natural history museum londen

Natural History Museum in Londen bezoeken

Als je één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld wilt zien, dan is het een aanrader om een bezoek te brengen aan het Natural History Museum in Londen. De indrukwekkende collectie bevindt zich in een schitterend gebouw. Het gebouw ziet er van een afstand uit als een kathedraal en in het gebouw zijn er veel diverse beeldhouwwerken en fresco’s te vinden. Wil jij een bezoek brengen aan het Natural Museum in Londen en alles leren over de natuurgeschiedenis? In dit artikel lees je er alles over.

Over Natural History Museum Londen

Het Natural History Museum in Londen is zeker de moeite waard. Voor iedereen valt er in dit museum wel wat interessants te ontdekken. In de centrale hal van het museum kun je een enorme skelet vinden van de Diplodocus. Verder is het museum onderverdeeld in vier gekleurde zones. Elke zone is verschillend en daarom erg interessant om te bezoeken. Hieronder lees je meer over de vier verschillende zones:

 1. De groene zone
  Deze zone gaat over de planeet, het milieu, het leven en de evolutie. In deze zone kun je een levende mierenkolonie bewonderen van dichtbij. Als je lang genoeg kijkt, kun je zien hoe de mieren te werkt gaan en bouwen. In deze zone kun je ook meerdere opgezette vogels bekijken.
 2. De rode zone
  Deze zone gaat over de verandering van onze planeet en hoe de vorming is gegaan. Hoogtepunt van deze zone is de ruimte waar je kunt voelen hoe een aardbeving aanvoelt. In deze zone wordt alles omtrent aardbevingen nauwkeurig bijgehouden.
 3. De blauwe zone
  Deze zone gaat over de diversiteit van het leven op aarde. Je kunt in deze zone dinosaurussen bewonderen en robot dieren. Deze zijn zo geprogrammeerd dat ze natuurgetrouw bewegen. Deze zone bevat ook de indrukwekkende voetafdruk van de Diplodocus Caregii. De Diplodocus Caregii leefde 150 miljoen jaar geleden op aarde.
 4. De oranje zone
  Hier kun je een bezoek brengen aan het Darwin centrum en de Wildlife tuin.

Natural History Museum Londen ontdekken

Er zijn verschillende manieren om het museum te ontdekken. Het is mogelijk om deel te nemen aan georganiseerde rondleidingen. Deze rondleidingen worden gegeven door een ervaren gids die je kan voorzien van informatie. Daarnaast zijn er veel activiteiten waar volwassenen én kinderen aan kunnen deelnemen. In het museum is er een populaire dinosaurus voorstelling die er populair is onder kinderen. Daarnaast heeft het museum nog enkele andere hoogtepunten:

 • Het skelet van een blauwe walvis. Deze skelet is 30 meter lang.
 • Het skelet van een dodo, deze is inmiddels uitgestorven

Natural History Museum Londen: praktische zaken

Als je een bezoek wilt brengen aan het Natural History Museum in Londen, is het handig om van bepaalde zaken op de hoogte te zijn. Je kunt dagelijks van 10.00 tot 17.50 uur een bezoek brengen aan het museum. De laatste vrijdag van elke maand is het mogelijk om langer te genieten in het museum, het museum is dan te bezoeken van 10.00 tot 22.30 uur. Hieronder lees je meer over enkele belangrijke zaken:

 • Als je trek hebt in een hapje en drankje, dan is het fijn om te weten dat het museum voorzien is van alle gemakken. Je hebt in het museum zelfs de mogelijkheid om je eigen picknick te houden.
 • Je hoeft geen toegangsprijs te betalen. Het Natural History Museum in Londen is een door de overheid gefinancierde museum en dus gratis te bezoeken.
 • Het adres van het museum is Cromwell Rd, South Kensington, London SW7 5BD, Verenigd Koninkrijk
 • Met het openbaar vervoer kun je gemakkelijk bij het museum komen. Het is aan aanrader om te kiezen voor de metro. Kies voor metrostation South Kensington en Piccadilly.

In dit artikel heb je meer gelezen over Natural History Museum in Londen. Wil je meer interessante musea in Londen bezoeken? Bekijk dan de Top 20 interessante musea in Londen om de rest van je reis in te plannen. Het Museum of Childhood en Tate Modern zijn grote aanraders.

Plaats een reactie