new york aquarium

Coney Island: New York Aquarium

In Coney Island kun je New York Aquarium vinden. New York Aquarium is voor New York erg bijzonder omdat het de enige aquarium is die je in deze stad kunt vinden. New York Aquarium kon je vanaf 1896 bezoeken in Lower Manhattan. In 1941 sloot deze locatie haar deuren en werden de dieren overgebracht naar Bronx Zoo. Dit was tijdelijk want al snel was er besloten dat New York Aquarium geopend zal worden in Coney Island. Deze nieuwe locatie was vanaf 6 juni 1957 officieel geopend voor het publiek.

New York Aquarium: veel verschillende dieren

In New York Aquarium hoef jij je geen moment te vervelen. Je kunt hier ontzettend veel dieren vinden die in hun oorspronkelijke leefgebied leven. De pinguïns en schitterende zeeotters die je hier kunt vinden, leven tussen rotsen en bomen die komen uit het noordoosten van de Atlantische Oceaan. Zij voelen zich hier dan ook helemaal thuis. Sinds kort, in 2018, is Sharks! geopend. Dit is een enorm aquarium dat helemaal in het teken staat van haaien. Sharks! is ook voorzien van een informatiecentrum waar je terecht kunt voor extra informatie en al je vragen omtrent haaien en de onderwaterwereld. Daarnaast zijn er ook veel leuke voorstellingen te zien. In het Aquatheater treden er zeeleeuwen op. Dit doen ze drie keer per dag onder begeleiding van een ervaren coach. Je zal verbaasd zijn hoe acrobatisch zeeleeuwen kunnen zijn. Een hele bijzondere ervaring om mee te maken. Dieren die je hier in ieder geval zal tegen komen zijn:

  • Zeeotters
  • Pinguïns
  • Haaien
  • Zeeleeuwen
  • Vissen, roggen, palingen

New York Aquarium: de hoogtepunten

In New York Aquarium kun je genieten van veel bijzondere dieren die onder water leven. De absolute hoogtepunten van het aquarium zijn:

  • Veel toeristen komen speciaal naar New York Aquarium om een bezoek te brengen aan Glover’s Reef. Hier kun je genieten van een schitterende onderwaterwereld die voorzien is van de mooiste kleuren. Alles wat je hier kunt bekijken, is te zien vanuit duikersperspectief. Je zal hier veel tropische vissen, roggen en palingen tegenkomen.
  • Gedurende een bezoek aan New York Aquarium is het aan te raden om een bezoek te brengen aan het 4D-film ervaring.
  • In het Aquatheater is er een hele leuke show met zeeleeuwen te bezoeken
  • Ga heerlijk wandelen langs Sea Cliff. De rotsachtige kust die je hier kunt vinden is adembenemend. Je ziet dat de zeehonden, otters en pinguïns heerlijk liggen te ontspannen in het zonnetje.

New York Aquarium: leerzaam én leuk

Een bezoek aan New York staat garant voor een ontzettende leuke tijd. Daarnaast is het ook een hele leerzame ervaring. In New York Aquarium kun je veel vrijwilligers vinden die klaar staan om je te informeren en al je vragen te beantwoorden. Wil je iets over een bepaalde diersoort weten? Dan krijg je vaak al direct je antwoord. Hierdoor is een bezoek aan New York Aquarium erg leerzaam en verlaat je dit aquarium met veel extra kennis. Hier kun je ook een bijzondere ervaring opdoen in het 4d-theater. Hier kun je 3D films bekijken, die voorzien zijn van extra effecten zoals nevel, water en wind. Hierdoor kan een film levensecht lijken en aanvoelen.

New York Aquarium: dagprogramma

Als je een bezoek brengt aan New York Aquarium, dan wil je hier natuurlijk alles uit halen. Voordat je het Aquarium in gaat, is het daarom aan te raden om het dagprogramma te bekijken. Op dit programma staat er wat er die dag precies gaat gebeuren in New York Aquarium. Je kunt dit programma vinden bij de ingang. Hierop lees je onder andere hoe laat de dieren hun eten krijgen en wanneer interessante voorstellingen plaatsvinden. Dit hoef je dan niet te missen.

New York Aquarium: beheerd door Wildlife Conservation Society

New York Aquarium wordt beheerd door Wildlife Conservation Society. Wildlife Conservation Society werd in 1895 opgericht en heette destijds nog New York Zoological Society. Zij vinden het erg belangrijk dat aquatische wild voort blijft bestaan. Om dit te behouden, is het erg belangrijk om samen respect te hebben voor de natuur. Wildlife Conservation Society beheert naast het New York Aquarium, ook nog het Bronx Zoo, de Central Park Zoo, Queens Zoo en de Prospect Park Zoo. Alle parken die onder beheer staan van Wildlife Conservation Society ontvangen jaarlijks maar liefst vier miljoen bezoekers per jaar.

New York Aquarium: tickets kopen

Als je een bezoek brengt aan New York Aquarium, is het aan te raden om van te voren al tickets aan te schaffen. Vaak kun je dan profiteren van een extra voordelige prijs. Je moet rekening houden met een prijs van circa 22 euro per persoon.  Als je de tickets online koopt, dan ontvang je de digitale tickets in je e-mail of via de app. Deze digitale tickets kun je vervolgens gemakkelijk laten zien als je bij New York Aquarium aankomt. Het is aan te raden om rekening te houden met het feit dat je deze ticket niet meer kunt annuleren als je eenmaal en ticket hebt gekocht.

New York Aquarium: Handig om te weten

Je kunt New York vinden aan Surf Avenue and West 8th Street, Coney Island. Als je kinderen bij je hebt die twee jaar of jonger zijn, dan mogen zij New York Aquarium gratis bezoeken. Van november tot en met april is dit aquarium geopend van 10:00 tot 16:30 uur. Van april tot en met juni kun je hier doordeweeks terecht van 10:00 tot en met 17:00 uur. In het weekend is het geopend van 10:00 tot en met 17:30 uur. Als je een ticket koopt, dan mag je hiermee het park betreden en kun je een bezoek brengen aan attracties, dierenshows, het filmtheater, voederen van dieren en het aquatheater. Het is goed om te weten dat hier het parkeren niet bij in zit als je met de auto komt. Tegen extra betaling kun je bij het New York Aquarium parkeren. De ticket is ook exlusief een begeleide tour. Als je een rondleiding wilt door New York Aquarium, dan zal je dit nog apart moeten reserveren.

In dit artikel heb je meer gelezen over New York Aquarium. Bekijk de Top 5 leukste dierentuinen van New York om meer bijzondere dieren en planten te bewonderen in New York. In New York zijn er daarnaast talloze activiteiten en bezienswaardigheden om een geweldige tijd te beleven in deze schitterende stad.

Plaats een reactie