tibidabo barcelona

Tibidabo: Barcelona’s hoogste heuvel

De hoogste heuvel van Barcelona is het schitterende Tibidabo. Deze heuvel is maar liefst 512 meter hoog en een geweldige locatie om even te ontkomen aan alle stadsdrukte. Tibidabo is Latijns voor ‘Ik zal je geven’. Dit zijn de populaire woorden van Jezus Christus die hij heeft gezegd op grote hoogte. Het uitzicht dat je hebt vanaf deze locatie is zeker de moeite waard. Veel toeristen komen naar deze plek toe om te wandelen, fietsen of genieten op een andere manier van deze mooie groen omgeving. Wat daarnaast ook erg interessant is, is dat je hier ook het oudste pretpark van Spanje kunt vinden. Op deze manier kun jij je bezoek aan Tibidabo helemaal af maken. Wil jij een bezoek brengen aan Tibidabo? In dit artikel lees je er alles over.

Over Tibidabo Barcelona

Tibidabo kun je vinden in Parc de Collserola. Je kunt het precies in het midden van het park vinden. Dit park is gigantisch en behoort zelfs tot één van de grootste stadsparken die je wereldwijd kunt vinden. Met maar liefst meer dan 8.000 hectare, is het zelfs groter dat het populaire Central Park van New York. Niet alleen toeristen komen graag naar deze heuvel toe, ook de locals komen hier regelmatig. Stelletjes komen hier genieten van het romantische uitzicht of bezoeken het pretpark en toeristen komen hier genieten van de schitterende omgeving. Het pretpark, Parc d’Atraccions de Tibidabo, is het oudste pretpark die je in Spanje kunt vinden. In dit gebied komen dan ook regelmatig veel gezinnen.

Tibidabo Barcelona bezoeken

Als je een bezoek brengt aan Tibidabo, dan is het goed om te weten dat het belangrijk is om hier wel de tijd voor te nemen. Je hebt namelijk ook ruim een uur de tijd nodig om er daadwerkelijk te komen. Het is daarom verstandig om voldoende tijd vrij te maken voor je bezoek aan Tibidabo. Wil je genieten van een adembenemende uitzicht? Dan raden wij je aan om je bezoek na het middaguur te plannen. Op dit tijdstip kun je namelijk genieten van de mooiste uitzichten met het oog op de stand van de zon.

Tibidabo Barcelona: het oudste pretpark van Spanje bezoeken

Als je een bezoek wilt brengen aan een attractiepark dat de moeite waard is, dan is Parc d’Atraccions de Tibidabo zeker een goede keuze. Dit is ook het oudste pretpark dat je kunt vinden in Spanje. Het park bestaat al vanaf 1901. In het pretpark kun je genieten van de attracties, maar er zijn daarnaast ook veel restaurants en cafes waar je kunt genieten van een hapje en drankje. Vooral als je met je gezin in Spanje bent, is dit een grote aanrader. Terwijl jullie als ouders genieten van een heerlijk verkoelende drankje, genieten de kinderen volop van de attracties. In het park heb je zelfs de mogelijkheid om te picknicken. Als je gedurende je tijd in Barcelona graag een bezoek wilt brengen aan dit attractiepark, dan is het goed om te weten dat je te maken hebt met beperkte openingstijden. Het park is in januari en februari gesloten waardoor een bezoek aan het park niet mogelijk is. In het hoogseizoen, vanaf maart, is het park geopend. Na het hoogseizoen kun je enkel gedurende de weekenden genieten van het attractiepark. De Skywalk, dit zijn de kleinere attracties van het park, hebben weer andere openingstijden. Het is daarom verstandig om van te voren goed de openingstijden te bekijken zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan.

Tibidabo Barcelona: Templo Expiatorio del Sagrado Corazón

Als je een bezoek brengt aan de heuvel Tibidabo, dan zal je op de top een bijzonder gebouw tegenkomen. Helemaal bovenop de top van Tibidabo kun je namelijk Templo Expiatorio del Sagrado Corazón vinden. Deze schitterende kerk is erg populair vanwege de naam en bijzondere locatie op de heuvel. In 1901 werd de kerk gebouwd en sindsdien wordt het volop bezocht door de locals en toeristen. Er is een crypte te bezoeken en een kerkgebouw. Architectuurliefhebbers zullen smullen van gotische, modernistische en neoklassieke elementen van de kerk op de hoge heuvel. De crypte lijkt daarentegen op een hele oude fort uit het middeleeuwen. Helemaal bovenop de kerk kun je een prachtige Christusbeeld vinden. Het uitzicht vanaf dit punt is adembenemend en zeker de moeite waard om eens met eigen ogen te zien. Breng je een bezoek aan de kerk? Dan is het goed om te weten dat je wel rekening dient te houden met je kleding. Draag uit respect geen korte broeken en rokken.

Tibidabo Barcelona: Observatori Fabra

Observatori Fabra is een populaire astronomische observatorium. Deze sterrenwacht is wereldwijd populair, omdat het behoort tot de op drie na oudste sterrenwachten die je ter wereld kunt vinden. Als je een liefhebber bent van astronomie en wetenschap, is het zeker een aanrader om hier eens een kijkje te nemen. In dit kenniscentrum worden regelmatig rondleidingen gehouden.

Tibidabo Barcelona: Torre de Collserola

Indien je wilt genieten van een mooi uitzicht over de stad, dan is het aan te raden om naar Torre de Collserola te gaan. Torre de Collserola is een zendmast. De tiende verdieping van deze mast heeft een uitkijkpunt. Vanaf dit punt kun je op een hoogte van 115 meter genieten van een ontzettend mooi uitzicht. Je bevindt je dan ongeveer 560 meter boven de zeespiegel. Voor de toeristen en locals is dit een interessant punt omdat je op heldere dagen soms tot wel 70 kilometer ver kunt kijken.

Tibidabo Barcelona: ticket kopen

Als je een bezoek brengt aan Tibidabo, dan is het goed om op de hoogte te zijn van bepaalde prijzen. Wil je een bezoek brengen aan het pretpark, dan betaal je voor een reguliere ticket 28,80 euro. Kinderen onder de 90 centimeter, mogen het pretpark gratis betreden. Kinderen van 90 tot 120 centimeter, mogen het pretpark betreden voor 10,30 euro per persoon. Ook als je wilt genieten van een mooi uitzicht vanaf Torre de Collserola, heb je een ticket nodig. Een regulier kaartje kost hier 5,50 euro en kinderen tot 14 jaar en ouderen betalen hier 3,30 euro voor.

Tibidabo Barcelona: handige tips

Bepaalde tips kunnen je bezoek aan Tibidabo in Barcelona een stuk efficiënter en interessanter maken, hieronder informeren wij je graag met enkele handige tips:

  • In de buurt van Tibidabo kun je de bekende blauwe tram vinden, dit is de leukste manier om Tibidabo te bezoeken. Het is wel goed om te weten dat dit niet een hele voordelige manier is om de heuvel te bezoeken.
  • Als je een bezoek brengt aan het pretpark, dan is het goed om te weten dat deze in januari en februari niet te bezoeken is.
  • Wil je een bezoek brengen aan de bekende tempel op Tibidabo, deze kun je dagelijks bezoeken van 11.00 tot 18.00 uur.
  • Als je Tibidabo op wilt, is het goed om te weten dat lopen en fietsen niet handig is. Dit is veel te zwaar. Met de scooter of auto is het wel goed te doen. Tram Blau is de leukste manier om de heuvel op te gaan. Een regulier kaartje voor deze tram kost ongeveer 5,50 euro. De bus is de goedkoopste manier, vaak betaal je hier een kleine 3 euro voor.
  • In de buurt van Tibidabo heb je genoeg gelegenheid om lekker te eten en te drinken.

In dit artikel heb je meer gelezen over Tibidabo in Barcelona. Wil je meer interessante bezienswaardigheden in Barcelona bezoeken? Denk hierbij aan CaixoForum, Port Aventura World en Placa de Catalunya. Bekijk dan de Top 18 bezienswaardigheden in Barcelona om de rest van je reis in te plannen.

Plaats een reactie