thermen van caracalla in rome

Thermen van Caracalla in Rome bezoeken? Hier lees je er alles over

Thermen waren in Rome vroeger ontzettend populair. Hier gingen de mannen en vrouwen naar toe om te ontspannen en zich te wassen. Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen waren hier welkom. Mensen van diverse klassen brachten een bezoek aan de thermen. De hele rijke mensen hadden vaak eigen thermen in de buurt van hun huis. In Rome kun je meerdere thermen vinden. De Thermen van Caracalla in Rome zijn één van de populairste thermen die je vroeger in Rome kon vinden. In dit artikel lees je alles over de Thermen van Caracalla.

Thermen van Caracalla in Rome

De Thermen van Caracalla werden vroeger bezocht door iedereen. De armen en rijken kwamen hier bijeen. Zelfs de keizer vertoonde zich zo nu en dan in thermen die vrij te bezoeken waren door de gehele bevolking. Het ging er in de thermen niet alleen om dat je weer schoon naar huis kon, maar het was ook een plek om contact te maken met anderen. Hier werden sociale contacten opgedaan, informatie uitgewisseld en vrienden gemaakt. In de thermen werd ook veel gesport. Het wassen hierna ging niet snel. Hier werd uitgebreid de tijd voor genomen, er werd een heel ritueel gedaan voordat ze klaar waren met het wassen. Dit ritueel was niet voor iedereen hetzelfde. Veel mensen vonden het fijn om zich te laten olien, even te sporten en vervolgens de sessie af te maken met een heerlijk warm bad. Er was ook een zwembad waar de mensen heerlijk konden ontspannen. Er waren mensen die hier dagelijks kwamen om te ontspannen, maar een groot deel van de bevolking kwam hier ook soms een keer per week.

De bouw van Thermen van Caracalla

De Thermen van Caracalla waren schitterend om te zien. Behalve een plek om te badderen, hadden veel thermen ook een winkel, kantoorruimte en vaak ook een bibliotheek. Mensen konden hier massages afnemen en vaak was er ook een terras waar je heerlijk kon ontspannen. De Thermen van Caracalla waren erg populair. Keizer Septimius Severus heeft deze thermen laten bouwen. Helaas heeft hij zelf niet het resultaat kunnen bewonderen, hij overleed namelijk eerder dan het af was. De bouw ging door onder begeleiding van zijn zoon. In 216 waren de Thermen van Caracalla eindelijk klaar en kon de bevolking hier van genieten. Deze thermen zijn vernoemd naar keizer Caracalla. In het gebouw konden maar liefst 1.600 tegelijkertijd terecht. Het complex van circa 120.000 m² groot. Het gebouw zelf is ook een echte traktatie voor het oog. Je kunt er de mooiste mozaïeken bewonderen en ook kun je hier meerdere fresco’s bekijken. Je kon hier meerdere adembenemende beelden bekijken en als je de thermen binnenkwam, stond je op een prachtige vloermozaïek. Ben je een liefhebber van opera en ballet? Dan is het zeker leuk om hier eens te komen gedurende het zomerseizoen. Tijdens deze maanden kun je hier namelijk genieten van ballet en opera. De Thermen van Caracalla wordt namelijk gedurende deze periode gebruikt als schitterende decor voor deze shows. Het is een bijzondere ervaring om een dergelijke show bij te wonen in de open lucht.

De locatie van Thermen van Caracalla

De Thermen van Caracalla kon je buiten de stad vinden. De thermen waren buiten de stad gebouwd om meerdere redenen. Het idee was om een gebouw te bouwen van enorme grootte. Hiervoor was er dus ruimte nodig die buiten de stad te vinden was. In het centrum was er geen ruimte voor een gebouw van een dergelijke omvang. Daarnaast moest er ook rekening gehouden worden met watertoevoer. Een badhuis heeft veel water nodig, dus er zal water in de buurt moeten zijn. Via het Aqua Maricia werd er een eigen watertoevoer geregeld voor de Thermen van Caracalla. Je kon aan de zijkant van Caracalla deze aquaduct vinden. Er was een moment dat het aquaduct vernield werd. Dit had een enorme impact op de thermen. Hierdoor raakte deze gelijk in verval, de watertoevoer via deze aquaduct was erg belangrijk.

Thermen van Caracalla: ticket kopen

Als je een bezoek wilt brengen aan de Thermen van Caracalla, dan is het aan te raden om online al een ticket te kopen. Het online kopen van een ticket zorgt ervoor dat je veel tijd en geld kunt besparen. Online kun je namelijk vaak profiteren van de laagste prijs. Een ticket voor de Thermen van Caracalla zal vaak tussen de 12 tot 13 euro liggen. Door je ticket van te voren al te kopen, is het mogelijk om veel tijd te besparen omdat je op deze manier de wachtrij kunt ontwijken.

Thermen van Caracalla: handig om te weten

Als je een ticket hebt gekocht voor de Thermen van Caracalla, is het aan te raden om je van te voren goed voor te bereiden. Enkele zaken zijn handig om te weten. Het is goed om te weten dat de Thermen van Caracalla altijd opent vanaf 9.00 uur. De sluitingstijd kan per maand erg verschillend zijn, dit is namelijk afhankelijk van het seizoen. Van maart tot en met augustus zal het sluiten om 19.15 uur. In de maand september om 19.00 uur en in oktober om 18.30 uur. Eind oktober tot en met 15 februari moet je uitgaan van een sluitingstijd van 16.30 uur en van 16 februari tot en met 15 maart om 7.00 uur. Het is dus verstandig om van te voren te bekijken welke sluitingstijden gelden gedurende jouw vakantieperiode. Reis je met jonge kinderen? Dan is het goed om te weten dat kinderen die jonger zijn dan 6 jaar de Thermen gratis mogen betreden. Met de ticket voor Thermen van Caracalla kun je ook een bezoek brengen aan Tombe van Cecilia Metella en Quintili’s Villa.

Ontdek Rome: nog veel andere bezienswaardigheden

Als je de Thermen van Caracalla hebt bezocht in Rome, dan ben je nog lang niet klaar. In deze stad kun je namelijk ontzettend veel bezienswaardigheden vinden die de moeite waard zijn. Bekijk de Top 17 bezienswaardigheden in Rome om te bekijken hoe jij je stedentrip verder kunt invullen. Breng een bezoek aan de Basiliek van Sint-Paulus of Vaticaanstad. Rome is geschikt voor iedereen, of je nu een liefhebber bent van kunst, historie of cultuur, in deze stad kun je alles vinden. Bekijk de bezienswaardigheden en plan een onvergetelijke reis naar Rome.

Plaats een reactie