guildhall art gallery londen

Guildhall Art Gallery in Londen bezoeken

Het Guildhall Art Gallery is een kunstmuseum in Londen. Het Guildhall Art Gallery is opgericht in 1886. In dit museum kun je de kunstcollectie bewonderen van de Stad Londen. Je kunt het museum vinden aan de Guildhall, dit is het stadhuis van de stad Londen. Het museum heeft kunstwerken in bezit die komen uit 1670. Kunst dat je kunt bewonderen in dit museum gaat dus ver terug in de geschiedenis. Wil jij een bezoek brengen aan het Guildhall Art Gallery? In dit artikel lees je er alles over.

Over Guildhall Art Gallery Londen

In het Guildhall Art Gallery kun je veel prachtige kunstwerken bewonderen. In totaal heeft het museum 4.000 kunstwerken in bezit. Van deze collectie zijn er altijd 250 kunstwerken te zien in het stadsmuseum. Dit is de permanente collectie van het museum. In het museum kun je vooral kunstwerken vinden uit het Victoriaanse tijdperk. Het oudste kunstwerken komt zelfs uit 1670. In het museum kun je kunstwerken vinden grote kunstenaars:

  • Dante Gabriel Rossetti: oprichter van de prerafaëlitische broederschap
  • John Everett Millais : oprichter van de prerafaëlitische broederschap
  • Edwin Landseer
  • Abraham Solomon
  • Edward John Poynter

De meeste kunstwerken in het museum hebben wel één ding sterk met elkaar gemeen, ze laten namelijk de geschiedenis van de stad Londen zien op een dramatische wijze. Veel bezoekers komen hier om twee absolute hoogtepunten van het museum te bezoeken. Dit zijn Israël in Egypte van kunstschilder Poynter en La Ghirlandata van Rossetti uit 1873.

Guildhall Art Gallery Londen: een verwoestende brand

In 1999 werd het Guildhall Art Gallery geopend. Helaas was een eerdere vestiging verwoest door een brand in 1941. Londen was hierdoor erg ontdaan. Veel kunstwerken uit de collectie van het museum zijn toen namelijk compleet verbrand. Gelukkig zorgde deze brand er niet voor dat het museum zich terugtrok. Zij kwamen sterker dan ooit terug en lieten de bezoekers weer een prachtige kunstcollectie zien waar de relevantste gebeurtenissen van de geschiedenis van Londen te zien zijn. Wat ook erg bijzonder is, is dat er in de kelder van het museum een schitterende Romeins amfitheater is blootgelegd. Deze kun je hier bewonderen.

Guildhall Art Gallery Londen: praktische zaken

Als je een bezoek wilt brengen aan het Guildhall Art Gallery, dan is het handig om van bepaalde zaken op de hoogte te zijn. Het adres van het museum is aan de Guildhall Yard in Londen. Het witte gebouw is niet te missen. Het museum is van maandag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot en met 17.00 uur. Zondag is het museum te bezoeken van 12.00 tot en met 16.00 uur.

In dit artikel heb je meer gelezen over het Guildhall Art Gallery in Londen. Wil je meer interessante musea in Londen bezoeken? Bekijk dan de Top 20 interessante musea in Londen om de rest van je reis in te plannen. Het Charles Dickens Museum en Science Museum zijn grote aanraders.

Plaats een reactie