charles dickens museum londen

Charles Dickens Museum in Londen bezoeken

Het schitterende Charles Dickens Museum is geheel gewijd aan één van de grootste schrijvers die Engeland ooit heeft gekend. Als je de Engelsen vraagt wie de beroemdste schrijver is uit de geschiedenis, dan krijg je gegarandeerd te horen dat dit Charles Dickens was. Het museum heeft een bijzondere locatie, je kunt het namelijk vinden in een woning waar Charles Dickens zelf van 1837 tot 1839 heeft gewoond. Wil jij een bezoek brengen aan het Charles Dickens Museum? In dit artikel lees je er alles over.

Charles Dickens Museum Londen: wie was deze schrijver?

Charles Dickens is één van de populairste schrijvers die Londen heeft gekend. Hij leefde in de achttiende eeuw en is wereldwijd beroemd. Bijna iedereen kent het verhaal van Oliver Twist, dit is één van de bekendste verhalen van Charles Dickens. Ook zijn verhaal, A tale of two cities, is momenteel nog steeds één van de meest verkochte boeken ooit. Charles Dickens had een moeilijk leven, hij werkte zijn leven lang erg hard. Vanaf 12 jaar werkt hij in de schoensmeerfabriek in Londen. Hij werkte hier dagelijks soms meer dan 10 uur per dag. Hij koos zelf voor een ander leven. Hij deed aan stenografie zelfstudie en is op een gegeven moment aangenomen bij een advocatenkantoor. Dit heeft hij gedaan totdat hij 22 jaar oud was. Toen hij 22 jaar werd, gebeurde er namelijk iets bijzonders. Er kwam een baan als verslaggever bij Morning Chronicle vrij. Hij solliciteerde en werd aangenomen. Tijdens het uitoefenen van deze baan kwam zijn eerste boek uit. Dit was het begin van een schitterende carrière in de literatuur.

Over het Charles Dickens Museum

Het Charles Dickens Museum in Londen is gebouwd in een oude woning van de schrijver. Het is geen groot museum, maar het is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Charles Dickens heeft twee jaar lang in deze woning geleefd. Dit was van 1837 tot 1839. Het museum zelf werd geopend in 1925. De locatie van het museum is erg goed gekozen. Dit is namelijk de plek waar Charles Dickens zijn beroemde verhalen zoals Oliver Twist en The Pickwick Papers heeft geschreven. Als je dit museum bezoekt, dan zal je kennis maken met een typische Engelse woning uit de 19de eeuw. Het museum bestaat uit verschillende kamers. Elke kamer leert je iets over het leven van de beroemde schrijver. Het museum bestaat uit vier verdiepingen. Als je door het museum loopt, dan kun je vooral veel bezittingen van Charles Dickens bewonderen. Interessante items zijn manuscripten, bijzondere schilderijen en natuurlijk zijn meubels. Er zijn enkele onderdelen van het museum die gezien worden als absolute hoogtepunten:

  • Charles Dickens had een jonge vrouw. In het museum kun je haar verlovingsring bewonderen.
  • De studiekamer van Charles Dickens is erg populair om te bekijken in het museum. Dit is de locatie waar wereldberoemde verhalen zijn ontstaan. In deze kamer kun je zijn bureau vinden en onder andere een handgeschreven aantekeningenschrift.
  • In het huis is er erg veel kunst aanwezig, bekijk hier een schitterend borstbeeld en schilderijen van de schrijver.

Charles Dickens Museum londen bezoeken

Als je een bezoek wilt brengen aan Londen, is het handig om van bepaalde zaken op de hoogte te zijn. Je kunt het museum vinden in de wijk Holborn. Het adres van het museum is 48 Doughty Street. Het museum is van dinsdag tot en met zondag te bezoeken vanaf 10.00 tot 17.00 uur. Om het Charles Dickens Museum te bezoeken, zal je wel een ticket moeten kopen. Deze ticket kost ongeveer 5 pond. Het museum is van vele gemakken voorzien. Er is onder andere een cafe waar je terecht kunt voor een hapje en drankje. Wil je graag boeken van de beroemde schrijver kopen? In het museum kun je een boekenshop vinden waar je veel beroemde boeken van de schrijver kunt vinden.

Charles Dickens Museum: ervaringen bezoekers

Elk jaar komen er weer ontzettend veel bezoekers een kijkje nemen in het Charles Dickens Museum in Londen. Het is een vrij kleine museum, maar erg waardevol voor de geschiedenis van Londen. De ervaringen van bezoekers zijn ook erg positief. Bezoekers die je voor zijn gegaan geven aan dat het museum erg gezellig is en een goed beeld geeft van het Engelse leven vroeger. Je hebt ongeveer een uur tot anderhalf uur nodig om het museum te bekijken. Dit is dus zeker een bezienswaardigheid die je tussendoor even kunt doen als je tijd over hebt.

In dit artikel heb je meer gelezen over het Charles Dickens Museum in Londen. Wil je meer interessante musea in Londen bezoeken? Bekijk dan de Top 20 interessante musea in Londen om de rest van je reis in te plannen. Het Tate Modern en Guildhall Art Gallery zijn grote aanraders.

Plaats een reactie