museum of childhood londen

Museum of Childhood in Londen bezoeken

Als je in Londen bent met kinderen, dan mag een bezoekje aan Museum of Childhood zeker niet ontbreken. In dit museum draait alles namelijk om kinderen. Het museum organiseert de leukste evenementen en activiteiten om de kinderen die hier komen een geweldige ervaring te bezorgen. Ze kunnen in het museum bijvoorbeeld erg veel leren over de geschiedenis van speelgoed. In het museum zijn er speelgoed tentoonstellingen met speelgoed van het jaar 1600 tot heden. Erg leuk én interessant voor kinderen om te bekijken. Wil jij met jouw kinderen een bezoek brengen aan het Museum of Childhood in Londen? In dit artikel lees je er alles over.

Over Museum of Childhood Londen

In dit schitterende museum kun je speelgoed vinden in allerlei vormen en maten en uit verschillende tijdperiodes. Je kunt er onder andere poppen bekijken en veel kleding. In het museum zijn er maar liefst meer dan 6.000 kledingstukken te zien. Hieronder zie je meer onderwerpen die in het museum worden behandeld:

 • Constructie speelgoed
 • Poppen en poppenhuizen
 • kleding
 • meubels
 • bordspellen
 • educatief speelgoed
 • Speelgoed met optisch effect
 • Tekeningen
 • Papier kunst
 • Teddyberen en knuffels
 • Speelgoedfiguren
 • Voertuigen

Voor groot en klein is het een feest om hier rond te kijken. Als ouders krijg je hier ook veel mee dat te maken heeft met het opvoeden van kinderen. Het museum heeft een leuke collectie en staat garant voor speelplezier. Het museum organiseert vaak leuke activiteiten en evenementen zodat de kinderen hier actief kunnen zijn. In het museum kun je ook een leuke cadeauwinkel vinden waar je voor de kinderen wat leuks kunt kopen. Het museum wordt vaak bezocht door grotere groepen en schoolklassen, om deze reden bestaat de kans dat het in Museum of Childwood druk en lawaaiig is. Als je het museum wilt bezoeken op een rustig moment, dan is het aan te raden om pas te komen na 14.00 uur. Dan zal het een stuk rustiger zijn in het museum.

Museum of Childwood Londen: praktische informatie

Als je een bezoek wilt brengen aan het Museum of Childwood, dan is het handig om op de hoogte te zijn van bepaalde zaken. Het museum is allereerst gratis te bezoeken, dus je hoeft geen ticket te kopen om hier even rond te kijken. Dit is niet een museum waar je een hele dag kunt blijven, trek hier hoogstens twee uur voor uit. Alle kinderen onder 14 jaar, moeten in gezelschap zijn van een volwassene. In het museum mag er niet gedronken en gegeten worden. Ook de kinderen niet, dit is gedaan om alle items in het museum te beschermen tegen beschadigingen. In het museum is er wel een picknick gedeelte waar er gegeten en gedronken mag worden. Het museum is dagelijks te bezoeken van 10.00 tot 17.45 uur. Het hele jaar is dit museum geopend, behalve op 24, 25 en 26 december. Het adres van Museum of Childhood is Cambridge Heath Road London E2 9PA.

In dit artikel heb je meer gelezen over Museum of Childhood in Londen. Wil je meer interessante musea in Londen bezoeken? Bekijk dan de Top 20 interessante musea in Londen om de rest van je reis in te plannen. Tate Modern en het Cartoon Museum zijn grote aanraders.

Plaats een reactie