanse keuken? Dan is Poble Espanyol zeker een goede keuze. Je kunt hier terecht voor de lekkerste specialiteiten uit de diverse regio’s van Spanje. Of je nu op zoek bent naar een heerlijke kaas, broodjes of chocolade, hier zal je zeker slagen.

Ticket Poble Espanyol kopen

Als je een bezoek wilt brengen aan Poble Espanyol, dan zal je een ticket moeten kopen. Het is aan te raden om je ticket van te voren online te kopen. Op deze manier kun je profiteren van de laagste prijzen en voorkom je dat je lang in de wachtrij moet staan. Vooral in het hoogseizoen kan het er behoorlijk druk worden. Kinderen die de leeftijd van 13 jaar nog niet hebben bereikt, betalen voor een ticket ongeveer 6,30. Volwassenen en kinderen die ouder zijn dan 13 jaar, betalen voor een ticket ongeveer 12,60. Het is ook mogelijk om een ticket te kopen inclusief een videogids. Hier zal je wel wat extra’s voor moeten betalen. In de avond is Poble Espanyol ook schitterend. Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor een avondticket

Poble Espanyol: praktische informatie

Als je een bezoek brengt aan Poble Espanyol, dan is het handig om op de hoogte te zijn van bepaalde zaken. Hieronder lees je meer over de relevantste punten:

 • Als je maandag een bezoek wilt brengen aan Poble Espanyol, dan kun je hier terecht van 9.00 tot 20.00 uur. De dinsdag, woensdag, donderdag en zondag kun je hier terecht van 9.00 tot middernacht. Vrijdag en zaterdag kun je hier langer terecht. Dan kun je namelijk Poble Espanyol bezoeken vanaf 9.00 tot 3.00 uur op vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 4.00 uur.
 • Als je gedurende de warme maanden naar Barcelona gaat, dan is het verstandig om je bezoek aan Poble Espanyol niet te plannen in de middag. Het kan er namelijk behoorlijk heet worden. Dit geldt in ieder geval voor de maanden juli en augustus.
 • Als je in het centrum van Barcelona bent, dan is het Spaanse Dorp gemakkelijk te bereiken. Het is wel goed om rekening te houden met circa een uur reistijd. Poble Espanyol bevindt zich namelijk op een hoge heuvel.
 • Een bezoek aan Poble Espanyol kun je gemakkelijk combineren met andere bezienswaardigheden in de buurt. Kijk daarom ook zeker rond. Onder de heuvel kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Magische Fonteinen.
 • In Poble Espanyol heerst er een ontspannen sfeer, dit komt ook mede omdat er in het dorp geen gemotoriseerd verkeer mag rijden.
 • Poble Espanyal betekent niet alleen maar kijken en het museum verlaten. Het is zelfs mogelijk om hier uit te gaan en te winkelen.
 • Breng eens een bezoekje aan de bijzondere stad in de avond. Eerdere bezoekers spreken van een unieke ervaring.

In dit artikel heb je meer gelezen over Poble Espanyol in Barcelona. Wil je meer interessante bezienswaardigheden in Barcelona bezoeken? Denk hierbij aan CaixoForum, Port Aventura World en Placa de Catalunya. Bekijk dan de Top 18 bezienswaardigheden in Barcelona om de rest van je reis in te plannen.

Plaats een reactie