sagrada familia barcelona

Sagrada Familia in Barcelona bezoeken

La Sagrada Familia in Barcelona ontvangt jaarlijks meer dan drie miljoen bezoekers per maand. De prachtige monumentale kerk is tegenwoordig één van de grootste symbolen van Barcelona. Antoni Gaudí is in 1882 begonnen aan de bouw van de kerk, maar tot heden is de kerk niet afgemaakt. De schitterende kerk is te vinden in de wijk Eixample en wordt door veel toeristen bezocht vanwege de architectuur, maar ook vanwege religieuze overwegingen. Wil jij een bezoek brengen aan Sagrada Familia? In dit artikel lees je er alles over.

Over Sagrada Familia Barcelona

Sagrada Familia in Barcelona is om meerdere redenen erg interessant om te bezoeken als je in Barcelona bent. De naam van de kerk, La Sagrada Familia betekent letterlijk De Heilige Familie. De kerk heeft een bijzondere vorm. Het heeft namelijk de vorm van een Latijns Kruis. Er is sprake van een hoofdschip en een driebeukig dwarsschip. De drie gevels die je hier kunt vinden staan symbool voor de delen van het leven van Christus. De Sagrada Familia is een basiliek in Barcelona. De bouw van de kerk is begonnen in 1882. De kerk is helaas tot heden nog niet af. De opleveringsdatum van de kerk staan momenteel op 2026. De bouw van de kerk wordt voortgezet door giften van de bezoekers die in de kek komen. Veel mensen komen naar Barcelona toe om deze kerk te bezoeken vanwege religieuze overwegingen, maar ook veel liefhebbers van architectuur kijken hier hun ogen uit. Het is namelijk ook de bekendste werk van de populaire modernistische architect Antoni Gaudí. De kerk is voorzien van verschillende structuren en de meest unieke vormen. Van binnen én van buiten is het een prachtig bouwwerk om te bekijken. Dit is het symbool van Barcelona die vaak niet wordt gemist door toeristen die naar de stad komen. De toeristen die niet naar binnen gaan, dan komen vaak nog wel een kijkje nemen van de buitenkant. Óók de buitenkant van de kerk is namelijk zeker de moeite waard.

Sagrada Familia Barcelona: wat kun je hier bewonderen?

Deze populaire kerk is Barcelona is van buiten én binnen de moeite waard om te bezoeken. Wat kun je hier binnen allemaal bewonderen? Hieronder lees je meer over de belangrijke bezienswaardigheden in de kerk:

 • Façade van de Geboorte
  Deze gevel laat de geboorte van Jezus Christus zien. Er staan meerdere Bijbelse figuren op. Dit deel van de kerk is wel af.
 • Façade van de Passie
  Deze gevel gaat over de lijdensweg van Jezus Christus. Josep María Subirachs was hier als architect verantwoordelijk voor. Het gevoel dat je bij deze gevel krijgt is erg bijzonder. Alles is erg sober gehouden.
 • Façade van de Glorie
  Dit is een gevel die Gaudi zelf erg belangrijk vond. Deze doet namelijk de verwijzing naar de dood, de hemel en de glorie van God.
 • Het Interieur
  Het interieur van de kerk is zeker de moeite waard. De glas in lood ramen geven de kerk een hele bijzondere sfeer die je echt eens zelfs moet ervaren. In de kerk kun je veel natuurlijke elementen onderscheiden. Overal kom je vormen tegen van dieren, bloemen en planten.
 • Museum van Sagrada Familie
  In de kelder van de basiliek kun je het museum vinden. Hier kun je oude documenten en beelden vinden. Ook leer je hier meer over de ideeen de Gaudi had voor de kerk.
 • Enorme orgel
  In de kerk kun je een prachtige orgel bewonderen. De kerk is enorm. Met maar liefst 1492 pijpen is het erg indrukwekkend.
 • Begraafplek van Gaudi: crypte
  In de crypte ligt Gaudi begraven. Deze crypte kun je vinden in de kelder van de kerk. Hier worden kerkmissen gehouden die je kunt bezoeken. Het is niet mogelijk om de crypte zelf een bezoek te brengen. Bewonder hier de mooiste mozaïeken.
 • De torens van Sagrada Familia
  Deze populaire kerk in Barcelona beschikt over hele bijzondere torens. De torens van de kerk staan symbool voor de 12 apostelen. De facades staan elk voorzien van 4 klokkentorens. Volgens Gaudi’s plannen, is het de bedoeling dat er uiteindelijk een toren moet komen van 172,5 meter. Als dit moment daadwerkelijk komt, dan hebben we te maken met het hoogste religieuze gebouw in Europa. De toren mag niet hoger zijn dan 172,5 meter, omdat 173 meter de hoogte is van de heuvel Montjuïc. Gaudi beschouwt deze heuvel als Gods werk en wilt deze hoogte daarom niet overschrijden.

Sagrada Familia Barcelona bezoeken: let hier op

Als je een bezoek brengt aan deze populaire kerk in Barcelona, dan moet je rekenen op een bezoek van minimaal 1-1,5 uur. Het interieur van de kerk zal er namelijk zeker voor zorgen dat je blijft staan om alles goed te bekijken. Wil je de torens van de kerk ook bekijken? Dan zal je natuurlijk ook meer tijd nodig hebben om alles goed te bekijken. Daarnaast zijn er nog enkele ander zaken waar je rekening mee moet houden als je een bezoek brengt aan de kerk:

 • De kleding die je draagt in de kerk moeten gepast zijn. Gepast houdt in dat het moet passen bij het katholieke geloof. Dit houdt in dat je geen korte kleding draagt, blote kleding, blote schouders, slippers en doorschijnende kleding. Let hier goed op, het is namelijk al vaker voorgekomen dat mensen zijn weggestuurd vanwege hun kleding. Deze toeristen waren niet op de hoogte van deze kledingvoorschriften. Je mag ook geen petten of andere hoofddeksels dragen die niet te maken hebben met het geloof.
 • Als je een bezoek wilt brengen aan de kerk, dan is het goed om te weten dat zonlicht de kerk extra bijzonder maakt. Lichtinval via de glas-in-lood ramen van de kerk is adembenemend om te zien in de kerk. In de winter kan het in de avond om deze reden minder mooi zijn in de kerk.
 • Ben je in de avond in de buurt van de kerk? Ga dan zeker eens een kijkje nemen. De kerk is dan namelijk prachtig verlicht en zeker de moeite waard om te zien.

Sagrada Familia Tickets

De kerk Sagrada Familia  is zo populair, dan de kans klein is dat je aan een ticket kunt komen als je bij de kerk aankomt. Het is daarom aan te raden om je ticket van te voren al online te kopen. Op deze manier ben je verzekerd van een ticket en is het mogelijk om te profiteren van de laagste prijs. Ook kun je op deze manier ontzettende lange wachtrijen voorkomen. Als je namelijk al een ticket hebt gekocht, mag je de wachtrij overslaan en gebruikmaken van een speciale ingang voor mensen die al over een toegangsticket beschikken. Kinderen tot 10 jaar mogen de kerk gratis bezoeken. Jongeren tot 30 jaar betalen circa 15 euro en volwassenen betalen 17 euro. Wil je er graag een audiogids bij met extra informatie over de kerk? Dan betaal je hier 25 euro voor. Als je de kerk wilt bezoeken met een groep, dan is er groepskorting mogelijk. Hier zal je wel naar moeten informeren, omdat er elke keer weer andere acties en aanbiedingen gelden. Een mooi feitje is dat de kerk heeft geregeld dat werklozen in Spanje, de populaire kerk in Barcelona gratis mogen bezoeken op de woensdagavond. Ze moeten dan wel bewijzen dat ze werkloos zijn. Ook gehandicapten mogen gebruik maken van een gratis regeling als ze hun medische documentatie kunnen laten zien. Als je online een ticket hebt gekocht, dan kun je deze uitprinten, maar je mag deze ook laten zien op de smartphone als je de kerk bezoekt.

Sagrada Familia tour

Het is aan te raden om te kiezen voor een rondleiding door de kerk door een ervaren gids. Een ervaren gids kan je wijzen op de mooiste delen van de kerk en je voorzien van alle feiten. De gids zal je informeren over de architectuur van de kerk, de architect Gaudi en de verdere geschiedenis van de kerk. Wil je alles weten over de kerk en deze rondleiding graag krijgen in het Nederlands? Dan kom je al gauw terecht bij Robbert van Robben. Dit is een Nederlandse gids die zeer informatieve rondleidingen kan geven in de kerk. Je hebt de mogelijkheid om hiervoor online een reservering te doen.

Sagrada Familia tips

Als je een bezoek brengt aan de populaire kerk in Barcelona, dan zijn er enkele praktische zaken die goed zijn om te weten. In de omgeving van de kerk is er niet ontzettend veel te doen, wil jij een dag wel goed benutten als je in de buurt bent? Dan is het zeker leuk om je bezoek te combineren met de Passeig de Gràcia of het Sant Pau Recinto Modernista. Neem ook voldoende muntjes mee als je de torens van Sagrada Familia wilt bezoeken. In de torens is het namelijk niet toegestaan om handtassen en/of rugtassen mee te nemen. Deze kun je wel opbergen in een kluisje. Hier heb je dan wel muntjes voor nodig.

In dit artikel heb je meer gelezen over Sagrada Familia in Barcelona. Wil je meer interessante bezienswaardigheden in Barcelona bezoeken? Denk hierbij aan Camp Nou, Sant Pau Recinte Modernista, Bunkers del Carmel en La pedrera. Bekijk dan de Top 18 bezienswaardigheden in Barcelona om de rest van je reis in te plannen.

Plaats een reactie