new york bezienswaardigheden

De top 10 bezienswaardigheden New York die je niet mag missen

Het schitterende New York is als stedentrip erg populair. Veel toeristen komen graag eens een kijkje nemen in de stad die nooit slaapt. Overdag valt er ontzettend veel te beleven, maar ook in de avond en nacht hoef jij je zeker niet te vervelen. In New York kun je veel interessante bezienswaardigheden vinden die je gedurende je reis kunt bezoeken. Je kunt er heerlijk winkelen, musea bezoeken, interessante gebouwen bekijken en ontspannen in het Central Park. In dit artikel lees je meer over de top 10 New York bezienswaardigheden die je niet mag missen.

1. Empire State Building

Het Empire State Building is één van de bekendste gebouwen die je in New York tegen zal komen. Het gebouw kan je een schitterend uitzicht bieden over de stad. Als je op de 86ste verdieping staat, dan zal je één en al genieten van een adembenemend uitzicht over New York. Je kunt gedurende je reis zeker een bezoek brengen aan dit gebouw, het Empire State Building is namelijk 365 dagen per jaar geopend voor bezoekers.

2. Top of the Rock

Het schitterende observatiedek Top of the Rock kun je vinden in het 30 Rockefeller Plaza, Rockefeller Center. Om precies te zijn moet je op de zeventigste verdieping zijn. Het uitzicht waar je vanaf de top van kunt genieten is uniek. Je kunt er in totaal drie mooie uitkijkpunten vinden die je een adembenemend uitzicht geven van 360 graden. Vanaf dit punt heb je ook een mooi uitzicht op twee andere populaire bezienswaardigheden van New York, je hebt er een mooi uitzicht op het Empire State Building en ook Central Park is hier goed zichtbaar.

3. Het 9/11 Memorial Monument

Het 9/11 Memorial Monument in New York is het herdenkingsmonument voor alle slachtoffers van de terroristische aanslagen op het World Trade Center. Deze aanslagen vonden plaats in 2001. Sinds 11 september 2011 is het monument geopend voor het publiek en geheel gratis te bezoeken. Bijna 3.000 mensen hebben deze aanslagen niet overleefd. De namen van de slachtoffers zijn gegraveerd in het brons en kun je precies in het hart van het Memorial Monument vinden. Het is aan aanrader om deze plek ook eens in het donker te bezoeken, er heerst hier dan een verdrietige sfeer.

4. Het Vrijheidsbeeld, Statue of Libery

Het Vrijheidsbeeld is hét symbool van New York. Dit populaire beeld staat voor de democratie en politieke vrijheid en is sinds 1886 te bewonderen. Je kunt het beeld vinden in de haven van New York en is op deze manier een prachtig warm welkom voor toeristen die aankomen in het land. Frankrijk heeft dit beeld geschonken aan New York. Dit was ter ere van de honderdste verjaardag van de Amerikaanse revolutie.

5. Ellis Island

Ellis Island werd vroeger gebruikt als grenspost voor immigranten. Veel immigranten kwamen naar New York om hier hun Amerikaanse droom na te jagen. Om deze reden staat Ellis Island ook bekend als Immigratie eiland. Ellis Island was, en is nog steeds, erg waardevol voor deze groep immigranten. Dit eiland werd gebruikt als deur naar dromen die ze in hun eigen thuisland niet konden verwezenlijken.

6. Central Park

Als je in New York wilt ontspannen in de natuur, dan moet je in Central Park zijn. Jaarlijks komen er circa 42 miljoen mensen naar dit park om te genieten van de mooie omgeving. Dit schitterende park kun je vinden in het midden van Manhattan. Central Park is een park die kunstmatig is aangelegd. Enkele delen van het park bestaat nog wel uit ongerepte natuur. Central park wordt door de bewoners en toeristen gezien als het groene hart van Manhattan.

7. Brooklyn Bridge

De schitterende Brooklyn Bridge is de eerste brug ter wereld die uit staal was opgetrokken. De Brooklyn Bridge is een lange periode de enige verbinding geweest die je had tussen Brooklyn en Manhattan. De brug werd gebouwd tussen 1869 en 1883 en werd in mei van dat jaar geopend. Veel toeristen komen hier naar toe om te genieten van de schitterende skyline van New York. Het uitzicht vanaf dit punt is adembenemend.

8. Jane’s Carousel

Jane’s Carousel is een populaire ouderwetse draaimolen die je kunt vinden in Brooklyn. Je kunt de draaimolen vinden in een bijzonder glazen gebouw. Dit gebouw is vierkant en heeft binnen een gezellige sfeer. Dit betekent ook dat je nooit afhankelijk bent van het weer als je hier naar toe wilt gaan. Dit is een draaimolen die populair is onder kinderen, maar ook volwassenen komen hier graag. Het is dan ook zeker de moeite waard om hier gedurende je reis in New York aandacht aan te besteden.

9. Times Square

Times square is een populaire plek die je kunt vinden in Manhattan. Het gaat hierbij om een schitterende plein met ontzettend veel led schermen. Als je over dit plein loopt, kun je genieten van een ontzettend mooi lichtspektakel. Ook de bouwwerken die je hier tegenkomt zijn voorzien van veel kleur en rare figuren. Times Square wordt ook wel ‘The Crossroads of the World’ genoemd. Times Square is het beste te bezoeken in de avond. De felle kleuren en lampen zijn dan erg indrukwekkend om te ervaren.

10. Governors Island

Als je in New York bent, dan is het zeker een aanrader om eens een kijkje te nemen op Governors Island. Dit is een schitterende kleine eiland waar je kunt genieten van hangmatten en bloementuinen. Hier ervaar je weinig stadsdrukte en heb je alle ruimte om heerlijk te ontspannen. Je kunt dit eiland bezoeken vanaf 1 mei tot en met eind oktober. Vanaf dit eiland heb je ook een heel unieke uitzicht op de skyline van New York. Op Governors Island worden er ook regelmatig culturele activiteiten georganiseerd waar je als toerist ook aan kunt deelnemen.

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 10 New York bezienswaardigheden. New York is een stad die nooit slaapt, en dat betekent ook dat er ontzettend veel te zien en te beleven valt. Voor iedereen is er wel wat leuks te doen. Of je nu houdt van winkelen, musea bezoeken of prachtige gebouwen bekijken: New York kan het je aanbieden. Bekijk welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesse en plan ze in voor je reis naar deze mooie stad. Heb je genoeg gezien en wil je graag meer ondernemen? Bekijk dan ook de Top 11 Activiteiten in New York die de moeite waard zijn.

Plaats een reactie