vrijheidsbeeld new york

Het Vrijheidsbeeld bezoeken? Alles over het Vrijheidsbeeld in New York

Het Vrijheidsbeeld staat wereldwijd bekend als hét symbool van New York. Dit beeld, ook wel bekend als Statue of Liberty, staat voor democratie en politieke vrijheid. Veel toeristen komen naar New York om een glimp van deze bekende beeld op te vangen. Als toeristen via de haven binnenkomen, dan zal dit beeld ook het eerste zijn wat ze zullen zien. Het Vrijheidsbeeld is namelijk te vinden in de haven van New York. Dit beeld, dat staat voor democratie en politieke vrijheid, geeft deze bezoekers een warm welkom. Wil je het Vrijheidsbeeld bezoeken? Dan kun je in dit artikel alles lezen wat je moet weten.

Het Vrijheidsbeeld: een cadeau van de Fransen

Tijdens de honderdste jubileum van de Amerikaanse revolutie, kreeg New York een bijzonder cadeau van Frankrijk. De Fransen gaven dit schitterende Vrijheidsbeeld cadeau aan New York. Sinds 1886 kan het publiek dit prachtige beeld bewonderen in de stad. Veel toeristen vragen zich af of het Vrijheidsbeeld geheel vrij te betreden is. Er zijn twee manieren waarop je het Vrijheidsbeeld kunt ontdekken. Je kunt er namelijk in via de kroon of het voetstuk.

Het voetstuk De kroon
Op het voetstuk kun je in een observatiedek komen Je mag bijna niks meenemen
Inclusief een schitterende uitzicht op skyline Manhattan 354 treden beklimmen, de trap is erg smal
215 traptreden of gebruik maken van de lift Een schitterend uitzicht vanaf de kroon
Bezoek ook het Liberty Island Museum Een unieke ervaring vanwege de hoogte

Het Vrijheidsbeeld bezoeken: hoe kun je het bereiken?

Als je een bezoek wilt brengen aan het Vrijheidsbeeld New York, dan moet  je vanuit Lower Manhattan de boot nemen naar Liberty Island. Liberty Island is het eiland waar het Vrijheidsbeeld staat. Als je wilt instappen in de boot die hiernaar toe vaart, zal je een uitgebreide veiligheidsscan moeten ondergaan. Op deze manier kunnen ze de veiligheid waarborgen voor iedereen die een kijkje wilt nemen bij het Vrijheidsbeeld. Als je aankomt op Liberty Island, kun je het Vrijheidsbeeld op loopafstand vinden. Ook als je het Vrijheidsbeeld zelf wilt bezoeken, zal je nog een keer onderzocht worden. Probeer zoveel mogelijk in je hotelkamer achter te laten als je hier naartoe gaat. Je mag namelijk veel spullen zoals rugzakken, grotere tassen en zelfs kinderwagens niet meenemen in dit monument. Liberty Island is voorzien van kluisjes waar je dergelijke spullen kunt achterlaten. Als je het Vrijheidsbeeld voldoende hebt gezien, dan kun je met de boot gemakkelijk weer terug varen.

Het Vrijheidsbeeld tickets

Voor een bezoek aan het Vrijheidsbeeld moet je ook tickets kopen. Je kunt online op een veilige manier je kaartjes van te voren bestellen. Vaak hoef je deze tickets niet eens te printen, enkel je online ticket laten zien op je telefoon is voldoende. Heb je de New York Pass, de Explorer Pass of de New York CityPASS aangeschaft? Dan kun je hiermee ook het Vrijheidsbeeld bezoeken. Dit is ook vaak een stuk voordeliger. Als je terug vaart met de ferry naar Manhattan, dan kom je ook langs Ellis Island. Het is zeker een aanrader om hier ook eens een kijkje te nemen als je hier tijd voor hebt. Voor dit bezoekje hoef je niks extra’s te betalen.

Het Vrijheidsbeeld bezoeken: handige tips op een rijtje

  • Probeer zo min mogelijk spullen mee te nemen. Je moet een veiligheidsscan ondergaan. In het monument mag je geen grote rugzakken en kinderwagens meenemen.
  • Neem dollars mee om gebruik te kunnen maken van de kluisjes op Liberty Island
  • Het is een aanrader om op tijd kaartjes te reserveren als je het monument wilt betreden via de kroon of het voetstuk. De kaartjes zijn namelijk tijdens drukke periodes erg snel uitverkocht.
  • Zorg voor een opgeladen telefoon. Als je online tickets hebt gekocht, is het wel handig dat je de online tickets kunt laten zien. Als je telefoon uitvalt, dan bestaat de kans dat je de gekochte tickets niet kunt laten zien.
  • Je kunt het Vrijheidsbeeld ook bezoeken door gebruik te maken van een tour inclusief gids. Als je hier gebruik van maakt, dan hoef je als speciale bezoeker nergens te wachten. Op de boot heb je voorrang en ook een ticket om het monument te bezoeken is inbegrepen.
  • Ben je tijdens Kerst in New York? Dan is het goed om te weten dat het Vrijheidsbeeld dan meestal gesloten is.

In dit artikel heb je meer gelezen over het Vrijheidsbeeld in New York. Dit bijzondere beeld dat staat voor de democratie en politiek vrijheid is één van de populairste bezienswaardigheden die je kunt vinden in New York. Bekijk de top 10 bezienswaardigheden New York om naast het Vrijheidsbeeld ook andere interessante bezienswaardigheden in te plannen voor je reis. Bekijk ook de top 19 Musea van New York, Top 5 leukste dierentuinen en top 11 activiteiten in New York om een leuke tijd te ervaren.

Plaats een reactie