klimaat canada

Alles over het klimaat van Canada

Als reiziger is het geweldig om te reizen door een land zoals Canada. Voor natuurliefhebbers is het een echte must om hier ooit geweest te zijn. Je kunt hier ongerepte natuur vinden, prachtige bergen en bijzondere dieren. Als je naar Canada wilt reizen, is het goed om op de hoogte te zijn van het klimaat dat heerst in Canada. Op deze manier kun je beter beslissen gedurende welke maanden je naar dit land wilt en wat voor bagage je allemaal mee moet nemen. Ik vertel je alles over het klimaat in Canada.

Klimaat Canada: diverse klimaatgebieden in Canada

De meeste mensen moeten bij Canada denken aan lange en strenge winters, maar in feite heb je hier ook meerdere klimaatgebieden. In het grootste deel van Canada heerst een landklimaat. Bij een landklimaat heb je te maken met een strenge winter en een heerlijk warme zomer. In het zuiden van Canada kun je ook delen vinden die een gematigd landklimaat hebben. Als je gaat richting het noorden van Canada, dan heb je te maken met een toendraklimaat. Kenmerkend voor een toendraklimaat is een koude winter, maar ook een koele zomer. Vaak valt er dan wel weinig regen. Indien je reist naar het westen van Canada, waar je ook de populaire Rocky Mountains kunt vinden, heb je weer te maken met het hooggebergteklimaat. Hier is het koud, je hebt bijna altijd te maken met een min temperatuur. De bergen zijn vaak besneeuwd. Soms ligt er het hele jaar sneeuw. Indien je naar de westkust van Canada gaat, dan krijg je te maken met een gematigd zeeklimaat, je hebt dan warme zomers en zachte winters. Wat wel opvalt is dat er hier vaak sprake is van neerslag. Een paraplu is in dit gebied zeker geen overbodige luxe.

Klimaat Canada: Koude en warme gebieden

De westkust van Canada is warm omdat er in het oosten warm zeewater wordt aangevoerd door de Kuro-Shio-Drift. De Labradorstroom zorgt er juist voor dat de oostkust in verhouding een stuk kouder is. In de winter heb je in het zuidwesten van Canada ook te maken met aangename temperaturen. Dit komt door de zee en de bergen. Als je naar Canada reist in de winter en wilt genieten van redelijke temperaturen, dan is dit gebied aan te raden. De rest van Canada heeft dan een hele andere winter, vaak heeft de rest van Canada te maken met een strenge winter.

Klimaat Canada: Zeer strenge winter voor groot deel Canada

De koude poollucht trekt in de wintermaanden Canada binnen. Gedurende deze maanden kan het erg koud worden in Canada. Soms heeft Canada zelfs te maken met temperaturen van -30 en -40. Als het sneeuwt, bestaat de kans dat je last krijgt van metershoge sneeuw. Als je op vakantie gaat gedurende de winter, bijvoorbeeld voor een wintersportvakantie, dan is het goed om rekening te houden met diverse zaken. Gedurende deze maanden is het bijvoorbeeld erg lastig om rond te reizen. Vanwege de koude temperaturen is het bijna niet te doen om de grote afstanden veilig af te leggen. Sommige accommodaties sluiten geheel vanwege het koude weer.

Klimaat Canada: beste reistijd

Als je wilt reizen naar Canada, dan kan dit in principe het hele jaar door. In sommige gevallen is het echter een stuk fijner als je te maken hebt met aangename temperaturen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een rondreis door Canada wilt maken. De wegen zijn gedurende de maanden mei tot en met september goed begaanbaar. Als je in de lente en herfst gaat, dan kun je genieten van redelijke temperaturen, soms kan er wel veel regen zijn, maar de omgeving is in deze periode adembenemend. Zelfs de winter is geschikt voor een leuke vakantie, dit trekt dan vooral mensen die houden van een goede wintersportvakantie.

Klimaat Canada: handige tips

Als je wilt reizen naar Canada, dan zijn er diverse zaken waar je rekening mee moet houden met betrekking tot het weer. Ik geef je graag enkele handige tips die je kunt gebruiken voor je eigen reis naar Canada:

  • Breng je vakantiedoel in beeld
    Als je wilt reizen naar Canada, dan is het aan te raden om allereerst je reisdoel in beeld te brengen. Wat ben je precies van plan in Canada? Als je graag een rondreis wilt maken, dan kun je hier rekening mee houden met de reisperiode. Het is in zo’n geval dan bijvoorbeeld af te raden om het land te bezoeken gedurende de winter. De wegen zijn dan niet gemakkelijk begaanbaar. Indien je juist op zoek bent naar een geweldig gebied voor wintersporten, dan is het wel weer erg interessant om in de winter te reizen naar Canada. Als jij je vakantiedoel in beeld brengt, is het gemakkelijker om een geschikte periode hierbij te vinden zodat je een geweldige vakantie kunt beleven in Canada.
  • Begin op tijd met voorbereiden: ETA aanvragen
    Als je reist naar Canada, dan moet je hier bepaalde zaken voor regelen. Je moet bijvoorbeeld beschikken over een ETA, het visum voor Canada. Zorg ervoor dat je op tijd begint met de voorbereidingen zodat je niet op het laatste moment voor ongewenste verrassingen komt te staan. Een ETA kun je ook gemakkelijk online aanvragen, je ontvangt de ETA dan al vaak binnen een dag.
  • Vraag hulp aan een reisorganisatie
    Als je het lastig vindt om een reis naar Canada te regelen, dan kun je ook een reisorganisatie vragen om met je mee te kijken. Dit kan vaak gemakkelijk online. Op de website kun je dan vaak je wensen en voorkeuren aangeven en dan zoeken zij hier een geschikte reis bij uit. Dit is dan vaak een reis die zo veel mogelijk voldoet aan je voorkeuren. Je kunt diverse voorkeuren aanvragen, voorbeelden hiervan zijn: vertrekdatum, bestemming, vervoersmiddel, reisduur, het reisgezelschap en het budget. Dit is vooral handig voor mensen die geen zin hebben in gedoe of het lastig vinden om online het een en ander te regelen. Anderen die een beetje digitaal zijn onderlegd kunnen hun weg prima vinden en een geschikte reis boeken.

Zoals je ziet is het klimaat van Canada zeer geschikt om een leuke tijd in het land te beleven. In welk seizoen je ook reist naar Canada, je kunt er altijd een leuke tijd hebben. In de zomer kun je genieten van een warme vakantie, in de herfst en lente is de omgeving extra mooi en in de winter kun je hier goed terecht voor een fijne wintersportvakantie.

Plaats een reactie