camp nou barcelona

Camp Nou in Barcelona: het schitterende Museu FC Barcelona

Camp Nou is het bekende voetbalstadion in Barcelona. Het schitterende stadion en het museum van FC Barcelona bezoeken is voor veel voetbalfans een grote droom die uitkomt. Wereldwijd zijn er al miljoenen voetbalfans naar Camp Nou gekomen om hier meer te leren, zien en ervaren over FC Barcelona. Het is immers één van de succesvolste voetbalclubs die je ter wereld kunt vinden. Wil jij een bezoek brengen aan Camp Nou in Barcelona? In dit artikel lees je er alles over.

Over Camp Nou Barcelona

In 1957 werden de deuren van Camp Nou officieel geopend. Het stadion heette tot 2000 altijd Nou Estadi del Futbol Club Barcelona. Camp Nou betekent in het Catalaans Nieuw veld. Dit werd de eerste jaren vooral gebruikt als bijnaam, maar vanaf 2000 werd het aangenomen als de officiële naam. Camp Nou fungeert als thuisstadion van de populaire voetbalclub FC Barcelona en het Catalaans voetbalelftal. Voetbal liefhebbers van over de hele wereld komen naar Camp Nou om hier eens een kijkje te nemen. Het stadion is meerdere malen verbouwd. Er zijn momenteel circa 99.350 plaatsen in het stadion.

Camp Nou Tour

Als je kiest voor een Camp Nou Tour, dan staat je een unieke ervaring te wachten. Een bezoek brengen aan Camp Nou in Barcelona, is om meerdere redenen erg interessant. Allereerst zal jij hier meer leren over het verhaal van een voetbalteam dat de Catalanen vertegenwoordigd. Je zal het stadion van dichtbij bekijken en daarnaast is er ook nog eens een interessant museum over FC Barcelona. Het museum beschikt ook over een Multimedia Zone. Deze Multimedia Zone zal zorgen voor een bijzondere ervaring, omdat je hier de mooiste momenten van FC Barcelona kunt terugkijken. Wat ga je tijdens een Camp Nour Tour allemaal zien en ervaren?

  • Je brengt een bezoek aan de spelerstunnel
  • Je brengt een bezoek aan de tribunes en het veld
  • Je brengt een bezoek aan de kleedkamer van de voetbal tegenstanders
  • Er is een perskamer waar je een kijkje kunt nemen
  • Je brengt een bezoek aan het FC Barcelona Museum.

Camp Nou Tour: FC Barcelona Museum

Het FC Barcelona Museum is erg interessant voor fans van de populaire voetbalclub. In het museum zal je veel leren over de clubgeschiedenis. De spelers worden besproken, de wedstrijden worden laten zien en je kunt hier zelfs de grote prijzen bewonderen. Het FC Barcelona Museum is al bezocht door miljoenen fans vanuit de hele wereld. FC Barcelona heeft al een geschiedenis van 120 jaar en dit is de beste plek om hier meer over te leren en te zien. In het museum kun je een interactieve audiovisuele plek vinden. Op grote schermen kun je hier genieten van leuke video’s en films van de club.

Camp Nou Tickets

Als je een bezoek wilt brengen aan Camp Nou in  Barcelona, dan moet je hiervoor een ticket kopen. Het is een grote aanrader om van te voren je ticket online te kopen. Op deze manier kun je namelijk profiteren van de laagste prijs. Daarnaast is dit ook een manier om de lange wachtrijen bij het stadion te vermijden. Camp Nou is ontzettend populair en dat betekent dat veel mensen in de rij willen staan om een ticket te bemachtigen. Door je ticket online te kopen, ben jij in ieder geval verzekerd van een plekje. Soms zijn er acties en aanbiedingen, waardoor je Camp Nou nog voordeliger kunt bezoeken. Het is namelijk al mogelijk om een standaard ticket te bemachtigen voor 28 euro. Kies je voor een ticket met een datum, dan is deze wat goedkoper. Je hebt ook de mogelijkheid om een niet tijdgebonden ticket te kopen. Wil jij graag een tour inclusief gids boeken, dan is dit zeker mogelijk. Deze tour met gids kost vaak rond de 50 euro. Als je de ticket koopt bij het stadion, dan liggen de prijzen vaak een stuk hoger.

Camp Nou Barcelona: handige informatie

Als je een bezoek wilt brengen aan Camp Nou, dan is het fijn om van bepaalde zaken op de hoogte te zijn:

  • Wil je met een groep Camp Nou bezoeken? Dan is het zeker interessant om eens te informeren naar de mogelijkheden voor groep tours. Vaak hebben zij leuke aanbiedingen voor voetbalteams, schoolklassen en bedrijven.
  • Als je van te voren een ticket hebt gekocht, dan krijg je een digitale voucher op je telefoon. Deze kun je bij de ingang van het stadion gewoon laten scannen. Voor de zekerheid kun je de digitale ticket van te voren ook afdrukken.
  • Als je een bezoek wilt brengen aan Camp Nou, dan zijn hier enkele zeer gunstige tijdstippen voor. Het is aan te raden om in de ochtend voor 11 uur naar het stadion te komen of in de middag na 16.00 uur.
  • Het stadion is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.
  • Als je met de auto naar het stadion komt, dan is het goed om te weten dat er niet altijd voldoende parkeergelegenheid is. Vooral als er een wedstrijd wordt gespeeld zit alles al gauw vol. Zorg ervoor dat je voldoende op de hoogte bent van andere parkeerplekken in de buurt zodat je wel je auto kwijt kan.

In dit artikel heb je meer gelezen over Camp Nou in Barcelona. Wil je meer interessante bezienswaardigheden in Barcelona bezoeken? Denk hierbij aan CaixoForum, Port Aventura World en Placa de Catalunya. Bekijk dan de Top 18 bezienswaardigheden in Barcelona om de rest van je reis in te plannen.

Plaats een reactie