madame tussaus new york

Madame Tussauds in New York bezoeken

Hollywoodsterren, politieke leiders en stripfiguren: in Madame Tussauds kom je ze allemaal tegen. Vanaf 2000 kun je in New York genieten van Madame Tussauds waar je levensechte wassen beelden kunt vinden. De meeste bezoekers komen hier naartoe omdat ze nieuwsgierig zijn naar de beleving of graag een foto willen maken met hun favoriete filmster. Als je door dit museum loopt, dan heb je bijna het gevoel dat je door de tijd reist van roem. Je kunt hier per periode beelden vinden van personen die populair waren. Dit is een geweldige binnenactiviteit die ook zeer geschikt is voor kinderen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Madame Tussauds in New York

Over Madame Tussauds in New York

In 1778 maakte Maria Tussauds een wassen beeld. Deze wassen beeld maakte ze van Francois-Marie Arouet Voltaire, destijds was dat een hele populaire schrijver en filosoof. Maria Tussauds was een Francaise en verliet in 1802 Frankrijk om haar beelden te delen met het groot publiek in Engeland. Toen ze overleed erfden haar twee zoons alles. Na 1884 werden al haar schitterende beelden verhuisd naar Londen en sindsdien is de populariteit van Madame Tussaus ongekend. In de grootste wereldsteden kun je momenteel al 18 Madame Tussauds bezoeken.

Over Madame Tussauds in New York: ontzettend veel te zien

Het maakt niet uit of het regent of dat de zon schijnt, Madame Tussauds is het hele jaar door te bezoeken. Als je er eenmaal bent, dan hoef jij je hier zeker niet te vervelen. Er is namelijk meer te zien en doen dat je in eerste instantie zou verwachten.Hieronder kun je meer lezen over de absolute hoogtepunten van Madame Tussauds in New York:

Music Experience: voetjes van de vloer

Ga naar Madame Tussauds en zorg voor een bijzondere muziekervaring. Het enige wat jij hoeft te doen is dansen en er zal een videoclip gemaakt worden van jouw bewegingen op een groot scherm. Hier komen verschillende nieuwe technologieën aan te pas die zorgen voor mooie verlichting en interactieve elementen.

Newsroom: verslaggever voor een dagje

Heb je altijd al eens ‘Breaking News’ willen presenteren? In Madame Tussauds heb jij de kans om in een tv-studio het nieuws uit te brengen. Een hele bijzondere ervaring waarbij je leert hoe het er in een echte studio aan toe gaat.

Ghostbusters Experience: jagen op geesten

Je kunt er deelnemen aan een spannende Ghostbusters Experience. In Madame Tussauds kun je scenes uit de film bekijken en kun je ook deelnemen aan een interessante activiteit: jagen op geesten. Er worden diverse kostuums, gadgets en nieuwe technologieën gebruikt om deze ervaring levensecht te maken voor jou.

Reis terug in de tijd met History Gallery

Deze prachtige galerij zorgt ervoor dat je een reis door de tijd maakt. Je komt hier grote denkers zoals Einstein tegen, maar ook grote politieke leiders zoals George Washington. Het is zeker interessant om eens naast deze beroemdheden te staan. Je hebt in de Sportzone ook de kans om de grootste sporthelden van de geschiedenis te bekijken.

Marvel Super Heroes : een levensechte filmervaring in 4D

Ben je een grote fan van superhelden? Dan mag je deze bijzondere 4D-film in Madame Tussauds niet missen. Hier komen je superhelden tot leven en even lijkt het of ze echt naast je staan. Een 4D film heeft naast diepte, ook andere extra effecten zoals wind en water.

Madame Tussauds in New York: handig om te weten

Het is goed om te weten dat Madame Tussauds bijna altijd open is. Alleen met oud en nieuw is Madame Tussauds niet te bezoeken. Zondag, maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is Madame Tussauds te bezoeken vanaf 10.00 uur tot en met 20.00 uur. Vrijdag en zaterdag kun je hier langer terecht voor een bezoekje, namelijk vanaf 10.00 uur tot en met 22.00 uur.

Madame Tussauds in New York: tickets kopen

Als je een bezoek wilt brengen aan Madame Tussauds in New York, dan zal je hier tickets voor moeten kopen. Het is aan te raden om de tickets hiervoor online te bestellen. Op deze manier kun je veel geld besparen en kun je bij de ingang een stuk sneller naar binnen. Geen lange wachtrijen dus voor jou. De ticket kun je online betalen waarop je de digitale voucher vervolgens krijgt toegestuurd. Je krijgt deze via de e-mail of app. Deze digitale voucher kun je vervolgens gemakkelijk laten zien bij Madame Tussauds, je zal dan een ticket krijgen waarmee je gelijk naar binnen kunt. Beschik je over een New York Pass? Dan is het goed om te weten dat je geen ticket hoeft te kopen. De entree voor Madame Tussauds zit hier namelijk al bij inbegrepen.

In dit artikel heb je meer gelezen over Madame Tussauds. Als je in New York bent, is dit museum zeker een bezoekje waard. Ben jij een liefhebber van musea en wil je in New York andere interessante musea bezoeken? Bekijk dan de Top 19 Musea in New York die de moeite waard zijn. Daarnaast zijn er ook veel leuke activiteiten die je kunt doen en interessante bezienswaardigheden die je kunt bezoeken.

Plaats een reactie