wallace collection londen

Wallace Collection in Londen bezoeken

In Londen kun je het schitterende Wallace Collection vinden. Wallace Collection is een museum dat gevestigd is in een groot herenhuis. Dit herenhuis wordt Hertford House in Londen genoemd. De kunstwerken die je hier kunt bewonderen zijn allemaal verzameld door Richard Wallace. Richard Wallace was de vierde markies van Hertford. Dit was hij van 1800 tot 1870. In het museum kun je prachtige schilderijen, munten, juwelen, porselein en zelfs meubilair bewonderen. Wil jij een bezoek brengen aan het Wallace Collection in Londen? In dit artikel lees je er alles over.

Over Wallace Collection Londen

Richard Wallace heeft zijn hele leven lang veel kunstwerken en andere bijzondere items verzameld. De kunstwerken die je in het Wallace Collection kunt vinden, komen uit deze privé verzameling van Richard Wallace. In de collectie kun je veel Franse 18e-eeuwse kunst vinden. De kunstverzameling die je kunt vinden in Wallace Collection zijn in 1897 aan het rijk geschonken door de weduwe van Richard Wallace. Het museum is drie jaar later, in 1900 geopend.

Wallace Collection Londen: wat kun je hier bewonderen

Dit museum bevat veel verschillende soorten kunstwerken. Je kunt er onder andere bijzondere schilderijen, munten, unieke juwelen, porselein en meubilair bekijken. Er is zelfs een wapenuitrusting te bewonderen in het museum. Hieronder kun enkele hoogtepunten vinden van het museum:

 • In het museum kun je 30 schilderijen bewonderen van Francois Boucher.
 • In het museum kun je 26 schilderijen bewonderen van Jean-Baptiste Greuze.
 • In het museum kun je 10 schilderijen bewonderen van Jean-Antoine Watteau.
 • Een schitterende staatsieportret van Lodewijk XV.
 • Een schilderij van Jean-Honore Fragonard.
 • Kunstwerken van Rembrandt van Rijn.
 • Kunstwerken van Frans Hals

Wallace Collection: educatie en ontwikkeling

Voor studenten heeft het museum veel interessante workshops en educatieve programma’s ontwikkeld. Op deze manier kan de kennis ook doorgegeven worden aan de jongere generatie.

Wallace Collection Londen bezoeken

Als je een bezoek wilt brengen aan het Wallace Collection in Londen, dan is het handig om op de hoogte te zijn van enkele praktische zaken. Je hoeft voor je bezoek aan dit museum geen ticket te kopen, het museum is namelijk gratis te bezoeken. Handige zaken verder zijn:

 • De vaste collectie van het museum is gratis te bezoeken. De kans bestaat dat je voor de tijdelijke tentoonstellingen wel entree moet betalen.
 • Het museum is dagelijks te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur.
 • Het museum is gesloten op 24, 25 en 26 december.
 • Het adres van Wallace Collection in Londen is Hertford House, Manchester Square, London W1U 3BN.

In dit artikel heb je meer gelezen over Wallace Collection in Londen. Wil je meer interessante musea in Londen bezoeken? Bekijk dan de Top 20 interessante musea in Londen om de rest van je reis in te plannen. De Saatchi Gallery en het Jewish Museum zijn grote aanraders.

Plaats een reactie