new york activiteiten

Top 11 activiteiten in New York die de moeite waard zijn

In New York valt er ontzettend veel te doen en te beleven. Voor iedereen is er wel wat interessants te vinden, of je nu gaat voor een geweldige helikoptertocht of liever rustig in een boot wilt varen. Vooral als je een stedentrip New York gaat doen, is het fijn om op een rijtje te hebben wat de leukste activiteiten zijn in deze stad. Wat te doen in New York? In dit artikel lees je meer over de top 11 activiteiten in New York die de moeite waard zijn.

1. Helikoptervluchten in New York

Helikoptervluchten over New York zorgen voor een onvergetelijke ervaring in de stad New York. Alle populaire bezienswaardigheden zoals Central park, Empire State Building en het Vrijheidsbeeld kun je vanuit de lucht bekijken. Als je de helikoptervlucht op tijd boekt, dan is het al mogelijk om een helikoptervlucht te maken vanaf 185 euro. Vaak zit je dan circa 10 minuten in de lucht. Je kunt kiezen uit diverse soorten helikoptervluchten. Denk bijvoorbeeld aan een ochtendvlucht, een avondvlucht of een helikoptervlucht zonder deuren. Elke vlucht heeft iets unieks en is zeker de moeite waard.

2. Hop-on- Hop-off bus in New York

Wil je in korte tijd veel zien van New York? Dan is de Hop-on Hop-off bus in New York een echte aanrader. Een Hop-on Hop-off bus rijdt door de stad, vaak door Manhattan en Brooklyn. Een Hop-on Hop-off bus is een dubbeldekker bus. De bus zal regelmatig op bepaalde plaatsen stoppen. Je kunt er vervolgens zelf voor kiezen of je uitstapt om de omgeving verder te verkennen, of dat je blijft zitten. Als je nog nooit in New York bent geweest, is het zeker leuk om dit eens te gaan doen. In korte tijd maak je kennis met de hoogtepunten van New York.

3. Dinner Cruises

Dinner Cruises New York zijn ook erg populair als activiteit. Een Dinner Cruise is ideaal voor mensen die graag willen ontspannen en willen genieten van een mooi uitzicht over de stad. Er zijn verschillende cruises waar je uit kunt kiezen. De Dinner Cruises hebben wel allemaal met elkaar gemeen dat je kunt genieten van gezelligheid, lekker eten én een schitterend uitzicht op de skyline van Manhattan. Een Dinner Cruise duurt gemiddeld 2,5 uur.

4. Boottochten in New York

Omdat de stad New York helemaal is omringd door water, zijn de boottochten in New York erg gewild. New York heeft 5 wijken, en zelfs 4 van deze wijken zijn eilanden. Een boottocht is dan ook ideaal om voor te kiezen als je wilt genieten van een prachtig uitzicht over deze wijken. Er zijn verschillende boottochten waar je voor kunt kiezen. Sommige boottochten zijn kort en duren circa een uur, terwijl andere boottochten zo meer dan 2,5 uur duren.

5. Bioscoop op 42nd Street

Als je in New York bent, is het zeker een aanrader om eens naar het AMC Empire 25 te gaan. Je zal zien dat dit een geheel andere ervaring met zich meebrengt dan in Nederland. De bioscopen zijn hier namelijk enorm en je kunt er alles vinden om te kunnen genieten van een goede film. Wat ook erg leuk is, is dat je van te voren via een app al je eten en drinken kunt bestellen. Tijdens de film zal vervolgens alles direct naar je plek worden gebracht. Dit is optimaal genieten.

6. Superhelden Tour in New York

Als je fan bent van Marvel en DC comics dan is de Superhelden Tour in New York een echte aanrader. Deze bustour neemt drie uur in beslag en laat je circa 40 locaties zien die je herkent uit films zoals Iron Fist, Spider-Man en The Avengers. Er is een ervaren gids aanwezig die je bij elke locatie informatie zal geven over de film en plek. Een leuk extraatje is dat je in de bus ook schermen kunt vinden waar je de fragmenten van de locaties op kunt zien als je aankomt bij de locaties. Tijdens deze tour zullen de populaire films even tot leven komen. Deze tour duurt ongeveer 3,5 uur.

7. Speedboottocht in New York

Als je een echte avonturier bent die graag de spanning opzoekt, dan zal een speedboottocht in New York zeker in de smaak vallen.Scheur door het water met meer dan 70 km per uur en geniet ondertussen van het prachtige uitzicht over de stad. Een speedboottocht in New York zal ongeveer 30 minuten duren en brengt je langs enkele bekende bezienswaardigheden zoals het Vrijheidsbeeld. De kans dat je naar huis gaat met droge kleding is klein, zorg er daarom voor dat je extra kleding meeneemt.

8. Sport in New York : Yankees (baseball), Knicks (basketball) New York City FC (voetbal)

Dat sport in New York populair is, hoeven wij je waarschijnlijk niet te vertellen. Vooral voetbal, honkbal en basketbal worden hier erg veel gespeeld. De New York Yankees spelen vaak maar liefst zes keer per week honkbal. Als je naar een honkbalwedstrijd wilt gaan, dan is dit zeker mogelijk. Het is leuk om te weten dat Didi Gregorius, een echte Amsterdammer, meespeelt in dit team. Bezoek ook een wedstrijd van de Knicks en New York City FC om alle belangrijke sporten van New York te hebben ervaren.

9. Schaatsen in New York

Schaatsen in New York zal zorgen voor een magische ervaring. Als je in New York bent na oktober, kun je het schaatsen in deze stad ervaren. De bekendste schaatsbanen van New York kun je vinden in Central Park en Rockefeller Center. Als toerist is het erg gemakkelijk om mee te schaatsen bij deze schaatsbanen. Huur je schaatsen, kies voor een arrangement en maak plezier op het ijs. Bij Rockefeller kun je ook kiezen voor extra luxe arrangement waarbij je kunt genieten van schaatsen in de avond,  lekkere warme chocolademelk en gebakken koekjes.

10. Musea in New York bezoeken

Als musea liefhebber hoef jij je in New York geen moment te vervelen. Je kunt er veel populaire musea vinden, maar ook musea die onlangs geopend zijn. De musea die je in New York kunt vinden hebben vaak interessante thema’s. Enkele populaire musea in New York die je kunt bezoeken zijn:

  • Het 9/11 Museum
  • Het Intrepid Sea, Air and Space Museum
  • Het Whitney Museum of American Art
  • The American Museum of Natural History
  • The Metropolitan Museum of Art
  • MoMA Museum of Modern Art
  • Het Guggenheim museum

11. Fietsen in Central Park en Downtown

Een hele leuke manier om New York te verkennen is op de fiets. Vooral Central Park en Downtown zijn geweldige locaties om heerlijk te fietsen en te genieten van de omgeving. Het is erg gemakkelijk om hier een fiets te huren die je kunt gebruiken om de omgeving te verkennen. Op de fiets kun je op deze manier gemakkelijk kennis maken met Central Park, de Brooklyn Bridge en de rest van de omgeving. New York heeft overal fietspaden waardoor je overal gemakkelijk kunt komen. Het huren van een fiets hoeft niet veel te kosten, vaak gaat het om 4 tot 5 euro per uur.

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 11 activiteiten in New York die je niet mag missen. Bekijk welke activiteiten passen bij jouw interesses en plan ze in gedurende je reis. Heb je genoeg activiteiten gedaan? Dan is het misschien ook interessant om eens de top 10 bezienswaardigheden New York te bezoeken.

Plaats een reactie