musea new york

Top 19 musea in New York die de moeite waard zijn

Liefhebbers van musea zullen zich in New York geen moment vervelen. In New York kun je als toerist ontzettend veel verschillende musea bezoeken. In New York kun je veel musea vinden op het gebied van kunst, geschiedenis en cultuur. Je kunt er veel musea vinden die wereldwijd bekend zijn, maar ook kleinere musea die de moeite waard zijn om te bezoeken. In dit artikel geven wij je een Top 10 van de Musea in New York die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. De musea verschillen erg van elkaar, waardoor er voor iedereen wel wat interessants tussenzit.

1. The Metropolitan Museum of Art

The Metropolitan Museum of Art is het grootste museum die je kunt vinden in New York en beschikt over een geweldige collectie. In het gehele museum kun je meer dan twee miljoen kunstwerken vinden. Deze kunstwerken komen uit 400 galerieën over de hele wereld. Sommige kunstwerken gaan zelfs tot 5.000 jaar terug. Als je alles in dit museum wilt zien, dan heb je aan één dag zeker niet genoeg. Het is een aanrader om van te voren al te onderzoeken wat je precies wilt gaan bekijken in het museum. De collecties die je kunt vinden in dit museum bevatten harnassen uit de riddertijd tot aan spullen die uit het oude Egypte komen. The Metropolitan Museum of Art beschikt ook over kunstwerken van Nederlandse kunstenaars.

2. Museum of Modern Art

Als je een liefhebber bent van moderne kunst, dan mag je dit museum in New York zeker niet overslaan. Het Museum of Modern Art is zelfs één van de grootste musea op het gebied van moderne kunst die je kunt vinden in Noord-Amerika. De collecties die je hier kunt bewonderen zijn schitterend en er worden vaak verschillende exposities gehouden. Als je in dit museum komt, dan is het een aanrader om in ieder geval de 6de verdieping te bezoeken. Op deze verdiepingen kun je namelijk vaak de relevantste tentoonstellingen vinden. In dit museum kun je veel kunstwerken bewonderen van grote kunstenaars. Denk hierbij aan kunstenaars zoals Picasso, Van Gogh en Warhol.

3.  9/11 museum

Één van de populairste musea die je kunt vinden in New York, is het 9/11 museum. Op 11 september 2001 vonden er in New York aanslagen plaatst. In dit museum worden de slachtoffers en gebeurtenissen herdacht. Je kunt het 9/11 museum ondergronds vinden en de sfeer die hier heerst is alles behalve vrolijk te noemen. Het verdriet rondom de gebeurtenissen is hier duidelijk voelbaar. Bij de aanslagen die worden herdacht zijn maar liefst 3.000 mensen om het leven gekomen. In het museum kun je de namen van deze slachtoffers vinden en kun je bijzondere voorwerpen vinden die komen uit deze gebeurtenissen. Denk hierbij aan telefooncellen die zijn vernietigd en reddingshelmen die vergeten zijn in het gebied. Dit museum heeft als doel om iedereen te laten zien wat aanslagen kunnen betekenen voor mensen en de gehele wereld daaromheen. De gevolgen zijn namelijk enorm.

4.  Intrepid Sea, Air and Space Museum in New York

Elk jaar komen circa één miljoen bezoekers een kijkje nemen bij het Intrepid Sea, Air and Space Museum in New York. In dit museum heb je de kans om een schitterende onderzeeër uit de Koude Oorlog te bewonderen en leer je alles over de snelste vliegtuigen. Het museum heeft ook een hele bijzondere locatie, je kunt het namelijk vinden op een vliegdekschip USS Intrepid. Gedurende de 2de wereldoorlog werd deze schip ingezet tijdens de strijd tegen Japan. Ook gedurende de Vietnamoorlog kwam dit schip in beeld. Pas vanaf 1982 werd het schip in gebruik genomen als museum. In dit museum leer je ontzettend veel over alles dat te maken heeft met lucht-, zee- en ruimte-innovatie. In het museum zal jij je ogen uitkijken, er zijn maar liefst 27 vliegtuigen te bewonderen die allemaal ergens een belangrijke rol bij hebben gespeeld.

5. Het Tenementmuseum

Vanaf 1988 kun je het Tenementmuseum in New York een bezoekje brengen. In dit museum leer je meer over de geschiedenis van de immigranten die je in de stad kon vinden. Je kunt het museum vinden in een complex met appartementen. In deze appartementen woonden vroeger maar liefst 7.000 immigranten. Deze immigranten hadden meer dan 20 verschillende nationaliteiten. Het museum bestaat tegenwoordig uit zes appartementen. Deze appartementen zijn te bewonderen in hun originele staat. Zo krijg je als bezoeker een goed beeld van hoe het er vroeger aan toe ging. In het museum kun je een ervaren gids vinden die je meer kan uitleggen over de geschiedenis. Deze uitleg krijg je door bepaalde tours in de appartementen te doen.

6. SPYSCAPE Spionagemuseum in New York

In New York kun je ook hele interessante musea vinden op het gebied van spionage: Het Spyscape Spionagemuseum. De CIA en FBI zijn wereldwijd erg populair en veel toeristen willen hier graag het fijne van weten. In dit museum kun je als toerist veel waargebeurde verhalen vinden en zelf voorwerpen en tests ervaren. Dit is geen museum die verwacht dat je enkel een kijkje komt nemen. In dit museum verwachten ze dat je als bezoeker actief mee doet.

7. Ripley’s Believe It or Not!

Robert Ripley had een enorme fascinatie voor vreemde objecten en besloot om hier een museum voor te openen: Ripley’s Believe It or Not! Wereldwijd ging hij op zoek naar de raarste voorwerpen en objecten. Hij heeft maar liefst 200 honderd landen bezocht om de objecten en voorwerpen te verzamelen die je in dit museum kunt vinden. Een bezoek aan dit museum betekent in ieder geval dat je zeker een geweldige en gezellige tijd gaat beleven. De kans dat je de rariteiten die je hier tegenkomt nooit hebt gezien, is erg groot. Heb je bijvoorbeeld wel eens een albino giraffe gezien? Neem je fotocamera mee om van alles vast te leggen. De kans dat je vrienden en familie bij thuiskomst is verhalen niet geloven is namelijk erg groot. Dit museum is erg geschikt voor kinderen. Zij kunnen zich ook bezig houden met de leukste opdrachten en films. Soms worden er in dit museum ook live shows gehouden die erg interessant zijn om te bekijken. Het museum is niet zo groot, je hoeft hier dan ook niet een hele dag te blijven, één tot twee uur is meer dan genoeg.

8. American Museum of Natural History in New York

De kans dat je een museum ter wereld zal tegen komen die zo leerzaam is als het American Museum of Natural History, is erg klein. Dit museum is erg indrukwekkend en bevat onder andere veel informatie over de geschiedenis van de aarde, opgezette dieren en spectaculaire dinosaurussen. In het museum kun je zelfs een prachtige ruimte vinden waar meer dan 500 soorten vlinders rondvliegen. Dit is een museum waar jij je een hele dag goed kunt vermaken.

9. Het Guggenheim Museum

Als je een bezoek brengt aan het Guggenheim Museum, dan zal je allereerst verstel staan van het adembenemende gebouw. Deze behoort namelijk tot één van de mooiste gebouwen van New York. In dit museum zullen kunst liefhebbers zich erg goed kunnen vermaken. Er zijn veel vaste collecties die te bewonderen zijn, maar je komt er ook regelmatig tijdelijke collecties tegen die je niet mag missen.

10. Het International Center of Photography

Als je een liefhebber bent van fotografie, mag je een bezoek aan het International Center of Photography zeker niet overslaan als je in New York bent. Deze populaire fotografie instituut met een hele professionele reputatie kun je vinden in Lower Manhattan. Je kunt hier een mooi onderzoekscentrum, school en museum vinden. Normaal gesproken hebben bezoekers circa een uur nodig om het interessante museum te bezoeken.

11. Museum of the American Indian

Het Museum of the American Indian is zeker de moeite waard om te bezoeken, daarnaast is van de Amerikaanse overheid, waardoor een bezoekje aan dit interessante museum helemaal gratis is. In dit museum leer en zie je veel over de kunst en geschiedenis van diverse indianenvolken. Er zijn prachtige tentoonstellingen die veel schitterende kunstwerken, kleding en voorwerpen bevatten.

12. Beroemdheden spotten in Madame Tussauds

Madame Tussauds bezoeken is en blijf altijd ontzettend populair. Je kunt hier wassen beelden vinden van stripfiguren  tot aan de leukste acteurs en actrices. Een groot voordeel aan Madame Tussauds is dat je iets leuks doet zonder dat je hiervoor afhankelijk bent van het weer.

13. The Met Breuer

In The Met Breuer kun je genieten van moderne en hedendaagse kunst. Het gaat hierbij vooral om kunst uit de 20ste en 21ste eeuw. Je kunt hier diverse exposities vinden en daarnaast heb je er regelmatig ook diverse optredens en programma’s waardoor je als bezoeker mee wordt genomen in deze bijzondere wereld van design, kunst en architectuur.

14. National Geographic Encounter: Ocean Odyssey

National Geographic Encounter: Ocean Odyssey kun je vinden bij Times Square. Als je hier bent, dan zal jij je ogen uitkijken. De onderwaterwereld zal door speciale technieken namelijk zó dichtbij komen, maar je zal geen druppeltje water voelen. Je ziet inktvissen, walvissen en haaien alsof ze bijna tegen je aan zwemmen. De visuele- en moderne technieken zijn adembenemend en zeker de moeite waard om eens zelf te ervaren.

15. Gulliver’s Gate

Gulliver’sa Gate is een schitterende miniatuur wereld die je niet mag missen. Je kunt het vinden in de buurt van Times Square in New York. Dit is een museum waar jong en oud een hele leuke tijd kunnen ervaren. In enkele uren tijd heb je het gevoel dat je naar de verschillende werelddelen hebt gereisd. Leuk om te weten is dat alle plekken er exact uitzien als de realiteit. Teams uit deze werelddelen zijn namelijk zelf aan de slag gegaan met deze delen.

16. The Frick Collection

Deze enorme kunstmuseum kun je vinden in de Upper East Side en is zeker een bezoekje waard. The Frick Collection is opgericht door Henry Clay Frick, hij was een enthousiaste kunstverzamelaar en bouwde hiervoor speciaal een herenhuis. Hij wilde dat na zijn dood de gehele collectie te bekijken was voor geïnteresseerden. Zij idee is uiteindelijk realiteit geworden en het herenhuis wordt jaarlijks bezocht door honderden toeristen.

17. 9/11 Tribute Museum

Deze populaire museum, 9/11 Tribute Museum, gaat vooral om de verhalen van slachtoffers van de 9/11 aanslagen. Alles staat in het teken van deze bijzondere ervaringen. Dankzij deze persoonlijke verhalen is het als toerist gemakkelijker om een beeld te hebben van wat er toen daadwerkelijk is gebeurd. Als je meer voorwerpen wilt zien, dan is het aanrader om hiervoor een bezoek te brengen aan het officiële 9/11 museum.

18. Het Whitney Museum

Het Whitney Museum bevat vooral veel interessante moderne Amerikaanse kunst. De vaste collectie die je hier kunt vinden is al enorm. Je kunt hier het werk bewonderen van maar liefst 3.000 verschillende kunstenaars. Behalve schilderijen, kun je hier ook foto’s, beeldhouwwerken, tekeningen en nieuwe media vinden. Daarnaast zijn er ook regelmatig tijdelijke exposities.

19. The Met Cloisters

The Met Cloisters bevat vooral veel architectuur en middeleeuwse kunst uit Europa. Hier kun je maar liefst 5.000 verschillende kunstwerken bewonderen. Je kunt hier daarnaast ook interessante wandtapijten, glad in lood en beeldhouwkunst vinden. Dit museum is niet erg groot, probeer rekening te houden met een bezoektijd van circa 1,5 uur.

In dit artikel heb je meer gelezen over musea in New York. Musea bezoeken is een leuke activiteit, maar er zijn nog genoeg andere activiteiten in New York die je kunt doen. Bekijk ook eens de top 10 bezienswaardigheden in New York die de moeite waard zijn. Deze leuke activiteiten en bezienswaardigheden bezorgen je een onvergetelijke tijd in New York.

Plaats een reactie