sint paulus buiten de muren

Basiliek van Sint Paulus buiten de Muren bezoeken

Sint Paulus buiten de Muren is een schitterende basiliek in Rome. Je kunt in Rome in totaal vier basilieken vinden en Sint Paulus buiten de Muren is hier één van. Keizer Constantijn heeft de opdracht gegeven om deze basiliek te bouwen. Het wordt gebouwd boven het graf van Paulus, de apostel. De inwijding van deze basiliek vond plaats in 324. Deze kleinere basiliek werd al gauw vervangen door een grotere kerk. Deze grotere kerk was in 395 af. Wil jij een bezoek brengen aan Sint Paulus buiten de Muren in Rome? In dit artikel lees je er alles over.

Basiliek van Sint Paulus buiten de Muren

De grote kerk die in 395 klaar was, zag er schitterend uit. Helaas kwam er rond 440 een aardbeving die de kerk erg beschadigde. Vanaf 440 tot 461 werd er hard gewerkt om de kerk weer te herstellen. In de periode hierna zijn er nog veel wijzigingen die de kerk een ander uiterlijk gaf. Het dak werd veranderd en ook kwamen er meerdere bijgebouwen bij de kerk. Gedurende de vijfde eeuw was de basiliek van Sint Paulus buiten de Muren zelfs de grootste kerk die je ter wereld kon vinden.

Basiliek van Sint Paulus buiten de Muren bezoeken

Als je graag een bezoek wilt brengen aan deze kerk, is het interessant om te weten wat je ongeveer kunt verwachten. Je kunt de kerk op circa 2 km afstand vinden van de Aureliaanse stadsmuren. De kerk is gewijd aan de heilige Paulus. De kerk bestaat uit een schip en in totaal vijf gangpaden. Als je de kerk binnenkomt, dan zal je worden omringd door maar liefst 150 zuilen. Je kunt in het binnenhof een groot standbeeld vinden van Sint Paulus. De voorgevel is adembenemend om te zien. Het is namelijk versierd met schitterende mozaïeken van goud. De deur van de kerk is gemaakt van brons. In de kerk kon je vroeger veel bijzondere uitsparingen vinden. Deze uitsparingen bevatten ronde mozaïeken van de pausen. Alle pausen die er zijn geweest stonden hier, van Sint-Petrus tot aan paus Franciscus. Er heerst een legende omtrent de uitsparingen. De legende stelt namelijk dat de dag des oordeels komt op het moment dat alle uitsparingen in de kerk vol zijn. In 1823 brak er echter een enorme brand uit in de kerk. Deze brand heeft de gehele galerij verwoest.

Basiliek van Sint Paulus Buiten de Muren: Prinses Irene gedoopt

In 1964 vond er in Basiliek van Sint Paulus Buiten de Muren iets bijzonders plaats. In dit jaar kwam prinses Irene namelijk naar de basiliek toe. Kardinaal Alfrink heeft haar vervolgens in deze kerk gedoopt.

Basiliek van Sint Paulus Buiten de Muren: tijd voor ontspanning

Als je de Basiliek van Sint Paulus Buiten de Muren hebt bezocht, dan is het tijd om te ontspannen. In de buurt van de basiliek kun je een leuk park vinden waar je tot rust kunt komen en kan picknicken. De officiële naam van dit park is Parco Ildefonso. Dit park is gewijd aan kardinaal Alfredo Ildefonso Schuster. In 2008 is hier ook het monument ‘Het Stalen Bos’ te bewonderen door het publiek. Het Stalen Bos is een monument van in totaal 19 prehistorische stenen. Deze stenen zijn per stuk circa 4 meter hoog. Het Stalen Bos staat in het teken Italiaanse soldaten die in Irak om het leven zijn gekomen. Dit was het gevolg van bomaanslagen in de stad Nassiriya.

Basiliek van Sint Paulus Buiten de Muren: ticket kopen

Als je een bezoek wilt brengen aan Sint Paulus Buiten de Muren, dan is het aan te raden om online een ticket te kopen. Door online een ticket te kopen, kun je veel geld én tijd besparen. Het is verstandig om een rondleiding aan te vragen inclusief audiogids. Op deze manier zal je erg veel informatie ontvangen over de geschiedenis van de kerk zodat je het hele verhaal omtrent de basiliek beter begrijpt. Je zal ook veel tijd besparen omdat je niet meer in de rij hoeft te staan om een ticket te kopen. Als je online de betaling hebt gedaan, dan zal je de tickets gelijk via de e-mail ontvangen. Deze digitale voucher kun je vervolgens laten zien en omruilen voor een geldige ticket om het gebouw te betreden. Sint Paulus Buiten de Muren is elke dag geopend van 7.00 uur tot en met 18.30 uur. Een bezoek aan deze kerk zal normaal gesproken ongeveer 1,5 uur in beslag nemen. Je kunt gemakkelijk bij de basiliek komen met de metro. Hiervoor moet je lijn B nemen en uitstappen bij San Paolo Basilica.

Ontdek Rome: nog veel andere bezienswaardigheden

Als je Sint Paulus buiten de Muren hebt bezocht in Rome, dan ben je nog lang niet klaar. In deze stad kun je namelijk ontzettend veel bezienswaardigheden vinden die de moeite waard zijn. Bekijk de Top 17 bezienswaardigheden in Rome om te bekijken hoe jij je stedentrip verder kunt invullen. Breng een bezoek aan de Catacomben of de thermen van Caracalla. Rome is geschikt voor iedereen, of je nu een liefhebber bent van kunst, historie of cultuur, in deze stad kun je alles vinden. Bekijk de bezienswaardigheden en plan een onvergetelijke reis naar Rome.

Plaats een reactie