bronx zoo

Bronx Zoo in New York bezoeken

Als je in New York bent, mag een bezoek aan de grootste stadsdierentuin ter wereld niet ontbreken. Je kunt Bronx Zoo vinden in Bronx Park en bestaat uit circa 265 hectare. Als je met kinderen in New York bent, is een bezoekje aan Bronx Zoo helemaal de moeite waard. Ook als je alleen bent of samen met je partner, zal je een leuke tijd beleven in deze dierentuin.In de loop van de jaren is deze dierentuin in New York ontzettend gegroeid. In 1899 werden de deuren van deze dierentuin geopend. Op dat moment was het de thuisbasis van circa 840 dieren. Tegenwoordig is dit aantal uitgegroeid tot maar liefst 6.000 dieren die dagelijks worden verzorgd.

Bronx Zoo is ideaal voor kinderen

Als je kinderen hebt, is Bronx Zoo ontzettend leuk om te bezoeken. In deze dierentuin kun je namelijk een Children’s Zoo vinden waar kinderen zich geen moment zullen vervelen. Hier kunnen ze heerlijk spelen en is het zelfs mogelijk om de dieren te voeden. Kennen jouw kinderen de kinderfilm Madagascar? Zo ja, dan zal het lastig worden om ze mee naar huis te krijgen als ze eenmaal het speciale Madagascar gedeelte betreden. Dit deel van de dierentuin is helemaal gericht op deze kinderfilm en bevat zelfs Afrikaanse dieren. Heb je kinderen maar wil je een dierentuin bezoeken die je ook daadwerkelijk in één dag af kunt kijken? Dan is Central Park Zoo ook een gouden tip.

Bronx Zoo: ontzettend veel dieren

Bronx Zoo beschikt over ontzettend veel diersoorten. Hieronder kun je een impressie krijgen van de diersoorten die je hier tegenkomt:

  • Krokodillen
  • Kamelen
  • Bavianen
  • Leeuwen
  • Zebra’s
  • Uilen
  • Children’s Zoo bevat dieren zoals schapen, geiten en andere kindvriendelijke dieren die gevoed en geaaid mogen worden.

Bronx Zoo óók leuk met slecht weer

Normaal gesproken houdt slecht weer je tegen om iets leuks te gaan doen. In de winter is het juist zelfs een aanrader om een bezoek te brengen aan Bronx Zoo. Er is hier namelijk een Aziatische regenwoud te vinden die erg goed is nagemaakt. De temperaturen zijn in dit regenwoud heerlijk tropisch zodat de exotische dieren hier goed kunnen leven. Je kunt in dit regenwoud onder andere gibbons en schitterende otters vinden. Daarnaast is het met slecht weer ook mogelijk om een bezoek te brengen aan het bioscoop dat 4D films draait. Dit zijn 3D films die daarnaast ook beschikken over effecten die de film nog ‘echter’ maken. Denk hierbij aan wind en neveleffecten.

Bronx Zoo: Wildlife Conservation Society

Bronx Zoo wordt beheerd door Wildlife Conservation Society. Wildlife Conservation Society werd in 1895 opgericht en heette destijds nog New York Zoological Society. Zij vinden het erg belangrijk dat aquatische wild voort blijft bestaan. Om dit te behouden, is het erg belangrijk om respect te hebben voor de natuur. Wildlife Conservation Society beheert naast het New York Aquarium, ook nog Central Park Zoo, Queens Zoo en de Prospect Park Zoo. Alle parken die onder beheer staan van Wildlife Conservation Society ontvangen jaarlijks maar liefst vier miljoen bezoekers per jaar.

Bronx Zoo: handige tips

Als je een bezoek brengt aan Bronx Zoo, dan is het goed om van te voren op de hoogte te zijn van het feit dat het erg moeilijk is om in één dag alles van Bronx Zoo te zien. Het is daarom aan te raden om van te voren al goed te bekijken welke delen van de dierentuin je in ieder geval wilt bezoeken. Op deze manier raak je in ieder geval niet teleurgesteld als het al tijd is om te vertrekken terwijl jij de dieren waarvoor je bent gekomen nog niet hebt gezien. De openingstijden van Bronx Zoo zijn vaak vanaf 10.00 uur tot en met 16.30 uur.

Bronx Zoo: tickets kopen

Als je naar Bronx Zoo wilt, dan moet je tickets kopen. Kinderen die de leeftijd van 3 jaar nog niet hebben bereikt, mogen de dierentuin gratis in. Bronx Zoo is meestal gedurende de maanden november, december, januari, februari, maart en april te bezoeken. Het adres is 2300 Southern Boulevard, The Bronx en gemakkelijk te bereiken omdat je het kunt vinden in Bronx Park. De tickets voor Bronx Zoo kosten rond de 25 euro. Als je van te voren online een ticket koopt, is de prijs een stuk voordeliger dan dat je deze bij de dierentuin aanschaft als je in New York bent. Als je beschikt over de Flex Pass, dan hoef je zelfs geen ticket aan te schaffen. Deze zit hier namelijk bij inbegrepen. Als je de ticket online hebt gekocht, dan kun je ervoor kiezen om deze via de e-mail of app te ontvangen. Als je Bronx Zoo binnen wilt gaan, dan kun je de ticket gemakkelijk via je smartphone laten zien.

In dit artikel heb je meer gelezen over Central Park Zoo. Bekijk de Top 5 leukste dierentuinen van New York om meer bijzondere dieren en planten te bewonderen in New York. In New York zijn er daarnaast talloze activiteiten en bezienswaardigheden om een geweldige tijd te beleven in deze schitterende stad.

Plaats een reactie