las ramblas barcelona

Las Ramblas in Barcelona bezoeken

Als je voor een stedentrip in Barcelona bent, dan mag een bezoek aan Las Ramblas zeker niet ontbreken. Deze wereldberoemde straat van maar liefst ruim 1.200 meter is vermaak voor het hele gezin. Je kunt hier terrassen bezoeken en de vele straatartiesten zorgen voor een gezellige sfeer. De beroemde straat wordt jaarlijks bezocht door miljoenen mensen. Het is hier dan ook altijd druk. Wil jij een bezoek brengen aan Las Ramblas in Barcelona? In dit artikel lees je er alles over.

Over Las Ramblas Barcelona

Las Ramblas is een hele lange straat in Barcelona. Deze straat kun je vinden aan Plaça Catalunya en loopt helemaal door tot aan de zee. De Ramblas is meer dan een kilometer lang en biedt alles aan op het gebied van vermaak. Het is dan ook een hele levendige locatie in Barcelona. Las Ramblas figureert tegenwoordig als scheiding van de centrumwijken El Raval en El Gótico en is een plek waar dagelijks ontzettend veel mensen samenkomen. Wat kun je hier allemaal bewonderen? Hieronder lees je hier meer over:

 • Bekijk leuke kraampjes met verschillende soorten producten
 • Er zijn in dit gebied veel straatartiesten actief. Denk hierbij aan levende standbeelden en muzikanten.
 • Je kunt hier veel restaurants en terrasjes vinden waar je terecht kunt voor een hapje en drankje.
 • Er zijn in dit gebied veel winkels te bezoeken
 • Het is er altijd druk en gezellig, hier komen vooral veel toeristen
 • Veel kunstenaars gaan hier op straat schilderen
 • Je kunt er veel bloemenstallen vinden met bloemen in de vrolijkste kleuren

Las Ramblas Barcelona: een dagje uit

Een bezoek als Las Ramblas in Barcelona kun je zeker zien als een gezellig dagje uit tijdens de stedentrip. Behalve bovenstaande zaken, valt er veel meer te beleven aan deze straat. Hieronder lees je meer over de verschillende bezienswaardigheden en activiteiten in dit gebied:

 • Aan het begin van de Rambla kun je het Monument van Columbus bewonderen. Deze kun je vinden bij de oude haven. Het monument is hier voor de Wereldtentoonstelling van 1888 geplaatst. Toen hij Amerika had ontdekt, werd hij in Barcelona gezien als een grote held. Je kunt het monument ook in om te genieten van een adembenemende uitzicht.
 • Heb je altijd al eens een bezoek willen brengen aan een schitterende paleis? Dan is het zeker leuk om eens een kijkje te nemen bij Palau de la Virreina. Dit was het mooie paleis van de onder koningin. De exposities in dit paleis zijn kosteloos te bezoeken.
 • Als je op zoek bent naar heerlijke ijs, dan moet je hiervoor zeker zijn bij Rocambolesc. De eigenaar van deze ijszaak komt uit een hele bekende culinaire familie. Je kunt deze populaire ijszaak vinden naast het operagebouw Teatre Liceu. Ben je een echte taartliefhebber? Dan is het zeker leuk om eens een kijkje te nemen bij taartenwinkel Escribà.
 • Las Ramblas beschikt over veel mooie pleinen die zeker de moeite waard zijn om eens te bekijken. Een voorbeeld van een dergelijk mooie plein is Plaça Reial.
 • Als je van voetbal houdt, dan is het leuk om te weten dat de meeste fans van Barça naar Canaletes komen om gewonnen wedstrijden te vieren. Dit is een fontein met een belangrijke betekenis. Drink je water uit deze fontein? Dan kom je volgens de legende snel weer terug naar Barcelona.
 • Ben je een liefhebber van theater? Dan is het zeker een aanrader om een show te boeken in het Teatre Liceu.
 • Barcelona heeft een populaire versmarkt, ook wel Boquería genoemd. Op deze markt kom je niet alleen maar producten uit Barcelona tegen, de producten die je hier kunt kopen komen van overal ter wereld.
 • Liefhebbers van kunst moeten zeker eens een kijkje nemen bij Arts Santa Mònica. Dit centrum richt zich op cultuur, kunst en creativiteit. Een leuke bijkomstigheid is dat de exposities kosteloos te bezoeken zijn.

Las Ramblas Barcelona: reputatie

De reputatie van Las Rambles in Barcelona is op dit moment niet optimaal. Vooral de locals zien het als een plek waar vooral toeristen komen. Het is er altijd druk en de horecagelegenheden die je hier kunt vinden worden niet gezien als kwalitatieve horecagelegenheden. Als je echter een toerist bent in Barcelona, is het zeker een aanrader om hier even rond te gaan kijken. Er is namelijk wel ontzettend veel te zien en te beleven.

Las Ramblas Barcelona: handige tips

Als je een bezoek brengt aan Las Ramblas in Barcelona, dan is het relevant om van bepaalde zaken op de hoogte te zijn:

 • Las Ramblas is vaak erg druk. Dit betekent ook dat de kans bestaat dat hier zakkenrollers rondlopen. Het is hier soms zó druk, dat je niet merkt dat je portemonnee of tas is verdwenen. Let hier gedurende je bezoek aan Las Ramblas in Barcelona goed op.
 • De prijzen van het eten en drinken aan Las Ramblas kunnen behoorlijk hoog zijn. In de zijstraten van las Ramblas kun je echter veel terrasjes vinden die de moeite waard zijn. Toeristen die je voor zijn geweest hebben goede ervaringen met het restaurant Lobo.

In dit artikel heb je meer gelezen over Las Ramblas in Barcelona. Wil je meer interessante bezienswaardigheden in Barcelona bezoeken? Denk hierbij aan CaixoForum, Port Aventura World en Placa de Catalunya. Bekijk dan de Top 18 bezienswaardigheden in Barcelona om de rest van je reis in te plannen.

Plaats een reactie