CaixaForum Barcelona

CaixaForum Barcelona: schitterende exposities voor groot én klein

CaixaForum is een gebouw in Barcelona waar je terecht kunt voor interessant kunst. Als je een liefhebber bent van kunst, dan is het zeker verstandig om hier eens een kijkje te nemen gedurende je reis. Je kunt het gebouw vinden aan de voet van de heuvel Montjuic. In het CaixaForum worden regelmatig interessante exposities gehouden. De onderwerpen van deze exposities zijn erg uiteenlopend. Soms gaat het om hedendaagse moderne kunst en dan krijg je de kans om de meest antieke kunstwerken te bewonderen. Wil jij een bezoek brengen aan CaixaForum in Barcelona? In dit artikel lees je er alles over.

CaixaForum Barcelona

De geschiedenis van het gebouw waar je tegenwoordig CaixaForum kunt vinden, gaat helemaal terug tot 1911. Het gebouw was namelijk oorspronkelijk een bijzondere textielfabriek. De textielfabriek was zo bijzonder, omdat het was ontworpen door de architect Josep Puig i Cadafalch. Hij is een modernistische architect die met zijn ontwerpen veel los heeft gemaakt binnen de architectuur. Het ontwerp van dit gebouw is niet onopgemerkt gebleven. Inmiddels heeft dit gebouw namelijk zelfs een lokale onderscheiding voor het beste industriële gebouw in de stad ontvangen. De fabriek werd na korte tijd gesloten en vanaf 1929 werd in het gebouw een warenhuis geopend. In de periode hierna, van 1940-1963, werd het gebouw in gebruik genomen door de landelijke politie. Een hele tijd hierna kon je in het gebouw de Catalaanse bank vinden. Begin deze eeuw werd er aan gewerkt om dit gebouw om te toveren tot een schitterende museum voor het groot publiek. Vanaf 1976 is het pand ook gewaardeerd met een speciale titel, CaixaForum is namelijk opgenomen op de lijst met Spaanse historische monumenten.

Bezoek aan CaixaForum Barcelona

De exposities die je in CaixaForum kunt vinden, zijn van hoge kwaliteit. Vaak behoren deze kunstexposities tot de beste die je in de stad kunt vinden. In het museum kun je in totaal 5 grote expositiezalen vinden. De expositiezalen zijn van grote omvang. In taal heb je te maken met ruim 12.000 vierkante meter. Behalve kunst bekijken, kunt je veel meer doen en beleven in CaixaForum. Er is bijvoorbeeld een boekenwinkel die je kunt bezoeken voor interessante boeken. Daarnaast is er ook een dakterras waar je kunt genieten van een mooi uitzicht en is er een café waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. CaixaForum heeft zelfseen mediatheek waar je terecht kunt tijdens een bezoek. De bezoekers die hier komen kunnen ook regelmatig deelnemen aan interessante activiteiten. Deze activiteiten hebben altijd iets te maken met cultuur en kunst. Breng je een bezoek aan CaixaForum met kinderen? Dan hoef jij je geen zorgen te maken dat zij zich gaan vervelen in het museum. Er zijn namelijk meerdere programma’s in CaixaForum waar kinderen aan kunnen deelnemen. Deze programma’s zijn speciaal ontwikkeld om kinderen kunstbewust te maken. Op de website van CaixaForum kun je terecht voor een actuele programma.

Tickets CaixaForum Barcelona

Als je een bezoek wilt brengen aan CaixaForum, dan moet je hiervoor entree betalen. De entree betaal je per expositie. Vaak moet je hierbij denken aan een prijs van circa 4 euro per ticket. Dit kan per expositie heel erg verschillen. Het is aan te raden om je tickets van te voren online te bestellen. Op deze manier kun je namelijk profiteren van de laagste ticketprijzen. Het is goed om te weten dat je alleen hoeft te betalen als je een specifieke expositie in het gebouw wilt bezoeken. Wil je enkel een kijkje nemen in het gebouw? Dan hoef je hier niet voor te betalen. Het gebouw is namelijk kosteloos te betreden. Vooral de ingang van het gebouw maakt veel indruk op bezoekers. Deze heeft een schitterende make over gehad van Arata Isozaki. Arata Isozaki is een Japanse architect die het voor elkaar heeft gekregen om een bijzonder contrast te krijgen tussen het moderne bouwwerk en zijn persoonlijke kijk op moderne kunst.

CaixaForum Barcelona: handige tips

Als je een bezoek brengt aan CaixaForum, dan is het goed om op de hoogte te zijn van bepaalde zaken. Hieronder lees je meer over handige tips.

 • Je kunt het museum elke dag bezoeken tussen 10.00 en 20.00 uur.
 • Op de woensdag kun je hier terecht van 10.00 tot en met 23.00 uur.
 • Gedurende de maanden juli en augustus gelden er andere openingstijden. Vaak geopend tot en met 23.00 uur.
 • Het museum is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De bus, fiets en metro zijn hiervoor de beste opties.
 • Ben je jonger dan 16 jaar? Dan is het goed om te weten dat deze doelgroep het museum gratis binnen mag.
 • Als je lid bent van de Caixabank, dan mag je het museum gratis bezoeken.
 • Het adres van het museum is
  CaixaForum Barcelona

  Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia 6-8

  08038Barcelona
  934768600

In dit artikel heb je meer gelezen over CaixaForum in Barcelona. Wil je meer interessante bezienswaardigheden in Barcelona bezoeken? Denk hierbij aan de hoge heuvel Tibidabo, Montserrat en Las Ramblas.  Bekijk dan de Top 18 bezienswaardigheden in Barcelona om de rest van je reis in te plannen.

Plaats een reactie