cape reinga

Een eindeloos uitzicht over zee in Cape Reinga

Cape Reinga is een bijzondere stad die je kunt vinden in het noorden van het Noordereiland. Het is één van de twee steden die je kunt vinden in het noordelijkste puntje van het Noordereiland. Hier kun je namelijk ook de stad Surville Cliffs vinden. De stad staat bekend als ‘het einde van de wereld’. Als je hier aankomt, dan kun je namelijk op bepaalde plekken genieten van een eindeloos uitzicht over de zee. Ik vertel je alles wat je moet weten over deze bijzondere stad op het Noordereiland Nieuw-Zeeland.

De betekenis van Cape Reinga

Cape Reinga  heeft een Maori betekenis. Het betekent namelijk ‘onderwereld’. De Maori waren ervan overtuigd dat deze stad de locatie was waar de geesten van de doden zich gingen voorbereiden voor de reis naar Hawaiki. Hawaiki was een plek in 1300 waar de eerste Maori vandaan kwamen. Dat de Maori hierin geloofden is niet raar, Cape Reinga is namelijk het op één na noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland. Als je hier naar toe reist, dan krijg je ook inderdaad de indruk alsof je reist naar het einde van de wereld.

Een eindeloos uitzicht over Cape Reinga

Het einde van de wereld, deze indruk krijg je ook echt als je een bezoek brengt aan deze stad. Als je kilometers verder reist in Cape Reinga, dan zal je uiteindelijk het Cape Reinga Lighthouse bereiken. Het uitzicht dat je hier hebt is adembenemend en is eindeloos. Alleen al het uitzicht dat je hier hebt, is een bezoek aan Cape Reinga al helemaal waard.

Hoe bereik je Cape Reinga?

Je kunt Cape Reinga het beste bereiken via de Highway 1. Hier kom je als je richting het noorden het eiland bijna uitrijdt. Je kunt een auto huren en zelf gaan, maar je hebt ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een tour van een organisatie die dit organiseert.

Wat te doen in Cape Reinge?

Als je een bezoek brengt aan Cape Reinga, dan is het aan te raden om van te voren al te bekijken wat je hier graag wilt doen. Ik ben op zoek gegaan naar de hoogtepunten van deze stad zodat je in ieder geval niks moois van deze stad hoeft te missen:

 • Cape Reinga Lighthouse Walk
  Parkeer in dit gebied je auto en wandel naar de vuurtoren die je niet kunt missen. Bij de vuurtoren begrijp je het al direct, dit is een geweldig punt om een bijzondere uitzicht te ervaren. Het is leuk om te weten dat precies op dit punt de Grote Oceaan en de Tasman Zee samenkomen. Of het nu slecht of mooi weer is, het uitzicht vanaf dit punt is altijd adembenemend.
 • Deelnemen aan een tour met als hoogtepunt de stad Cape Reinga
  Vanuit Bay of Islands worden er vaak tours georganiseerd met als hoogtepunt een bezoekje aan Cape Reinga . Als je de stad graag wilt bekijken, is dit wel een leuke manier om dit te doen. Tijdens deze tour krijg je veel informatie over de Maori cultuur en de tradities die ze hebben.
 • Tapotupotu Beach
  Dit is een goudkleurige strand in Cape Reinga  die garant staat voor ontspanning. Hier kun je goed surfen op de dansende golven en ook voor vissers is dit een geschikte plek. Wat reizigers opvallend vinden aan dit strand, is dat het voorzien is van hele goede sanitaire voorzieningen. Je kunt er douchen en naar het toilet. Dit is zeker bij zo’n geweldige strand extra luxe.
 • Kajakken en kanoën 
  Veel reizigers komen naar Cape Reinga om te kajakken en kanoën in dit geweldige gebied. Je hebt veel organisaties waar je de benodigdheden kunt huren zodat je op deze manier de omgeving kan verkennen.

Een bezoek aan Cape Reinga brengt je naar het einde van de wereld. Om te kunnen begrijpen wat hiermee bedoeld wordt, is het aan te raden om dit bezoekje aan Cape Reinga  zelf te ervaren. Daarnaast kun je in Cape Reinga  voldoende activiteiten vinden om je hier enkele dagen goed te vermaken.  Je kunt in dit gebied heerlijk wandelen, kanoën en kajakken.

Plaats een reactie