bezienswaardigheden barcelona

Top 18 bezienswaardigheden in Barcelona die je niet mag missen

Een reis naar Barcelona staat bij veel mensen op de bucketlist. Het is dan ook zeker een reis waar je geen spijt van zal krijgen. Je kunt er veel interessante architectuur bewonderen, het culturele aanbod is enorm en het bruisende nachtleven zorgt er al snel voor dat je langer in deze prachtige stad wilt blijven. Daarnaast is de natuur adembenemend en kun je hier genieten van een geweldige keuken. Als je in Barcelona bent, dan zijn er veel bezienswaardigheden de moeite waard. In dit artikel lees je meer over de top 18 bezienswaardigheden in Barcelona die je niet mag missen gedurende je tijd in deze mooie stad.

1. Park Güell: een kleurrijke stadstuin

Elk jaar ontvangt Park Güell meer dan 2,5 miljoen bezoekers en dat is niet zonder reden. Park Güell geeft de bezoekers namelijk de kans om de fantasiewereld van Antoni Gaudi beter te leren kennen. De ondernemer Eusebi Güell heeft opdracht gegeven om deze stadstuin aan te leggen. De prachtige bomen, geurende planten, kleurrijke bloemen en mooie uitzichten maken je bezoek tot een onvergetelijke ervaring.

2. Sagrada Familia: een prachtige monumentale kerk

Sagrada Familia is een schitterende kerk in Barcelona en staat bekend als hét symbool van deze schitterende stad. De letterlijke vertaling van deze naam is ‘De Heilige Familie’. Als je in Barcelona bent, dan mag je een bezoek aan Sagrada Familia niet overslaan. In 1882 is de bouw van deze monumentale kerk begonnen en het is nog steeds niet afgerond. Deze kerk is hét levenswerk van de wereldberoemde architect Antoni Gaudi. Toeristen komen wereldwijd naar Barcelona toe om deze kerk te bewonderen.

3. L’Aquàrium: schitterende onderwaterwereld

In Barcelona heb je ook genoeg leuke binnenactiviteiten, L’aquárium Barcelona is hier een voorbeeld van. Dit is ideaal als je te maken hebt met koud of juist te warm weer. Loop tussen schitterende vissen en kijk je ogen uit. In totaal zijn er maar liefst 11.000 vissen te bewonderen. Dit aquarium is in Europa erg populair. Het is namelijk het grootste zeeaquarium dat je in Europa kunt vinden. Voor gezinnen en liefhebbers van de zee en natuur is dit een activiteit die zeker de moeite waard is.

4. El Born CCM: de geschiedenis van Barcelona

El Born CMM is een grote aanrader voor historie liefhebbers. Ben je benieuwd naar Barcelona rond het jaar 1700? Dan kun je hiervoor terecht bij de oude markthal in El Born. De expositie die je hier kunt vinden is indrukwekkend en zeker de moeite waard. Er is een vaste collectie die je kunt bekijken, maar er zijn ook tijdelijke tentoonstellingen te bewonderen.

5. Dieren spotten in Parc Zoològic de Barcelona

Als je met het gezin in Barcelona bent, is het zeker een aanrader om dieren te gaan spotten in Parc Zoològic de Barcelona. Dit dierentuin in Barcelona beschikt over veel dieren en bestaat al vanaf 1892. Er zijn maar liefst 400 verschillende diersoorten te bewonderen in dit park. Je kunt hier onder andere olifanten, dolfijnen, leeuwen en prachtige tijgers bekijken. Naast dieren spotten, kun je hier veel andere leuke dingen doen. Je kunt namelijk mee met een kleine trein die je het park laat zien en het is zelfs mogelijk om een ritje te maken op een pony.

6. Poble Espanyol: een prachtige openluchtmuseum

Op een heuvel in de stad Poble Espanyol kun je een openluchtmuseum bezoeken waar je meer kunt zien van de verschillende bouwstijlen van de Spaanse regio’s. Deze heuvel wordt Montjuïc genoemd. In dit museum kun je maar liefst 117 indrukwekkende replica’s bewonderen van bouwwerken die je in verschillende Spaanse regio’s kunt vinden. Als je een liefhebber bent van architectuur, is dit een museum die zeker de moeite waard is.

7. Museu d’Historia (MUHBA)

Hoe is de oude stad Barcelona uitgegroeid tot de levendige stad die het tegenwoordig is? Dit is het historische museum in Barcelona die je antwoord geeft op deze vraag. Museu d’Historia beschikt over meer dan 35.000 voorwerpen die je niet allemaal kunt bewonderen op één locatie. De collectie kun je bekijken op meerdere locaties in de stad.

8. Museu FC Barcelona (Camp Nou)

Een echte voetballiefhebber mag Barcelona niet verlaten zonder een bezoekje te hebben gebracht aan Camp Nou. Ook als FC Barcelona geen wedstrijd speelt, is het schitterende stadion zeker de moeite waard om te bekijken. Museu FC Barcelona (Camp Nou) vertelt je meer over de geschiedenis van de club en je kunt het gebouw beter bekijken. Bekijk de kleedkamers, persruimte en natuurlijk het voetbalstadion zelf. Het is een hele bijzondere ervaring om hier een kijkje te nemen.

9. Casa Batlló: een sprookjesachtige woning

Antoni Gaudí heeft meerdere wereldberoemde woningen en hier is Casa Batlló er één van. Casa Batlló is een woning die niet zou misstaan in een geweldig sprookjesverhaal. Vanwege dit uiterlijk is het gebouw ook erg interessant voor kinderen. Vanaf 2005 is Casa Batlló opgenomen op de lijst van UNESCO. In de woning kun je het interieur bewonderen, de patio, zolder en zelfs een geweldig dakterras. Een bezoekje zal ongeveer een uur in beslag nemen.

10. La Pedrera: bijzondere architectuur

In Barcelona heb je de mogelijkheid om ook een tweede huis van Gaudi te bewonderen. Deze tweede woning staat ook wel bekend als La Pedrera. Architecten zijn erg onder de indruk van La Pedrera en deze groep mensen komt hier dan ook erg graag. Ook als je geen architect bent, zal La Pedrera zeker een grote indruk op je maken. Hier leer je meer over de denkwijze van Gaudi, is er een avondvoorstelling te zien en kun je genieten van een prachtig uitzicht op het dakterras.

11. Bunkers del Carmel: een adembenemend uitzicht over Barcelona

Als je wilt genieten van een mooi uitzicht over Barcelona, dan moet je zeker naar de Bunkers Del Carmel. Deze bunkers kun je vinden op een heuvel en zijn gedurende de Spaanse burgeroorlog gebouwd. De heuvel waarop je deze bunkers kunt vinden heet Turó de la Rovira. Deze locatie heeft een rijke geschiedenis en wordt goed bezocht door toeristen.

12. Sant Pau Recinte Modernista: modernisme

Sant Pau Recinte Modernista is een oude ziekenhuis die je kunt vinden in Barcelona. Dit gebouw is ontzettend populair, omdat het ter wereld het grootste item is uit het Catalaans modernisme. Het gebouw is kleurrijk en je kunt er onder andere de mozaïekstijl trencadís bewonderen. Het gebouw stond vroeger bekend als Hospital de la Santa Creu i Sant Pa. Wie grote fan is van Antoni Gaudi, moet hier zeker eens een kijkje nemen.

13. Las Ramblas: gezellig, bruisend én cultureel

Las Ramblas is een promenade die wereldberoemd is. Doordat hier ontzettend veel mensen komen, is het er erg bruisend. Overal kom je schitterende levende standbeelden tegen, straatmuzikanten en gezellige terrasjes. Hier kun je ongeveer een kilometer genieten van de zee tot aan Plaça Catalunya. Het is zeker een aanrader om hier even langs te gaan om de sfeer te proeven en een drankje te nemen.

14. Tibidabo: een heuvel van 512 meter hoog

Ook als je genoeg hebt gezien van de drukke stad, hoef jij je in Barcelona geen moment te vervelen. Breng hiervoor een bezoekje aan Tibidabo. Tibidabo is een heuvel van maar liefst 512 meter hoog. Dit gebied is zeer geschikt voor een fijne wandeling door de natuur. Eenmaal op de heuvel kun je genieten van een adembenemend uitzicht over de stad. Naast wandelen kun je hier ook prima fietsen en hardlopen.

15. Montserrat: een betoverde gebergte

Montserrat is een gebergte die je in de buurt van Barcelona kunt vinden. Veel toeristen komen naar dit gebied toe om even te wandelen en te genieten van de groene omgeving. In dit gebied kun je ook een bekende klooster vinden waar de nodige toeristen op af komen. Als je een liefhebber bent van wandelingen, dan is het zeker leuk om hier een dag te besteden. Er zijn diverse routes te lopen door het gebied, voor amateurs, maar ook voor toeristen met meer wandelervaring.

16. Placa de Catalunya: het hart van Barcelona

In het hart van Barcelona kun je Placa de Catalunya vinden. Hier beginnen veel beroemde winkelstraten en komen ook diverse wijken van Barcelona samen. Hier spot je onder andere Casa Pich i Pon en kun je heerlijk koffie drinken. Als je hier rondloopt hoef jij je geen moment te vervelen, je komt hier namelijk ontzettend veel standbeelden en zelfs twee fonteinen tegen. Neem je even een pauze op een bankje? Dan zal je direct opvallen hoeveel duiven je hier kunt vinden. Erg gezellig en zeker de moeite waard.

17. Port Aventura: de grootste pretpark van Barcelona

Port Aventura is een pretpark in Barcelona en behoort daarnaast ook nog eens tot de grootste pretparken die je in Europa kunt vinden. Het themapark is onderverdeeld in zes interessante subthema’s waar je een hele leuke tijd kunt beleven. Daarnaast kun je hier ook heerlijk golf spelen en is er zelfs een waterpark waar kinderen én volwassenen zich prima kunnen vermaken. Het waterpark zal je doen denken aan de Caribische Eilanden en dat is precies wat de bedoeling is. Ben je een liefhebber van Ferrari’s? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Ferrariland.

18. CaixaForum Barcelona: kunst bewonderen

CaixaForum Barcelona moet je zeker bezoeken als je een liefhebber bent van kunst. Je kunt hier veel hedendaagse kunst vinden, moderne kunst, maar ook hele oude kunst. Voor iedereen is hier wel wat interessants te bewonderen. Het gebouw is erg bijzonder, het heeft zelfs de onderscheiding voor beste industriële gebouw in de stad gewonnen. Een prijs die CaixaForum Barcelona zeker verdient. De exposities die je hier kunt bekijken, worden beschreven door kunstliefhebbers als de beste die je in Barcelona kunt vinden. Het museum is 12.000 vierkante meter hoog. In totaal zijn er maar liefst 5 zalen waar je kunst kunt bewonderen. Behalve kunst bewonderen, kun je hier ook een bezoek brengen aan de boekenwinkel, is er een café waar je terecht kunt voor een drankje en heb je de mogelijkheid om te ontspannen op het dakterras.

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 18 bezienswaardigheden in Barcelona die absoluut die moeite waard zijn. Bekijk welke bezienswaardigheden aansluiten bij jouw interesses en plan ze in voor je reis.

Plaats een reactie