cartoon museum londen

Cartoon Museum in Londen bezoeken

Liefhebbers van stripfiguren mogen het Cartoon Museum in Londen niet missen. Hier kun je namelijk alles vinden over verschillende soorten strips. Denk aan de vele Engelse klassiekers zoals The Plum Pudding, maar ook de nieuwere strips komen hier aan bod. Jaarlijks ontvangt het museum ontzettend veel bezoekers. Wil jij een bezoek brengen aan het Cartoon Museum in Londen? In dit artikel lees je er alles over.

Over Cartoon Museum Londen

In dit museum leer je alles over strips en stripfiguren uit het verleden en heden. Als je een liefhebber bent van cartoon, staat dit museum garant voor uren kijkplezier voor volwassenen en kinderen. Kinderen krijgen in dit museum de kans om erg veel te leren over cartoons. Zij hebben namelijk de mogelijkheid om hier een eigen strip te maken. Hierdoor leren ze hoe ze een bepaalde gebeurtenis kunnen uitbeelden. Ze maken vakken, schetsen situaties uit en maken hun eigen stripfiguren. In jouw kind erg geïnteresseerd in superhelden? Dan is het tijd om in het Cartoon Museum je eigen superheld te maken. De studenten leren hier om een eigen superheld te maken en deze in beweging uit te beelden. In het museum wordt er verder ook aandacht gegeven aan het leren van:

  • Het maken van karikaturen. Maak hier een eigen cartoon zelfportret.
  • Cartoons in de eerste en tweede wereldoorlog
  • Manga
  • Claimation, dit zijn cartoonfilms die gemaakt worden met klei poppen.
  • Geknipte aimaties

Naast bovenstaande lessen zijn er ook complete workshops te boeken om meer te leren over tekenen en animatie. Er is een tekenworkshop van twee uur die je kunt boeken voor £100 en een animatie workshop van vier uur die te boeken is voor £230.

Cartoon Museum Londen bezoeken

Als je een bezoek wilt brengen aan het Cartoon Museum in Londen, dan is het handig om van bepaalde zaken op de hoogte te zijn.Het museum is van dinsdag tot en met zaterdag te bezoeken van 10.30 tot 20.00 uur. Het museum is elke maandag gesloten. Zondag is het museum geopend van 12.00 tot 16.00 uur. Dit museum is leuk voor groot en klein. Veel mensen denken bij cartoons aan kinderen, maar het zijn juist de volwassenen die hier graag komen rondkijken.

Cartoon Museum Londen: ticket kopen

Als je een bezoek wilt brengen aan het Cartoon Museum in Londen, dan heb je hier een ticket voor nodig. Het is verstandig om al op tijd je ticket online te kopen. Op deze manier kun je namelijk profiteren van de laagste prijs. Daarnaast is dit ook een fijne manier om de lange wachtrijen in Londen te te vermijden. Omdat je al beschikt over een ticket, mag je vaak aansluiten bij een kortere rij zodat je sneller het museum in kunt. Volwassenen betalen circa £ 8,00 voor een ticket. Studenten hoeven maar £3,00 te betalen en kinderen onder de 18 mogen zelfs gratis naar binnen. Het adres van het museum is 63 Wells Street in Londen. Het museum is prima te bereiken met het openbaar vervoer, als je met de metro komt, dan moet je kiezen voor metrostation Oxford Circus. Station Oxford Circus is op loopafstand te vinden van het museum.

In dit artikel heb je meer gelezen over het Cartoon Museum in Londen. Wil je meer interessante musea in Londen bezoeken? Bekijk dan de Top 20 interessante musea in Londen om de rest van je reis in te plannen. Sir John Soane’s Museum en Wallace Collection zijn grote aanraders.

Plaats een reactie